Frissítés dátuma:

Egy profi költöztető céget nem egyszerű találni, arról pedig nagyon nehéz és naiv is álmodnunk, hogy mi magunk, segítség nélkül egy teljesen profi költözést tudunk majd végrehajtani és megélni. A költözésnek rengeteg oldala van, nagyon sok apró részletre kell odafigyelni, de ha ezek mind mind teljesülnek, akkor azt mondhatjuk, hogy sikeres és problémamentes volt a „művelet”. Cikkünkben bemutatjuk, hogy hogyan is néz ki egy profi költözést segítő cég.

Mi a titok a profi költöztető esetén ?

A professzionális szó azt jelenti, hogy minden apró részlet, minden pillanat meg van tervezve és meg van szervezve, tehát semmi meglepetés nem érheti a költözni vágyókat és a céget sem. Igen, egy cégre mindig szükség van, ha profi munkát szeretnénk magunk mögött, hiszen a részletekre sajnos csak ők, profi szakemberek tudnak figyelni. Talán Ön is azt gondolja, hogy átgondolással végig tudja venni a költözés menetét, és akkor aztán semmi meglepetés nem érheti, ez azonban nem teljesen igaz. Vannak olyan részletei, olyan pontjai a költözésnek, ami Önnek nem fog eszébe jutni, csak amikor a szakember elmondja. Nézzük, hogy mi a költözés menete egy profi céggel!

Először is keresni kell egy profi céget, mely költözéssel foglalkozik. Érdemes az árakat is megnézni, illetve megkérdezni, lefixálni, hogy mi tartozik bele az összegbe. Vannak olyan cégek, amelyek fix árért dolgoznak, és vannak olyanok, amelyeknél sok mindentől függ az, hogy mennyibe lesz a végösszeg. Mindkettő reálisnak kell hogy legyen, ha túl magas vagy túl alacsony az ár, akkor ne válasszuk azt a céget. A legprofibb cégek egyébként nem csak annyit tesznek, hogy egy kamionnal elviszik egyik helyről a másikra a dolgokat, hanem egyrészt segítenek a cipekedésben, ők pakolják be a dolgokat a kamionba, majd az adott helyen ki is pakolnak, és beviszik a házba, a kért szobába a dobozokat. Sőt, a még a csomagolást, vagy a csomagoló anyagokat is magára vállalhatja a cég, ez is óriási segítség lehet, hiszen egyrészt ők profi módon tudják, hogy hogyan kell becsomagolni, másrészt lehetséges, hogy éppen olyan időszakban költözünk, amikor nem lenne a csomagolásra időnk. Nyilván ezért magasabb árat kell fizetnünk, de sok esetben megéri a plusz ezreket az idő és az energiaspórolás. Nem minden szolgáltatás takarja tehát ugyanazt, ezért kell részletesen tudakozni, hogy az ár mit fed, illetve így már a diszpécserrel való telefonbeszélgetés alkalmával az is kiderülhet, hogy mennyire megbízható a cég.

Az egyik legnagyobb hiba, amit elfelejtenek az emberek az az, hogy nem foglalnak parkolóhelyet egyik háznál sem. Ez pedig nagy probléma lehet, hiszen például Budapest területén nem egyszerű helyet találni, és nagyon megnehezíti a költözést, ha egy hosszabb távon kell cipelni a dobozokat, zsákokat, bútorokat. Erre azonban van egy egyszerű és ésszerű megoldás: a lakóközösségen belül jelezni kell, hogy költözés lesz, és hogy hagyják szabadon a bejárat előtti területet, illetve érdemes odatenni egy táblát is, papírt, amire ez rá van írva. Ezt mindkét helyen meg kell tenni, tehát egy napra lefoglalni. Máskor az a probléma, abba a hibába ütköznek az emberek, hogy nem ellenőrzik, hogy az adott területre, utcába be lehet-e hajtani nagyobb gépjárművel, tehergépkocsival. Nem kellemes, ha ez aznap derül ki, érdemes tehát ennek is időben utánajárni, és az engedélyeket 1 napra kérni. Vannak olyan területek is Budapesten, amelyeknél engedély szükséges, amelyekért fizetni is kell. Ezekre a problémalehetőségekre azonban a profi cégek felhívják a figyelmet, megkérdezik, hogy tudunk-e róla, megkérik, hogy nézzünk utána, és biztosítsuk a helyet számukra.

Egy profi cég egyébként több méretű kamionnal, tehergépjárművel is rendelkezik, és általában az árak is attól függnek, hogy mekkora méretűre van szükség, hány kilométeren keresztül történik a szállítás, hány fordulóval lehet megoldani a szállítást, hány emberre van szükség, csak a szállítást és a pakolást, vagy esetleg a csomagolást is nekik kell-e megoldani stb. Költöztetés és bútorszállítás Budapesten, illetve vidéken!

Ha azt szeretné, hogy stresszmentes legyen a költözés, mindenképpen profikat alkalmazzon, ne itt próbáljon meg spórolni. Olvassa el, hogy mik a legnagyobb előnyei a csomagoló dobozoknak!