Frissítés dátuma:

A költözés kérdések és válaszok szempontjából megközelítve is olyan fontos része a lakás cserének, amelynek megtervezése és gördülékeny kivitelezése mindenki számára fontos. A kezdő költözők rendszerint ugyanazokat a hibákat szokták elkövetni, de a kicsit rutinosabbak körében is gyakran merülnek fel kérdések a csomagolással és a szállítás módjával kapcsolatban. A k öltözködés kérdések és válaszok kapcsán is megéri az előre tervezést és a körültekintést. Nézzük, mire érdemes különösen figyelni akkor, ha a teljes élettér új otthonba történő költöztetéséről van szó!

Kérdések és válaszok!

Sokan úgy gondolják, hogy elegendő megbízni egy profi költöztető céget, és néhány nappal a költözés előtt bedobálni a holmikat dobozokba, zsákokba. Aki azonban már próbálta így megoldani a helyzetet, az pontosan tudja, hogy nem csak sérült tárgyakra számíthat, de a kicsomagolás is komoly kihívások elé állítja majd a család tagjait. Nem lehet elégszer hangsúlyozni tehát azt, hogy már hetekkel a nagy nap előtt ajánlott elkezdeni válogatni, lomtalanítani, csomagolni és tervezni.

Szakemberekkel vagy nélkülük?

A leggyakrabban feltett kérdés arra vonatkozik, hogy megéri-e tízezreket kifizetni egy költöztető cégnek. A barátok, ismerősök segítségével történő költözés is egyfajta alternatívát kínál, feltéve, ha elegendően rendelkezésre tudnak állni. Ez nem csak a cipekedéshez jön jól, hanem a dobozokkal való bajlódás mihamarabbi befejezéséhez is. Nem árt, ha van valaki az utcán a kocsival, így nem kell mindig lezárni azt. A méretes bútorok gyakran három-négy embert is megkövetelnek, pláne, ha lift nélküli lépcsőházról van szó. A profik pontosan tudják, hogy mire érdemes figyelni a bútorok mozgatásánál, és ehhez minden eszköz rendelkezésükre is áll.

Fontos kérdések és válaszok a költözésről!

Hogyan válasszunk profi költöztető céget?

Költözködés kérdések és válaszok kapcsán ez a talán legfontosabb kérdés sokak részéről. Ma már rendkívül sok cég kínálja szolgáltatásait, főleg a főváros és annak környékén. De mégis mi alapján döntsünk egyik vagy másik mellett? Legyen első az ár, vagy a szolgáltatás színvonala és a szakemberek hozzáállása sem elhanyagolható? Az ajánlások éppen úgy megfelelő motivációnak számítanak, mint az, ha egy tapasztalt, már első kapcsolatfelvételkor is megbízhatónak tűnő csapat nyújt ajánlatot. Ha nem hívnak vissza, nem adnak konkrét árajánlatot, vagy flegmának tűnik a hozzáállás, akkor jobb, ha azonnal másik csapat iránt érdeklődik.

Mibe csomagoljunk?

Bár lehetőség nyílik arra, hogy költöztető cégtől béreljünk dobozokat, és akár a szakemberek segítségét is igénybe vegyük a dobozoláshoz, de legtöbben szeretjük ezeket a teendőket magunk végezni. Kereskedelmi egységekből kérhetünk kartondobozokat, de a kifejezetten költözködési célra alkalmas, megerősített, fülekkel ellátott, gyakorlatilag bármelyik lakberendezési áruházban vagy a neten is elérhető költöztető dobozok bizonyulnak a legjobb választásnak. Akár találhatunk olyan megoldást is, mely ezek bérlését teszi lehetővé, így még olcsóbban megúszhatjuk. A ruhaneműk számára a vastag, strapabíró, méretes szemeteszsákok is hasznosak lehetnek, ezeket a háztartási vagy festékboltban érdemes beszerezni építőiparban használt erős zsákokat, melyek extra terhelhetőséggel rendelkeznek, a szemeteszsákokhoz képest.

Miként szelektáljunk?

Nem csak az új otthonba magunkkal vitt holmikra érdemes figyelni, hanem azok szelektálására is. Legjobb, ha külön színes matricákkal jelöljük az egyes helyiségekbe tartozó holmikat, így az új lakásban már alapból ott kapnak majd helyet az érintett dobozok, zsákok. Ez nagymértékben megkönnyíti a kicsomagolást és az elkerülhetetlen káosz átlátását. Akár arra is utalhatunk sorszámozással, hogy mennyire sürgős az adott doboz kicsomagolása, vagyis mennyire hasznos dolgok kapnak helyet abban. A költözés teendőit célszerű lomtalanítással is összekötni, így a használaton kívüli tárgyak, ruhadarabok, eszközök landoljanak azonnal a kukában, vagy vigyük el őket jótékony célra valamelyik alapítványhoz. Ha nem szeretne bajlódnia annyit a költözéssel, akkor mindenképpen kérje profi költöztető szakemberek segítségét. A Dióköltöztetés már hosszú évek óta foglalkozik költöztetéssel Budapesten és vidéken, illetve bútorszállítással.

Reméljük, a költöztetés kérdések és válaszok között mindenki megtalálhat azokat az információkat, melyek megkönnyítik az új otthon birtokbavételéhez vezető út minden egyes lépcsőfokát. Előző cikkünkben kitárgyaltuk, milyen a minőségi bútorszállítást végző cég. Megéri elolvasni!