Frissítés dátuma:

A költözés számos problémás kérdést felvet, nem hiába, hogy sokan tartanak tőle, bútor csomagolás tanácsok amiket fontosnak tarunk , ebben a pár sorban megosszuk Önökkel. Valóban nem egyszerű az egész életterünket, minden holminkat elcsomagolni, emellett figyelni az egyéb teendőkre is, s mindezt úgy, hogy közben helyt kell állnunk munkahelyünkön is. Időben nekikezdve azonban a csomagolásnak sok bosszúságtól kímélhetjük meg magunkat.

A dobozolás, azok felcímkézése, a ruhák bezsákolása talán rutinfeladatnak is vélhető, de a bútorok előkészítése már sokkal nagyobb figyelmet igényel. Számtalanszor tapasztalni, hogy a szekrények, ágyak nem férnek be a liftbe, képtelenség a lépcsőfordulón túljutni velük, vagy egészen egyszerűen túl nehezek ahhoz, hogy mozgathatóak legyenek. Ilyenkor nagyon fontos, hogy ezzel tisztában véve már előre szétszereljük azokat.

Hogyan csomagoljuk be bútorainkat?

Természetesen a profi költöztető cégek fel vannak készülve a bútor csomagolás megfelelő szerszámokkal a hasonló esetekre, de ha magunk intézzük a szállítást, akkor bizony kétségtelen, hogy ránk vár a feladat. Nem csak a lapra szerelt termékeket érdemes szétszedni, hanem azokat is, melyekről jól tudjuk, hogy méretüknél fogva gondot okoz a mozgatás, szállítás.

Az magától értetődik, hogy a polcokat, fiókokat a súlycsökkentés érdekében minden szekrényből ki kell szedni, de arra már kevesebben gondolnak, hogy az ajtókat célszerű rögzíteni, nehogy kinyíljanak, ezzel sérülést okozva a szállítás során. Az ágyneműtartós ágyakat kösse át erős zsinórral, szintén a már előzőekben említett ok miatt!

Antik bútor csomagolás.

Elsősorban antik, régi bútor csomagolása, kiálló részekkel rendelkező, vagy különösen értékes bútorok esetében szoktak odafigyelni különösen a bútor csomagolás mint a szállítás fontos részére, a bútorok megfelelő fóliával történő csomagolására. Nem csak a mozgatás során érdemes erre időt szentelni, hanem a teherautón való elhelyezéskor is, hiszen a közlekedés során előfordulhat, hogy megborulnak a holmik, fontos tehát, hogy megelőzze bútorai sérülését. Sajnos a napjainkban beszerezhető lapra szerelt termékek nem mindig a legjobb minőségű alapanyagból készülnek, így akár egy ajtófélfa is benyomódást, maradandó sérülést képes okozni, ez pedig nem mutat túl jól a beköltözés után.

Ha költöztető céget bíz meg, és speciális igényei vannak a bútor csomagolás esetére, azt célszerű már az előzetes egyeztetés, vagy a helyszíni felmérés alkalmával közölni a szakemberrel, hogy a megfelelő csomagolóanyagok, szerszámok birtokában, szükséges számú munkással érkezzenek majd a költözés napján. A zongoraszállítás kifejezetten érzékeny terület, de egy márványasztal is gondot okozhat súlyánál fogva. Vannak esetek, amikor akár arra is szükség lehet, hogy az ablakon át pakoljanak ki egy-egy bútort, fontos tehát, hogy az ilyen helyzetekre felhívja a megbízni kívánt profik figyelmét.

A költözés megtervezve, és a bútor csomagolás munkára is odafigyelve jóval kevesebb bosszúságot okoz, mint azt a legtöbben képzelik, s így nem kell lemondania az új otthonba költözés izgalmas perceinek örömteli átéléséről sem! Bútorcsomagolás nem csak Budapest területén elérhető. Előző bejegyzésünkben adtunk Önnek 10 tippet az egyszerűbb költözéshez. Azt se hagyja ki!

Nem szeretne aggódni a költözés folyamán? Válaszon minket és sérülésmentesen elvégezzük a költöztetést!