Frissítés dátuma:

Költöztetés olcsón, mégis az elvárt színvonalon? Olcsó költöztető cég, ,sokan érdeklődnek e lehetőség iránt, hiszen a cél legtöbbek számára a takarékoskodás. Ugyanakkor nem árt tisztában lenni azzal, hogy a kapott szolgáltatás színvonalán igencsak sok múlik. Nem biztos tehát, hogy a legolcsóbb megoldás megfelelőnek és főleg megbízhatónak is bizonyul.

Hogyan lehetséges a költöztetés olcsón?

Természetes, hogy lakásvásárlással, építkezéssel járó kiadások után a lehető legkevesebbet szeretnénk költeni a költöztetési feladatokra. A tapasztalatok azt mutatják, hogy sokan saját maguk igyekeznek megoldani az élettér teljes átköltöztetését, és a barátok, ismerősök segítségét kérik ehhez. A szakértelem és a megfelelő felszerelés hiánya azonban gyakran vezet a bútorok sérüléséhez, a költözés elhúzódásához, és mindezzel együtt sok-sok bosszúsághoz. Pedig nem törvényszerű, hogy az új otthon birtokbavétele stresszes élmény legyen, mindössze a tervezésre, a szervezésre és a profi segítségre érdemes odafigyelni. A költöztetés olcsón is megoldható, viszont a csapat kiválasztásakor a tapasztalatra mindenképpen ajánlott ügyelni.

olcsó költöztetés

Szükség van-e költöztető cégre?

Bár ma már sokféle autóbérlési lehetőség közül választhatunk, de mindez még nem elegendő ahhoz, hogy a bútorok, törékeny tárgyak, és extra figyelmet érdemlő elektronikai cikkek sérülésmentesen eljussanak az új otthonba. A legnagyobb előnye, hogy olyan sofőrt kap a teherautó mellé aki napi szinten végez költöztetéseket. A költöztető cégek nem csak megfelelő méretű gépjárművekkel állnak rendelkezésre, de azok belső kialakítása tökéletesen megfelel a bútorok és értéktárgyak rögzítéséhez. Erre különösen nagy szükség van akkor, ha nagy távolságra kell szállítani azokat, hiszen a magyar közutak állapota közismerten rossz. Persze a fővárosban is gyakran kihívás elé állítja az autósokat a közlekedés, így a gyakori fékezések igencsak megviselhetik a nem rögzített bútorokat, dobozokat és azok tartalmát. Természetes, hogy a költözés olcsón lenne az ideális, de végső soron drágábbra jöhet ki, ha szakértelem hiányában összetörik a televízió, megsérül a családi örökségként féltve őrzött szekrény, vagy a kisméretű autóval többszörös fordulóra, üzemanyagra és időráfordításra lesz szükség.

Minden a szervezésen múlik!

Nem elegendő azonban csak az, hogy a költöztetés olcsón történjen, de a gyorsaságon, a hatékonyságon és a gördülékenységen is sok múlik. Ne tartozzon azok közé, akik még az utolsó reggelen is a szekrények kiürítésével vannak elfoglalva, hiszen ezzel a költöztető cég szakembereinek munkáját nehezítheti meg, s akár a tervezettnél többe is kerülhet majd a munkadíj. Különösen így van ez akkor, ha órabérben dolgozó szolgáltató mellett teszi le a voksot.

Hasznos, ha már hetekkel a nagy nap előtt elkezdi a csomagolást az aktuálisan nem használt ruhákkal, könyvekkel, csecsebecsékkel. A költöztetés olcsón akár úgy is lehetséges, ha a szükséges dobozokat, csomagolóanyagokat a választott cégtől veszi igénybe, vagy akár a pakoláshoz is szakembereket kér fel. A mindennapi rohanás, az ügyintézés és az új otthonnal kapcsolatos egyéb teendők mellett gyakran nincs elegendő idő és energia a pakolásra. Ha nem szívesen engedne be profikat lakásába, akkor kérje meg barátait, tartsanak Önnel néhány délutáni közös program erejéig, amikor egy jó beszélgetés mellett a kellemeset a hasznossal köthetik össze, és bedobozolhatják gyakorlatilag az egész lakást.

Sokan vannak, akik számára a költöztetés olcsón történő megoldása az elsődleges szempont. Ne feledkezzen azonban meg arról sem, hogy ez az opció mit sem ér, ha közben elégedetlen a szolgáltatás minőségével, és ez tönkreteszi az új otthon birtokbavételének egyébként örömteli eseményét.

Az olcsó szolgáltatások helyett válassza a profizmust és a megbízhatóságot! Nem fogja megbánni!

Milyen a fapados költözés? Régebbi cikkünkből megtudhatja!