Frissítés dátuma:

A költöztető doboz a legpraktikusabb megoldásnak számít akkor, ha értéktárgyaink biztonságos elhelyezéséről, szállításáról van szó. A költözés során a csomagolásra számos lehetőség adódik, ám valahol mindegyik sántít. Épp ezért éri meg a speciálisan erre a célra kialakított költöztető doboz mellett dönteni, hiszen ez minden szempontból megfelel a felé támasztott követelményeknek. A legnagyobb barkács áruházakban éppen úgy hozzájuthatunk minőségi darabokhoz, mint a világhálón keresztül, de akár a választott költöztető cégtől is megvásárolhatjuk, vagy bérelhetjük is azokat.

Gondolja át mennyi dobozra lesz szüksége!

A legfontosabb, hogy minden holmit a megfelelő módon sikerüljön becsomagolni. A tapasztalatok azt mutatják, hogy legtöbbször alábecsüljük a szükséges csomagolóanyag mennyiségét, és a pakolás kellős közepén kapunk csak a fejünkhöz. Mindenképpen hasznos, ha vannak otthon minőségi, strapabíró szemeteszsákok, hiszen ezek számos ruhanemű csomagolásához jó választásnak bizonyulnak. Ugyanakkor a költöztető dobozok mellett sem mehetünk el, ugyanis a törékeny tárgyak, a használati eszközök, a dekorációs elemek vagy a könyvek csak ezekben szállíthatóak biztonságosan. Ha tehetjük, a ruhák egy részét is csomagolhatjuk dobozokba, hiszen azok mégiscsak átláthatóbbak, mint az egymásra halmozott zsákok. Inkább szerezzen be több dobozt, s így biztosan elegendőnek bizonyulnak majd azok.

A költözéshez kiválóan alkalmasak lehetnek a dobozok is!

Strapabíró dobozok a biztonság szolgálatában!

A hagyományos kartondobozok nem alkalmasak arra, hogy azokban nehezebb tárgyakat szállítsunk, hiszen nem rendelkeznek elég vastag anyaggal. Ezzel szemben azonban a költöztető doboz több réteg segítségével teszi lehetővé a biztonságos szállítást. Az egyszerűen lezárható fedeleket könnyű zárni, nyitni, így mind a be-, mind a kicsomagolás alkalmával időt spórolhatunk. Összehajtva kis helyen elfér tetemes mennyiségű doboz, így a garázsban, vagy a melléképületben minden gond nélkül tárolhatóak azok. Amennyiben a költöztető doboz bérlés mellett döntene, úgy még ez utóbbiról sem kell gondoskodnia, ráadásul olcsóbban meg is úszhatja, mintha megvásárolná azokat.

Helytakarékos megoldás szállításhoz

A költöztető doboz különösen megéri, hiszen ha ilyenekbe pakolunk, akkor azzal a választott cég munkáját is megkönnyíthetjük, és nem lesz szükség felesleges fuvarokra. A dobozok praktikusan egymásra pakolhatóak, valamint felületükön elhelyezhetünk különféle feliratokat is. A törékeny tartalomra mindenképpen ajánlott jól látható módon felhívni a figyelmet, de egyéb lehetőségek is akadnak a rendszerezésre. A különféle színekben kapható öntapadó matricákkal jelölhetjük az egyes helyiségekbe tartozó holmikat, így a pakolás során azonnal a megfelelő helyiségbe kerülhetnek be a dobozok. További remek ötlet, ha utalunk a kicsomagolás sorrendjére is, méghozzá sorszámokkal.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy legtöbben a közeli üzletekből, kereskedelmi egységekből szoktak üres kartondobozokat kérni, és ragasztószalaggal igyekeznek több-kevesebb sikerrel megoldani azok zárását. Felmerül azonban a probléma, hogy ezeken a dobozokon nincs fogás, így mozgatásuk is nehézkes lehet. A költöztető doboz el van látva olyan nyílásokkal, ahol egyszerűen megfoghatjuk azokat, így zökkenőmentesen mehet a pakolás. A pakolás utáni nagy munka a költöztetés, illetve a bútorszállítás. Ne kísérelje meg egyedül ezt a bonyolult folyamatot, inkább kérje a segítségünket és mi sérülésmenetesen elvégezzük!

Annak érdekében, hogy a költözés gördülékenyen menjen, és minden holmi maximális biztonságban megérkezzen a célállomásra, nem csak a profi csapat a fontos, hanem a megbízható minőséget képviselő költöztető doboz fajták használata is. Nálunk akár bérelhet is ilyen dobozokat, melyekkel sokkal egyszerűbb lesz majd a költözés, illetve ha segítségre lenne szüksége a gazdagréti költözés lebonyolításához, akkor abban is tudunk segíteni!