Frissítés dátuma:

Sokakban felmerül a kérdés, hogy vajon létezik-e olcsó költözés. Mi inkább azt kérdezzük meg, hogy megéri-e? A két kérdés között óriási különbség van. Az olcsó költöztetés több mindent is jelenthet, cikkünkben ezeket próbáljuk összeszedni és összefoglalni. Ez után talán az Ön szemében is megváltozik, hogy mit is jelent pontosan ez a fogalom, és arra is választ fog kapni, hogy hogyan válasszon költöztetőcéget és hogy mennyire határozza meg a választást az ár.

Gyanús, ha olcsó?

Az olcsó költözés nem mindig a legjobb megoldás

Ha egy átlagos családról van szó, aki a hétköznapjait végiggondolja, akkor nyilvánvalóan az a tény fog kitisztulni előtte, hogy általában keresik a spórolási lehetőségeket, de a nagyon olcsó dolgoktól óvakodnak. A túl olcsó mindig azt sejteti, hogy valami nem stimmel, hogy az eszköz el fog romlani, hogy a szolgáltatásért nem pont azt kapják, amit elvártak, hogy valami átverés van a dologban. Persze nem minden esetben van ez így, egy leárazáskor például nagyon olcsó dolgokba futhatunk bele, de az pedig azért kecsegtető, mert látjuk az eredeti árat, és örülünk, mert mi sokkal olcsóbban jutottunk hozzá. Ez mind marketing.

A költöztetés lehet olcsó, nem arról van szó, hogy minden olcsóbb szolgáltatás átverés, ez inkább csak óvatosságra int. Nem érdemes úgy választani költöztető céget, hogy azt úgy hirdetik: mi vagyunk a legolcsóbbak, hanem érdemes összehasonlításokat végezni a többi cég ajánlatával. Össze kell vetni, hogy melyik cég mit és mennyiért ajánl – így már ki tudjuk választani a valóban olcsót a drágábbtól. De nem szabad a drágábbtól sem teljesen elzárkóznunk, hiszen ha az valami olyat kínál, ami nekünk nagyon megéri és nagy segítség, akkor lehet érdemesebb is a többet kifizetni a költöztetésért.

Így kérdezzen rá az árra!

Amikor felveszi a kapcsolatot a költöztető céggel, akkor nagyon lényeges, hogy mindent egyeztessenek le és mindenre részletesen térjenek ki. Vannak olyan költöztető cégek, amelyek fix árért dolgoznak, ezeknél sem mindegy azonban, hogy hány munkaórát jelent ez. Ha például 8-10 órát jelent, de ennyi idő alatt nem végeznek, akkor kérdezze meg, hogy mennyi pluszt kell majd fizetni, nehogy a végén otthagyják a félkész költözéssel. A fix árú költöztetés tehát azt jelenti, hogy egy bizonyos óra alatt, egy bizonyos teljesített kilométerszám alatt be kell fejezni a költözést, vagyis el kell végezni a költözést. Érdemes előtte tehát nekünk is számolnunk, hogy beleférünk-e ebbe.

A másik költöztető típus az, amikor a körülményektől függnek az árak, amikor minden ügyfél egyedi árajánlatot kap. Az árak nagyon sok mindentől függnek, de ez nem azt jelenti, hogy a helyszínen kell megismerkednünk az árral, már előre le lehet ezt is egyeztetni. Nyilván ebben az esetben vállalnia kell mindkét félnek, hogy az árak módosulhatnak, hiszen a körülmények is változhatnak. Általában ezek az árak attól függnek, hogy milyen költözésről van szó: iroda vagy lakás; a távolság; a csomagolás; illetve hogy hány szakemberre van szükség. Meg lehet tehát pontosan határozni, hogy mire van szükségünk, és hogy mit kérünk a költöztető cégtől. Ne kössön kompromisszumokat! Válassza a profizmust és szakértelmet, válassza a Duóköltöztetés szolgáltatásait! Költöztetés Budapesten, vidéken és bútorszállítás országosan!

Az olcsó költöztetés lehetősége!

Nyilván az olcsó költöztetés is lehet jó és precíz költöztetés, csupán annyiról van szó, hogy ilyenkor általában kevesebb szolgáltatást választunk. Akkor lehet például olcsó a költöztetés, ha megoldjuk magunk a csomagolást és a pakolást, csupán arra hívjuk a költöztetőt, hogy a szállító eszközzel elszállítsa egyik helyről a másikra a dolgainkat, bútorainkat. Az olcsó költöztetés is lehet nagyon jó, csak meg kell erről előtte bizonyosodni.
Régebbi cikkünkben már írtunk, hogy hogyan érdemes költözni az ünnepi időszakban, megéri elolvasni!