Új kihívások várják új irodában? Költözni kellene, de nem tudja, hogyan álljon neki?  Mutatjuk, miért érdemes költöztető szakcég munkáját igénybe venni, ha irodaköltöztetésről van szó. Lényegtelen, hogy az első emeletről a másodikra helyezi át a székhelyét, vagy a város egyik végéből a másikba, illetve az ország keleti csücskéből költözik a nyugati végekre, egy iroda költöztetése nagyon komoly feladat, amely megfelelő tervezést, ütemezést és megvalósítást igényel.

Lássuk először, milyen lépésekből áll egy iroda költöztetése!

Lebontják a bútorzatot, csomagolják és költöztetik.
– Költöztetik a becsomagolt számítógépes felszerelést.
– Költöztetik a dobozokba rakott iratokat.
– Amennyiben van értékmegőrző eszköz, pénztár, bútorszéf, őket is előkészítik és szállítják.
– A nyomtatók, szkennerek, iratmegsemmisítők szintén becsomagolva szállításra kerülnek.
– Az új helyszínre megérkeznek az eszközök és bútorok.
– Kicsomagolják és összeszerelik őket.

Mindez ilyen egyszerű lenne? Megoldom a haverokkal a hétvégén!

Felejtse el!

Egy irodaköltöztetés komoly felelősséget jelent, és a költöztető cég a költöztetés alatt álló eszközökért anyagi felelősséggel tartozik.  Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a szállításra váró iratanyag személyes adatokat tartalmazhat. A költöztető cég felelős azért, hogy ezek az adatok az irodaköltöztetés ideje alatt ne jussnak illetéktelen kezekbe.

A mai modern világban egy iroda kiépített számítógéprendszer és internethálózat nélkül elképzelhetetlen. Ez pedig sok-sok vezetéket, kábelt, elosztót, kapcsolót, megszakítót jelent, amelyeket szét kell szerelni, majd ha ez elkészült, áttérhetünk a nagyobb bútordarabokra.

Az irodai bútorokat, íróasztalokat, számítógép-, monitor- vagy nyomtatótartókat, asztalkákat szét kell szedni elemekre. Az idősebb bútornál már nem mindegy, hogy felcseréljük-e a polcokat, ezért jelölni kell a sorrendet. Gyakran speciális csavarokkal rögzítik egymáshoz az elemeket, ezeket a csavarokat el kell csomagolni és biztosítani, hogy a bútorok kicsomagolásakor kéznél legyenek.

Sok irodában találhatók értékes dísztárgyak, festmények, amelyeket különös gonddal kell elcsomagolni, több réteg papír, vagy fólia felhasználásával.

Nem kell a sarki boltba lefutni kartondobozért. Az elektronikus adathordozók, törékeny tárgyak csomagolásához a költöztető cégtől megrendelhető a megfelelő méretű doboz, a buborékos fólia, az alátétek, és a ragasztószalag.

Az iratanyag dobozokba rendezése különleges feladat elé állítja a költöztető céget, mert rendszerezni kell az iratokat, pontosan jelölve a dobozok tartalmát. Erre is fel vannak készülve, megfelelő sorrendben, hiánytalanul érkeznek majd az iratokkal teli dobozok.

Praktikus tippek az iroda hatékony költözéséhez

– Ha kiderül, hogy költözni kell, ne várjunk a csomagolással az utolsó pillanatig. Időben kezdjünk el pakolni.
– A csomagolásnál ne rakjuk teljesen tele a dobozokat, a súlyosabb dobozok szállítás közben szétnyílhatnak és megsérülhetnek a bennük levő tárgyak.
– Ne keverjük össze a különböző helyiségekből származó tárgyakat.
– Kerüljük a szabálytalan és túl apró csomagokat logisztikai megfontolásból, a szállítóeszköz belső terének kihasználtsága is fontos lehet.
– A dobozokat okvetlenül ragasszuk le erős ragasztószalaggal, nem megfelelő zárási mód egy költöztetésnél a doboztetők keresztben egymás alá hajtása. Kinyílhat és sérülhet a tartalma.
– Legyen egy olyan külön doboz, amit magunk szállítunk el, és ebben azok a tárgyak legyenek, amelyekre a beköltözés után azonnal szükségünk lehet, így nem kell keresni.

A sikeres irodaköltöztetés titka a profi cég alkalmazása

Az irodaköltöztetés akkor lesz sikeres, ha azt egy olyan profi cég intézi, akinek van tapasztalata az ilyen munkákban, megfelelő szakembergárdája a különböző feladatok végrehajtására és gépjárműparkja, amellyel a szállítást intézi. Az sem elhanyagolható, ha ismeri a dörgést az engedélyek beszerzése terén, hiszen vannak olyan városrészek, ahol súlykorlátozást vezettek be, és a hatékony költöztetéshez időben meg kell szerezni az engedélyt.

Előző bejegyzésünkben a költöztetés árairól esett szó!