Ha végre teljesül egy nagy álmunk és sikerül családi házba költöznünk, gondolkodjunk el azon, hogy mi az, amit a felújítás során mindenképpen meg akarunk valósítani. Sokan nem gondolnak arra, hogy előtetőt építtessenek, pedig rengeteg előnye van. Teraszok, bejárati ajtók fölé remek választásnak bizonyul.

Az előtető azon kívül, hogy esztétikus és dekoratív elem egy házon, rendkívül fontos funkciót tölt be. Nem csupán a ház lakóinak hasznos, hanem a háziállatoknak, illetve bizonyos növényeknek is. Védelmet nyújt a különféle időjárási viszonyok ellen, legyen szó esőről, hóról vagy éppen a tűző napsütésről, tehát minden évszakban kiváló szolgálatot tesz. Képzeljük csak el, hogy szakad az eső és közben meg kell találnunk a bejárati ajtó kulcsát és kinyitni az ajtót, de ha van előtetőnk, garantált, hogy nem fogunk elázni. Télen megtartja a havat, a házi kedvencek is nyugodtan tartózkodhatnak alatta, még a lábtörlő is száraz marad a nyirkos időjárás ellenére.

A polikarbonát előtető további előnyei!

A polikarbonát előtető azért is remek választás mert kiváló a fényáteresztő képessége és átengedi a természetes fényt. Ezen pozitív tulajdonságán kívül remek hang- és hőszigetelő. Színben is választhatunk többféléből, a vastagság pedig 6 és 40 milliméter közé tehető.

Az előtető kérhető porszórva vagy faerezetes bevonattal is, így még elegánsabb megjelenést biztosít, sőt ma már egyre többen rendelik meg beépített led világítással.

Hogyan készül az előtető?

Az előtető készítés több folyamatból áll, először helyszíni méretfelvétel történik, amiből már az is kiderül, hogy mennyibe fog kerülni a teljes munkafolyamat. Ezután következik a gyártás, majd a felszerelés, amit mindenképp célszerű megbízható szakemberekre bízni. Formáját illetően lehet íves, alakos, kerekített vagy sima tető, válasszunk olyat, ami legjobban illik otthonunk stílusához.

A korróziótól sem kell tartanunk, ha a vázszerkezet alumíniumból készül. A minőségi előtető a későbbiekben karbantartást sem igényel, ezért okvetlen megbízható céget keressünk a kivitelezésre.

Előző bejegyzésünkben a profik nélküli irodaköltöztetésről írtunk!