Frissítés dátuma:

Költöztetés lomtalanítással egybekötve? Az ötlet remek, hiszen az évek során rengeteg olyan holmi fel szokott halmozódni az otthonokban, amelyekre tulajdonképpen semmi szükség nincs, és csak a helyet foglalják.

Jó hír, hogy az elszállítással sem kell megvárni a városi lomtalanítás idejét, ugyanis a költöztető cégek javarészt már vállalnak hasonló tevékenységet. Nem csak a lakótérben felhalmozódott feleslegtől ajánlott megszabadulni, hanem a padláson, spájzban, mellékhelyiségekben rendszerint szép számmal megtalálható kacatoktól is. Ha a teljes lakáskiürítés és lomtalanítás a cél, érdemes lehet szakemberekre bízni a munkát.

Annak érdekében, hogy a költöztetés lomtalanítással minden gond nélkül megtörténhessen, célszerű már hetekkel az új otthon birtokbavétele előtt elkezdeni a válogatást és a felesleges holmik összegyűjtését. Cikkünkben most ehhez igyekszünk néhány hasznos tanáccsal szolgálni. A Dióköltöztetés országos lomtalanítást is tud vállalni Budapesti telephelyről.

Válogasson hatékonyan!

A lomtalanítás nem csak arról szól, hogy megszabadulunk a haszontalan, sérült, felesleges tárgyaktól. A tevékenység során egyfajta időutazást teszünk, és eszünkbe jutnak olyan emlékek, melyeket a hétköznapi rohanásban már szinte el is felejtettünk.

lomtalanítás és lakáskiürítés

A nosztalgiázás szép dolog, és meg van a maga ideje, helye, de költözés előtt legyünk magunkkal szigorúak, és az ábrándozás helyett fókuszáljunk a hatékonyságra. Ez nem azt jelenti, hogy gondolkodás nélkül dobjunk ki mindent, de meglepően sok hely szabadulhat fel akkor, ha szét tudjuk választani az emlékeket a ténylegesen hasztalan dolgoktól.

A „még jó lesz valamire” mondattal fémjelzett tárgyak csak ritkán kerülnek újra használatba, raktározásuk pedig nem túl praktikus, pláne nem költözés során.

A törött játékok, a hiányos kártyapaklik, a sérült konyhai eszközök, az üres italos üvegek, vagy az évek óta nem használt ruhadarabok bizony csak rontják a lakás energetikáját és felesleges zsúfoltságot okoznak. Lépjen túl régi beidegződésein, és merjen döntést hozni akkor is, ha a múlthoz tartozó holmikról van szó!

Szelektáljon okosan!

Bár a költöztetés lomtalanítással egy kalap alatt oldja meg a felesleges holmik elszállítását, de célszerű a még használható dolgokat külön választani, és arra rászorulóknak ajándékozni. Vannak különféle gyűjtési akciók, de alapítványoknál is érdemes tájékozódni, hiszen a használt ruházatot mindig jó szívvel fogadják.

Akár a családban, barátok között is új gazdára lelhetnek a kinőtt ruhák, vagy a rossz emlékeket idéző dísztárgyak, kiegészítők.

lakás lomtalanítás szelektálás

Fontos, hogy a gyógyszereket a patikába vigyük vissza, a veszélyes hulladékot pedig annak megfelelő módon helyezzük el. Az elromlott háztartási gépek is csak feleslegesen foglalják a helyet a lakásban, hiszen ha hónapokon át nem javíttattuk meg, akkor valószínűleg nem is fogjuk már.

Jelölje a kidobandókat!

Fontos, hogy a kidobásra ítélt tárgyakat, holmikat ne keverjük össze a költöztetésre váró dobozokkal. Legjobb, ha kijelölünk ezeknek egy külön helyiséget, vagy a kerti épületben gyűjtjük azokat össze. Hasznos, ha meg is jelöljük a dobozokat, így biztosan nem fogjuk összekeverni a többivel.

A megfelelő szakembereket választva külön napra érdemes a lomtalanítást és a költözést időzíteni, így biztos, hogy mindkét teendő zökkenőmentesen és gyorsan lezajlik majd. A költöztetés lomtalanítással egybekötve remek választásnak bizonyul ahhoz, hogy az új otthonba már ténylegesen is csak azok a tárgyak jöjjenek velünk, melyek használhatóak, örömet okoznak és így teremtik meg egy új élet lehetőségét a saját otthon falain belül.

Sokszor felmerül a dilemma, hogy megérik-e az olcsó költöztető cégek a bizalmat. Olvasson tovább és tudjon meg többet!

A Dióköltöztetés a lomtalanítást is megoldja! Lakáskiürítés illetve lomtalanítás szolgálattásunkról bővebben itt olvashat.