Frissítés dátuma:

Költözésre általában a tavasztól őszig terjedő időszakot szoktuk választani, hiszen ekkor nem kell megküzdeni sem a hideggel, sem a csúszós járdákkal, lépcsőfordulókkal ellenben mire figyeljünk, ha télen szeretnénk költözni, ebben próbálunk segítséget nyújtani . Mivel azonban a lakásvásárlás, vagy a megfelelő albérlet megtalálása így is éppen elég problémába ütközik, sokszor közbeszól az élet, és kénytelenek vagyunk a kevésbé komfortos megoldás, a téli költözködés mellett dönteni.

Sok különbség nem tapasztalható az év más időszakaihoz képest, hiszen be-, és kicsomagolni, rendszerezni, cipekedni így is –úgy is kell majd, viszont tény, hogy télen nem csak a hideggel kell számolni, hanem a korai sötétedéssel is.

Ha kint jó idő van, sokkal több programlehetőség is akad, s nem biztos, hogy éppen a lakásban való pakolgatáshoz lenne kedvünk. Télen viszont időben nekikezdve a becsomagolásnak, akár lomtalaníthatjuk is a lakást, és a fűtés duruzsolása mellett válogathatjuk át holmijainkat aszerint, melyikre lesz szükségünk a jövőben, új otthonunkban.

Arra mindenképpen figyeljen oda, hogy öltözzön fel alaposan, hiszen béreljen akár szakembereket, vagy legyenek aktív részese a költözésnek Ön és barátai, rokonai, a hideggel számolnia kell. Célszerű meleg ruhákat, takarót egy külön dobozba csomagolni, hiszen időbe telik majd, mire beüzemeli a fűtést az új lakásban, házban. Jól jöhet egy vízforraló, teafilterek, bögrék, így a bútorok bepakolása alatt gyorsan készíthet egy jó forró teát, melynek a munkások, vagy segítőtársai biztosan örülni fognak.

Még ha nem is szakad a hó, a nedvesség és a nyirkos időjárás miatt csúszós utakra feltétlenül számíthat. A lassabb közlekedés miatt az órabérben dolgozó cégek mellett döntve költségei is növekedhetnek. Ha saját maga oldja meg a költözés munkálatait – amit autókölcsönző cégek szolgáltatásainak igénybevételével minden további nélkül megtehet – , akkor ügyeljen arra, hogy a kapkodás és cipekedés nehogy csonttöréssel végződjön egy óvatlan lépés alkalmával! A teherautók rakodási felülete is nagyon csúszik télen, arról nem is beszélve, hogy a méretes szekrényekkel harcolva valljuk be, hajlamosak vagyunk nem a lábunk elé nézni. Ha lépcsőzés, cipekedés várnak Önre, ügyeljen a réteges öltözködésre, hiszen valószínűleg kimelegszik majd a munkában.

Célszerű előre tájékozódni a várható időjárásról, és ha valószínű, hogy csapadék várható, akkor erre feltétlenül készüljön fel. A szabadban hagyott dobozok átnedvesednek, és könnyen szétszakadhatnak, ami lássuk be, igen kellemetlen lehet. Bár a nagy költöztető cégek felkészülnek az ilyen esetekre is, de ha saját maga tervezi és kivitelezi a költözést, akkor szerezzen be takarófóliákat, és nem árt, ha a műszaki cikkeket is speciális csomagolóanyaggal burkolja, mely megvédi őket a hidegtől és a nedvességtől.

A téli költözés nem egyszerű, de főleg nem akkor, amikor elkerülhető hibákat vétünk. Olvassa el cikkünket, hogy mire érdemes odafigyelni!

A téli költözködés kétségtelenül több kérdést, és megoldandó problémát vet fel, viszont ha pozitív oldalánál fogja meg a dolgot, és valami újnak, az örömteli kezdetét látja a latyak és a mínuszok helyett, jó szájízzel gondol majd vissza a sokak által rettegett napra is! Ha szeretne segítséget kérni a téli költözéssel kapcsolatban, akkor a linkre kattintva megteheti.