Frissítés dátuma:

Költöztetési tippek iránt érdeklődik, és szeretné, ha zökkenőmentesen menne minden? Nem tudja, hol is kezdhetne neki a csomagolásnak? Nem ártana néhány hasznos tanács a tervezéshez? Praktikus ötletekkel igyekszünk kezdő és haladó költözködők rendelkezésére állni, hogy az új otthon birtokba vételének napja valóban stressz mentes legyen. Tartson velünk, és tudja meg, miként lehet elkerülni a költözködéssel általában együtt járó felfordulást és fejetlenséget!

Költöztetési tippek, melyek valóban praktikusak

A világhálón számos hasznos tanács megtalálható, ám a legtöbb kimerül abban, hogy inkább bízzuk a munkát szakemberekre. Ugyan tény, hogy ezzel rengeteg bosszúságtól és problémától megkímélhetjük magunkat, de mégsem mehetünk el a csomagolással járó feladatok mellett, melyek rendszerint ránk várnak. A költöztetési tippek nem csak kezdőknek, de haladóknak is hasznosnak bizonyulnak, hiszen nem elég csak bedobozolni a holmikat, rendszerezni is kell azokat a könnyű kicsomagolás érdekében. Nézzük, hogyan!

Kategorizálás az átláthatóság szolgálatában

Kevés bosszantóbb dolog képzelhető el, mint amikor a szállítók távozása után ott maradunk a halomba rakott dobozokkal és zsákokkal, és valójában fogalmunk sincs arról, hogy melyikben mi van. Ez a kicsomagolást is jelentősen megnehezítheti ez, ám megoldás létezik, méghozzá egyszerűbb, mint gondolná! Kétségkívül a költöztetési tippek egyik leginkább kedvelt ötlete az, hogy jelöljük meg a dobozokat, zsákokat aszerint, hogy melyik helyiségbe tartozó holmik találhatóak bennük. Ezt a legkönnyebben különböző színű öntapadó papírok felragasztásával tehetjük meg. Tovább könnyíthetjük saját munkánkat, ha arra is utalunk a papíron, hogy milyen sorrendben javasolt kicsomagolni. Mindez nem igényel különös odafigyelést, előnyeit pedig rendkívül megérezhetjük a kipakolás során.

Tippek költözéshez

Kezdjen neki időben!

A legrosszabb, amit tehet, az, ha az utolsó napokra hagyja a csomagolást. Sokan azt hiszik, hogy egy kis lakást ennyi idő alatt is fel lehet készíteni a költözésre, ám a tapasztalatok egész mást mutatnak. A szekrények mélyéről gyakran előkerülnek régi holmik, melyek nosztalgiázásra csábítanak. A lomtalanításra is érdemes időt szánni, így tényleg csak azokat a tárgyakat, ruhákat és berendezéseket visszük magunkkal az új otthonba, melyek valóban használatban is vannak. Nem érdemes kapkodni, hiszen annak a szelektálás és az alapos, mindenre kiterjedő dobozolás láthatja kárát. Ha nem zárjuk le gondosan a zsákokat, dobozokat, akár meg is sérülhetnek értékeink, mint ahogyan a törékeny tárgyak szállításra felkészítése is időigényes. A szezonálisan használaton kívüli ruhadarabokat, könyveket, emlékeket nyugodtan bepakolhatjuk akár már hetekkel a költözés előtt, így máris halad a munka.

Válasszunk körültekintően költöztető céget!

Amikor személyes tárgyaink és féltve őrzött értékeink szállításáról van szó, jogosan várhatjuk el, hogy minden szempontból megbízható, profi csapat végezze el az ezzel kapcsolatos teendőket. Nem érdemes csak az árak alapján dönteni, hiszen a tapasztalat és a megbízhatóság a legfontosabb szempontok akkor, ha költöztetés válik aktuálissá. Tájékozódjon előre, hogy órabérben dolgoznak-e a szakemberek, vagy fix árban határozzák meg a munkadíjat. Az sem mindegy, hogy mennyire tűnik a cég szimpatikusnak az első beszélgetés alkalmával. A biztosítás megkötése akkor ajánlott, ha valamilyen különösen értékes tárgyat is szállíttatni szeretnénk. A valóban profik nem csak a konkrét szállítás, hanem csomagolás, vagy a bútorok szétszerelése során is állnak rendelkezésre. Adunk Önnek pár tippet, hogy miért érdemes költöztető dobozokat használni?