Lehetséges bútoraink sérülésmentes szállítása emeletre?

A bútorszállítás emeletre minden esetben problémásabb szokott lenni, mintha a hagyományos ingatlanokról lenne szó. A helyzet valamivel kedvezőbb, ha lift is van a lépcsőházban, de sok esetben sajnos még ez sem áll rendelkezésre. Számos olyan új építésű ingatlan is létezik, melyekben ugyan van lift, de az méretéből adódóan kizárólag személyszállításra alkalmas. Ilyenkor nincs más hátra, mint lépcsőzni, és a gyakran túl szűkösre szabott lépcsőfordulókon keresztül felcipelni a bútorokat, dobozokat. Mi lehet ilyenkor a jó választás? Bízzuk szakemberre a munkát? Vagy válasszuk inkább a költséghatékonyabb, de akár problémás helyzeteket is szülő baráti segítséget ? Cikkünkben arra keressük a választ, miként oldható meg a bútorszállítás emeletre a lehető leggyorsabban, azok sérülése nélkül.

bútorszállítás emeletre lifttel

Szállítás szakemberekkel

Míg a dobozokat, zsákokat, virágokat és kisebb berendezéseket saját magunk is gond nélkül felvihetjük az emeletre, addig ez a bútorok esetében már több kihívást tartogat. A fittséget és tapasztalatot megkövetelő feladattal a barátok nem biztos, hogy boldogulnak, vagy ha mégis, akkor nem ritka a sérülés kockázata. Igaz ez a szívességet nyújtó személyekre és a féltett bútordarabokra is. Sokszor előfordul, hogy a lépcsőfordulók sarkainál megsérül a bútor, letörnek a kiálló részek. Előzze meg mindezt szakemberek megbízásával, akik számára a felszerelésnek és a hozzáértésnek köszönhetően a bútorszállítás emeletre sem okozhat gondot!

Méretbeli problémák

Ha a bútorszállítás emeletre történik, akkor sajnos nem ritka, hogy a méretes ágyak, szekrények esetében azzal kell szembesülni, valójában képtelenség megfordulni az egyes emeletek között velük. Ilyenkor nincs más hátra, mint szétszerelni azokat. Olyan váratlanul felmerülő probléma szokott ez lenni, ami még a rutinos költözőket is kihozza a sodrából. A profi bútorszállító cég előnyei abban is megmutatkoznak, hogy emberei láttak már egyet, s mást, vagyis nem éri meglepetésként őket, ha hasonló helyzettel találkoznak. Garantáltan kéznél vannak azok az eszközök, melyekkel akár még a régi bútorokat is egyszerűen szétcsavarozhatják. Mindez a munkadíj szempontjából sem mindegy, ha ugyanis hozzáértően végzik el ezt a feladatot is, nem kell csillagászati összegű plusz kiadásra számítani.

Külön említést érdemel az, ha zongoraszállításról, vagy antik bútorok költöztetéséről van szó. Amennyiben ilyennel rendelkezik, úgy mindenképpen ajánlott eszerint választani csapatot a munkára. Vannak olyan cégek, melyek speciális emelőkkel, darukkal is állnak igény szerint rendelkezésre, hogy az erkélyen, ablakon keresztül, akár több emelet magasból is megoldható legyen a szükséges tárgyak mozgatása. A bútorszállítás emeletre ugyan problémás lehet, de sokkal nagyobb körültekintést, odafigyelést követelnek meg az extra igények, a daruzást megkövetelő szállítási feladatok.

Plusz költségek, rendelkezésre álló szakemberek

Az emeletre, vagy onnan történő bútorszállításnak megvan a maga élőmunka igénye. Nem csak a bútorok mozgatása kapcsán, hanem hasznos az is, ha lent az autónál is tud maradni valaki. Még a lifttel rendelkező lépcsőházak esetében is plusz időt követel meg a szállítás, pláne akkor, ha lépcsőn kell megoldani a bútorok sérülésmentes mozgatását. A cégválasztás során tehát mindenképpen tájékozódjunk arról, hogy órabérben vagy fix díjban vállalják a munkát a szakemberek.

lifttel így is lehet sérülésmentes szállítás

Ha abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a lépcsőházban lift is található, úgy érdemes annak teherbírásáról tájékozódni. Továbbá rengeteg kellemetlenségtől kímélhetjük meg saját magunkat, ha előre egyeztetünk a közös képviselővel, s akár a teherlift kulcsát is elkérjük. Így nem kell a lakókkal konfrontálódni, és biztosan nem lesz gond a teherbírással sem a bútorok, dobozok szállítása során. A bútorszállítás emeletre is történhet zökkenőmentesen, ám ehhez mindenképp egy profi, tapasztalt csapatot érdemes választani. A lift megléte nem követelmény, ha a Dióköltöztetéssel végezteti el a költöztetést. Kérjen árajánlatot még ma!

Előző cikkünkben, megnéztük, hogy milyen a minőségi bútorok szállításával foglalkozó cég. Olvassa el, megéri!