Behajtási engedély Budapest

 Költöztetés alkalmával szükség lehet a 3,5t össztömeg által védett övezetekbe történő behajtás esetén az úgynevezett behajtási engedélyre. Ez jogosít fel, hogy a költöztetés esetén megengedettnél nagyobb össztömegű tehergépkocsival behajtsunk a megadott címre, vagy a forgalomtól elzárt területekre. Ez a behajtási engedély Budapest minden esetben szükséges, amennyiben a szállítási cím bármely övezetbe esik. Ez akár a Budapesti külső kerületeket is érinti. Megoldható például a Budapest Váci utcába történő behajtás is az engedély megléte esetén, vagy például a 3,5 tonnás budapesti helyszínre 7,5 tonna össztömegű tehergépkocsival való behajtás. Az engedély nem mentesít a kresz szabályai alól, a parkolóhelyet célszerű a lehető legközelebbi lehetőségnél előzetesen lefoglalni. Az alábbi felsorolásban megtalálhatóak a behajtási engedély Budapest övezetek info.

Költöztetés behajtási engedély

Költöztetés behajtási engedély talán ez az eset amikor a magánemberek vagy a cégek legelőszőr és legtöbbször találkoznak az engedély szükségességével. Egy költöztetésnél a legtöbb esetben nem mindegy az, hogy a teherautó milyen távolságban tud parkolni a rakodás idejére. Fontos szempont az idő, az engedély 1-2 nap átfutással adják ki, van-e idő az ügyintézésre. Másik szempont, a mennyiség, amennyiben pár tétel vagy kisebb költöztetésről van szó és nem túl messze várhatóan meg lehet állni majd nem biztos, hogy van létjogosultsága az engedélynek.

Amennyiben sétáló utcába szeretne engedélyt kérni, figyelembe kell venni, hogy általában reggel 6-8 és este 18-20 közötti időre adják ki. Ebben az esetben lehetséges, hogy amennyiben plusz egy fő rakodó áll ki a költöztetéshez, és napközben költözik azonos lesz a költöztetés végösszege nagyságrendileg.

Előfordul, hogy az engedélyt nem adják ki? Igen lehetséges, mert vannak olyan utak területek amik nem minden súlyt bírnak el, vagy fizikálisan nem fog tudni a teherautó közlekedni. Amennyiben két cím között nem jelentős a távolság a legtöbb esetben célszerű inkább több fordulóval költözni, a kisebb teherautóval a címek megközelíthetősége mindig könnyebb, és zökkenőmentesebb a munkavégzés. Ne felejtse el amennyiben költözik, és a feleslegtől meg szeretne szabadulni mi vállalunk lomtalanítás Budapesten, nézze meg tájékoztató oldalunkat.

Költöztetés sétáló utcába

Költöztetés sétáló utcában esetén amikor egy olyan utcába történik a költözés ami az autós forgalom elől el van zárva minden esetben szükség van engedélyre a behajtáshoz. Ezt az engedély a legtöbb esetben időkorlátos időkapus engedély. Mit jelent ez? Azt, hogy például Budapest 5 kerületében a Váci utca Párizsi utca Pilvax köz esetén reggel 6 – 8 óra valamint 18 -20 óra közötti időpontra szól az engedély. Tehát úgy kell szervezni a költöztetést, hogy a rakodás erre az időre essen, se előtte se utána nem lehet a területen tartózkodni. Meg kel gondolni, egy kis költöztetés esetén nem mindig érdemes megigényelni, lehet jobb a szabad bejárásos utcából behordani kézi kocsival a tárgyakat.

Költöztetés forgalomtól elzárt utcába területre

Forgalomtól elzárt utcában területre történő költöztetés az ami mint a nevében is rejlik, el van zárva és csak engedéllyel lehet behajtani. Ez lehet sorompóval, a burkolatba süllyedő oszloppal, vagy kamerás megfigyeléssel ellenőrzött. Ilyen utca, például Budapest V kerület Semmelweis utca itt burkolatba süllyedő oszlop van ami csak akkor süllyed le ha van behajtási engedélyünk az adott időpontra és helyszínre. Itt is igaz az a gyakorlat, hogy ha például egy kanapét üllőgarnitúrát szeretnénk csak erre a helyszínre bevinni célszerű akár 2-3 utca távolságról is besétálni vele, mit az engedélyt intézni.

Behajtási engedély ára díja költöztetéshez

A behajtási engedély ára két díj tételből tevődik össze, egy az engedély díja, a másik az ügyintézés díja. Mindkét összeget gyakorlatban az államnak fizetjük ki közvetve. A díjakról nagyságrendi árat tudunk írni, ez kb. 4–10 000 ft.

Mitől függ a díja? Függ a helyszíntől, a teherautó méretétől, az igényelt napok számától. Ezek az engedélyek minden esetben csak a behajtásra vonatkoznak, a parkolást minden esetben célszerű megpróbálni előzetesen foglalni. Területfoglalási engedélyt amit leginkább építkezéseknél látjuk ahol pl. a fél utcát lekerítik és ott áll a toronydaru, nem tudunk mert nem érdemes költöztetés esetére kérni, egy ilyen engedély már olyan árba kerül, ami akár egy nagyobb irodaköltöztetés díja.

Behajtási engedély ügyintézés

Behajtási engedély ügyintézés egyénileg időt vesz igénybe, személyesen kell bemenni a hivatalba. Amennyiben ez önnek nem gond, természetesen szívesen megadjuk az adatokat amik a részünkről a behajtási engedélyhez szükséges. Ez természetesen van olyan eset amikor olcsóbb lesz emiatt, abban az esetben ha rendelkezünk az adott címre bejelentett lakcím kártyával. De amennyiben nem, vagy nem szeretne vagy nem tud erre időt szánni, amennyiben velünk költözik és kéri megoldjuk és megigényeljük a költöztetéséhez a szükséges engedélyt.

Behajtási engedély Budai vár

Behajtási engedély budai vár egy kicsit eltér a többi engedélytől. Erre a területre nem minden méretű és súlyú jármű hajthat be. Ezzel akkor is találkozhattunk ha tömegközlekedéssel megyünk fel, ide buszból is kisebbeket engednek fel. a vár területe alatt üreges a föld szerkezete és nem lehet megkockáztatni az esetleges balesetet. De természetesen erre a területre is elérhető az engedély amennyiben ide költözte.

Telefonszám amennyiben költözne: +36702416660

Költözzön profikkal, költözzön velünk

Össztömeg korlátozások – Behajtási engedély Budapest

Behajtási engedély Budapest 1-2 munkanap ügyintézéssel .TonnaIdőkorlátozás
Pesti 3,5t-ás övezet
Duna-Nagykörút/ József krt. Erzsébet krt. Teréz krt. Váci út által határolt Újlipót városrész.
3,5 tonna07-18 óra
Pesti 12t-ás övezet : a következő főutakon belülre eső részek
Nagykörút – Hungária körút , Róbert Károly krt. Könyves Kálmán krt.
12 tonna07-18 óra
Dél-Pesti forgalomkorlátozott övezet
XVIII., XIX.
3,5 és 7,5 tonna 
Wekerle telep: Nagykőrösi út, Határ út , Wekerle teljes része.3,5 tonna0-24 óra
Budai 3,5t-ás övezet
Duna-Budai körút/Margit Krt. Alkotás út, Karolina út, Bocskai út, Irinyi József út.
3,5 tonna07-18 és
22-05 óra
Dél – Budai 12t-ás övezet12 tonna07-18 és
22-05 óra
Kelenföld-Albertfalva12 tonna0-24 óra
Észak-budai 12t-ás övezet12 tonna 
Kelenvölgy 3,5t-ás övezet/Ady Endre út , Kővirág sor,Egér út,7-es út.3,5 tonna 

 

Behajtási engedély térképes változata ide kattintva elérhető.

Budapest forgalomtól elzárt övezetei

Övezet infoBehajtási engedély Budapest info terület leírása.IdőkorlátozásEgyéb övezet
Behajtási engedély Budapest V. kerület belső harmadaAz Eötvös tér – Roosevelt tér – József Attila utca – Erzsébet tér – Deák Ferenc tér – Károly körút – Kossuth Lajos utca – Ferenciek tere – Szabad sajtó út – Váci utca – Pesti Barnabás utca – Március 15. tér – Petőfi tér – Belgrád rakpart által határolt terület, kivéve az Apáczai Csere János utca, az Aranykéz utca (a parkolóház kijárata és a Türr István utca közötti szakasza) a Bárczy István utca, a Bécsi utca, a Dorottya utca (a szálloda kijárata és a Roosevelt tér közötti szakasza), a Gerlóczy utca (a Károly körút és a Főpolgármesteri Hivatal kapuja közötti szakasza), a Miatyánk utca, a Petőfi Sándor utca, a Petőfi tér (a szálloda parkolója előtti terület), Szende Pál utca (a Belgrád rakpart és az Apáczai Csere János utca közötti szakasza), a Szervita tér, a Türr István utca és a Vigadó tér.00-24 óraBudapest V.kerület teljes része 3,5 tonna össztömeg alá eső övezet .
Behajtási engedély Budapest Budai VárA Budai Vár várfalakkal határolt területe, kivéve a Dísz tér, a Szent György utca, a Színház utca, valamint a Palota . I.kerület-vár teljes területe 3,5 tonna össztömeg alá eső övezet .
Behajtási engedély Budapest Óbudai Fő tér környékeAz óbudai Fő tér és a Szentlélek tér jelzőtáblákkal megjelölt része.  
Behajtási engedély Budapest Óbudai szigetAz Óbudai-sziget jelzőtáblákkal megjelölt része00-24 óraTeljes behajtási tilalom
Behajtási engedély Budapest Római partA Római part és a Kossuth Lajos üdülőpart.00-24 óraTeljes behajtási tilalom
Behajtási engedély Budapest Magyar Állami Operaház környékeA Hajós utca (Andrássy út és Lázár utca közötti szakasza), a Lázár utca (Hajós utca és Dalszínház utca közötti szakasza) és a Dalszínház utca (Lázár utca és Andrássy út közötti szakasza). Teljes behajtási tilalom
Behajtási engedély Budapest Szent István bazilika környékeA Hercegprímás utca (József Attila utca és Szent István tér közötti szakasza) és a Szent István tér déli oldala.10-07 óraTeljes behajtási tilalom
Behajtási engedély Budapest NépligetA Kőbányai út – MÁV-terület – Üllői út – Könyves Kálmán körút által határolt terület jelzőtáblákkal megjelölt része.00-24 óraTeljes behajtási tilalom
Behajtási engedély Budapest Normafa környékeA Budakeszi út – Árnyas út – Remete út – Zugligeti út – Béla király út – Csillagvölgyi út – Alkony utca – Gereben utca – Normafa út – Eötvös út – Konkoly Thege Miklós út – Budapest közigazgatási határa által határolt terület, kivéve a Janka utca, a Mátyás király út (Alkony úttól a Mátyás király út 10496/21 hrsz.-ú ingatlanig), a Pihenő út és a Szilassy út.00-24 óraTeljes behajtási tilalom
Behajtási engedély Budapest MargitszigetA Margitsziget területe, kivéve az északi fizető parkoló, a szállodák várakozóhelyei, valamint az Árpád hídról az ezekhez vezető utak.00-24 óraTeljes behajtási tilalom
Behajtási engedély Budapest VárosligetAz Állatkerti körút – Hermina út – Ajtósi Dürer sor – Dózsa György út – Hősök tere által határolt terület jelzőtáblákkal megjelölt része.00-24 óra 
Behajtási engedély Budapest Hajógyári-szigetA Hajógyári-sziget jelzőtáblákkal megjelölt része.  
    
    

 

Költöztetés esetén a “Tehergépkocsival behajtani tilos” jelzőtáblánál kivétel a legfeljebb 3500 kg össztömegű, zárt kocsiszekrényű tgk. (korábban 2500 kg volt) 14. § (1) r.)

 

Költözés? Bízza ránk magát!