Frissítés dátuma:

Költözés karácsonykor? Így is lehet!

A költözés szó hallatán általában az embereknek kizárólag az jut eszükbe, hogy személyek egyik helyről egy másik helyre költöznek, pedig költözhet akár egy iroda is, ami még akár a karácsonyi ünnepek környékébe is beleférhet. Főleg az idén, amikor a két kedvenc ünnepünk, ami a pihenésről és az evésről, ivásról, családdal együtt töltött időről szól, két hétvégére esik, és majdnem egy teljes munkahetet fog magába.

Sok helyen megkegyelmeznek a munkásoknak, és azt mondják, inkább legyen szünet és pihenje ki mindenki az évet, de sajnos sok helyen nem tehetik ezt meg, így a karácsony és a szilveszter is egy-egy hosszú hétvége lesz csupán.

Az is jó ilyenkor, ha az irodák kissé mással foglalják el magukat, mint a munka: ha muszáj bent lenni, akkor takarítsanak, rendszerezzék a papírokat, vagy éppen tegyenek valami olyat, amire év közben nincsen idő. Ha éppen most költözne az iroda, akkor a két ünnep között egyszerűen pakoljanak át, és kezdjék új helyen, felfrissülve az évet. A pakoláskor pedig lemegy az a 2 kiló, ami karácsonykor került ránk, hogy a szilvesztert is nyugodtan végigdőzsölhessük.

Hogyan készüljünk a költözködésre?

Elsősorban az a legfontosabb, hogy átgondoljuk, mit hogyan tudunk elvinni. Át kell gondolni, hogy szükség van-e költöztető cégre, vagy nincs – ám a legtöbb esetben van, hiszen bárhol is vagyunk, rengeteg a cucc és egy irodában például nagyon sok olyan értékes technikai készülék van, amelyek szállítását jobb rábízni profi szakemberekre. A költöztető azért is jobb, mert a pakolásban is részt vesznek, így nem nekünk kell cipekedni.

Az első lépés tehát, hogy szervezzünk egy költöztető céget, fontos azonban komolyan átgondolni, hogy mennyi idő is kell a pakolásra, hogy nehogy kicsússzunk az időből, és még a félig becsomagolt iroda várja a költöztetőket. Egy iroda költözése sem kis dolog, de nyilván a pakolási idő is attól függ, hogy hányan tudnak részt venni benne, mekkora irodáról van szó stb.

Miután van egy költöztető, azután annak is utána kell nézni, hogy az adott napon, az induló helyen és a célhelyen is legyen behajtásra és parkolásra alkalmas helye a teherautónak, különben nagyon sokat kell cipekedni a nehéz cuccokkal.

Költöztető dobozok fontossága

A következő lépés a dobozok beszerzése, és a dobozolás megkezdése. Nagyon fontos, hogy minden szekrényből és minden fiókból, polcról kikerüljön és lekerüljön minden, mivel így lehet majd azokat is mozgatni. A dobozokra fontos ráírni, hogy kinek a dolgai vannak benne, hogy törékenyek-e, esetleg hogy mik vannak benne, és fontos a doboz oldalára írni, mert csak ott fogjuk majd megtalálni a kipakoláskor.

Érdemesebb inkább személyenként pakolni, mint tárgyanként, különben a végén minden összekeveredik. A címkék rendkívül fontosak, mert azok nem csak nekünk segítenek majd a kipakoláskor, hanem a költöztetőknek is, hogy a teherautóba mit hova parkolhatnak, melyik mire mehet, mi nem kerülhet alulra stb.

A dobozolás előtt vagy után érdemes a technikai eszközöket is összepakolni, jó, ha ezeknek megvan az eredeti doboza, és jó, ha tudjuk fóliázni is őket, hogy ne legyen semmi bajuk. A költöztető cég speciális elemeket is tud szállítani, de azt előre kell jelezni feléjük, hogy nagyon komoly berendezéseket szállítanak majd. Az asztalok és szekrények esetében meg kell nézni, hogy szét lehet-e szerelni őket, vagy érdemesebb összeszerelve utaztatni, illetve a fiókokat érdemes kivenni, vagy pedig leragasztani, mert azok mindig problémát okoznak. Hogy ne sérüljenek a bútorok, akár le is fóliázhatjuk őket. Ha szeretné, hogy egy profi cég segítsen önnek a költözésben, akkor kérje nyugodtan a Dióköltöztetés segítségét. Költöztetés Budapesten és vidéken, bútorszállítás pillanatok alatt! 

Láthatja, a két ünnep közötti időszakot is tökéletesen praktikusan lehet az irodában tölteni, főleg ha épp költöznek, ezeket a tippeket betartva, pedig gyors és könnyű lesz a pakolás. Ha érdekli, hogyan jöhet létre a sérülésmentes szállítás, akkor olvassa el bejegyzésünket!