Frissítés dátuma:

A kislakás költöztetés kapcsán sokan úgy gondolják, hogy zökkenőmentesen és gyorsan megoldható a feladat barátok segítségével is. Ilyen módon kétségtelen, hogy lehetséges takarékoskodni, a kérdés csupán az, hogy valóban megéri-e. Cikkünkben azokat a lehetőségeket vesszük sorra, melyek közül választhatunk akkor, ha kislakás költöztetés a cél. Döntsön azonban bármelyik mellett is, a tervezésnek és a szervezésnek fontos szerep jut, hiszen ez alapozza meg, hogy a költözés napján már kizárólag az élettér minden egyes elemének átköltöztetésével tudjon foglalkozni.

kislakás költöztetés

kislakás költöztetés

Kislakás költöztetés: készüljön fel rá!

Amikor 1-1,5 szobáról, vagy belvárosi garzonokról van szó, akkor hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy egy nap alatt minden gond nélkül fel lehet készülni a költözésre. Sokan beleesnek ebbe a hibába, s aztán szomorúan tapasztalják, hogy a feladat bizony sokkal nagyobb körültekintést igényelt volna. Főleg rutintalan költözőknél szokott előfordulni, hogy nem tudják, mennyi dobozra, zsákra van szükség, és a bútorokat sem tudják megfelelően előkészíteni a szállításra. Megoldás azonban létezik! Ne hagyja az utolsó napra a csomagolást, tűnjön bármilyen kicsinek is a lakás!

Megéri szakemberre bízni!

Elegendőnek bizonyulnak vajon a barátok és a bérelt autó nyújtotta alapterület ahhoz, hogy mindent egy fordulóval sikerüljön elszállítani az új otthonba? Ha a gyorsaság, a gördülékenység legalább olyan fontos, mint a megfizethetőség, akkor kislakás költöztetés alkalmával is célszerű szakembereket hívni a feladatra. Könnyen lehet, hogy a bérelt kisteherautó nem bizonyul majd elegendőnek a bútorokhoz, és akár többszöri fordulóra, és ezzel együtt üzemanyagra is szükség lenne a költözéshez. Amennyiben profik mellett döntünk, úgy biztosak lehetünk abban, hogy a bútorok, értékes berendezések, törékeny eszközök mind biztonságban megérkeznek majd az célállomásra.

Csomagolóanyagok bérlése és szakszerű segítség

Nincs elegendő ideje, energiája ahhoz, hogy mindent saját maga dobozoljon be? Nem terhelné ezzel barátait, mégis időben el kíván készülni? A megfelelő szakemberek választásával mind a csomagolóanyagok bérlése, mind a bútorok szétszerelése, előkészítése gond nélkül kivitelezhető. Amennyiben speciális bánásmódot igénylő berendezések, például antik tárgyak, akvárium, vagy értékes képek is helyet kapnak az otthon falain belül, úgy kislakás költöztetés során ezekre szintén ügyelnek a mozgatás és a szállítás kapcsán is a profik. A hasonló berendezések saját kezűleg, barátokkal szállítva könnyen megsérülhetnek, ami sokkal többe kerül végső soron, mintha egy korrekt áron dolgozó, megbízható, tapasztalattal és megfelelő felszereléssel rendelkező cégre esne a választás.

Ne maradjon el a túlélőcsomag!

Legyen bármekkora is a lakás, amikor az új otthonban doboz doboz hátán hever majd, szinte biztosan nem fogja megtalálni a vágyott tányért, bögrét vagy telefontöltőt. A legjobb tehát az, ha még a kislakás költöztetés előtt összeállít egy „túlélőcsomagot”, melyben a család minden tagja számára megtalálhatóak a nélkülözhetetlen ruhadarabok, tisztálkodó szerek, kiegészítők. Bár a vacsora megoldható pizza rendeléssel, de ha másnap munkába, iskolába kell reggel rohanni, akkor bizony nem árt a váltás ruha előkészítése sem.

A költözés nem kell, hogy valamiféle stresszes, bosszúsággal járó, végeláthatatlan munkafolyamat legyen. A legfontosabb a szervezettség, mely minden részletre kiterjed. Ha előkészíti a teendőket, akkor a kislakás költöztetés valami új kezdetét jelentheti, és átélhető az új otthon belakásának, birtokba vételének minden öröme is. Bízzon a profi szakemberekben és kérje segítségünket, bármekkora is legyen lakása, ahonnan költözni szeretne.

Ön szerint, hogyan érdemes elszállítani megfelelően a lomot? Kattintson és cikkünkből kiderül!

Ne bízza amatőrökre lakása költöztetését! Válassza a szakértelmet és megbízhatóságot! Válasszon minket!