Bútorszállítás Budapest – Odafigyelés és körültekintés

Bútorszállítás amikor az Ön számára oly kedves tárgyakat, bútordarabokat költöztető cég szakembereire bízza, joggal várhatja el tőlük, hogy maximális odafigyeléssel és körültekintéssel járjanak el munkájuk során . Amennyiben Bútorszállítás Budapest vagy más településekre a feladat, legyen szó akár értékes antik darabokról, akár a nemrég méregdrágán beszerzett szekrénysorról, természetes igény az Ön részéről, hogy azok épségben érkezzenek meg az új otthon helyszínére.

Megbízható bútorszállítás Budapesten és országosan

A bútorszállítás során a lépcsőfordulók, az ajtók számos sérülési lehetőséget rejtenek magukban, ezért nagyon fontos, hogy olyan szakembergárda mellett tegye le voksát, akik nem csak gyorsan, hatékonyan és kedvező áron dolgoznak, de teszik ezt úgy, hogy közben nem sérülnek meg a rájuk bízott bútordarabok. Cégünk nagy gyakorlattal tevékenykedik lakások, irodaházak költöztetésének területén, s a fuvarozás során is rögzítjük bútorait, hogy egy-egy kanyar alkalmával ne érje sérülés őket. Forduljon hozzánk bizalommal, egyéni igényeinek is igyekszünk maximálisan eleget tenni!

Megbízható bútorszállítóra van szüksége?

Hívjon minket MOST, vagy nézze meg a költöztetés árakat!

Bútorszállítás Budapest

Teendők bútorszállítás előtt – amiről ne feledkezzen meg!

A bútorszállítás sokak életében örömteli esemény, ám kétségkívül felfordulással és rengeteg tennivalóval jár. Míg a ruhák, apróságok, elektronikai cikkek elcsomagolására jobban odafigyelünk, addig a bútorokat hajlamosak vagyunk figyelmen kívül hagyni, s csak a költöztetők érkezésekor derül fény arra, hogy valójában ezekkel adódhat a legtöbb probléma. Körültekintéssel, és a költözés alapos megtervezésével azonban elejét vehetjük annak, hogy váratlan szituációk adódjanak a bútorszállítás során.

Bár a bútorszállítás területen tevékenykedő cégek általában fel vannak készülve arra, hogy egy-egy lépcsőfordulóban akár hosszasan el kell majd időzni a nagyméretű darabokkal, és megvannak a speciális trükkök az ilyen kritikus helyzetek áthidalására, mégis fontos, hogy Ön is odafigyeljen azokra a bútoraival kapcsolatos teendőkre, amelyekkel nem csak időt, de ezzel egyidejűleg pénzt is spórolhat magának, a felesleges idegeskedésről már nem is beszélve.

A szétszerelhető darabokat mindenképpen szedje szét, hiszen a bútószállítás alkalmával így mozgatásuk gyorsabb és egyszerűbb. Ügyeljen a csavarokra és apró alkatrészekre, melyeket a költözködők a rohanásban rendszerint elhagynak. Amennyiben nem boldogul a szétszereléssel, vagy nem volt rá ideje a pakolásban, szakembereink elvégzik ezt a feladatot Ön helyett, és legyen szó akár szobabútorról, vagy nagyméretű beépíthető gardróbszekrényről, nagy gyakorlattal és a megfelelő szerszámokkal oldjuk meg a helyzetet.

A mozgatás során a fiókok, polcok eltávolításával gyorsabban megy majd a munka, célszerű tehát kipakolnia minden szekrényből. A kinyíló ajtókat ragasztószalaggal, vagy erős madzaggal javasolt rögzíteni, hasonlóképpen az ágyneműtartók esetében is így célszerű eljárni, így gyorsabb zökkenőmentesebb lesz a bútorszállítás.

Az antik és a régi bútordarabok szállítását kiemelt figyelmet élveznek a munka során, és speciális csomagolóanyaggal is elláthatóak a sérülés veszélyének csökkentése érdekében. Amennyiben bútordarabjain kiálló részek vannak, melyek könnyen letörhetnek, azok védelmére is odafigyelünk a bútorszállítás alkalmával.

Legjobb ár/érték arány a bútorszállításban
+36209677727 vagy dio@diokoltoztetes.hu

Gyakran előforduló probléma, hogy a kapkodásban elfeledkeznek a költözködők a hűtőről, pedig annak kikapcsolása már órákkal a szállítás előtt szükséges.
Amennyiben zongorával, vagy olyan nagyméretű bútorral rendelkezik, melyről jól tudja, hogy gondot okoz majd a szállítás alkalmával, jelezze előre, és speciális felszereléssel érkezünk a helyszínre.

A bútorszállítás ára mitől is függ?

A bútorszállítás várható költségei mindig több tényező függvényében alakulnak. A következő szempontok mindegyikét érdemes figyelembe venni a költségek kalkulálása során:

 • a két ingatlan közötti távolság
 • a szükséges gépjármű mérete
 • hány fő munkájára lesz szükség
 • szükség van-e csomagolási, szerelési munkálatokra
 • emeletre történik-e a költözés, lift használatával, vagy anélkül
 • kell-e túlsúly mozgatásra számítani
 • csomagolóanyag biztosítására szükség van-e

Kérjen árajánlatot tőlünk e-mailben
dio@diokoltoztetes.hu

Bútorszállítás egyedi igények szerint

Előfordulhat, hogy olyan antik, különösen értékes bútordarabok vannak birtokában, melyeknek a bútorszállítás alkalmával a sérülését mindenképpen el kívánja kerülni . Természetesen ilyen esetekre is fel vagyunk készülve, és speciális csomagolóanyagokkal, rögzítési technikával óvjuk értéktárgyait, míg egyik helyről a másikra érkeznek.

Menyiben szűk a lépcsőház vagy az ajtó a bútorfelhúzás is szóba jöhet , erről a bútor felhúzás oldalunkon bővebben olvashat .

Amennyiben vízi kedvencekkel osztja meg otthonát, úgy célszerű erről előre tájékoztatnia a költöztető céget, ugyanis az akvárium szállítás különös figyelmet és biztonsági intézkedéseket követel meg annak törékenysége miatt. Hasonló a helyzet az értékes festmények esetében, vagy a márványasztal, és a páncélszekrény szállításakor is, melyek súlyuknál fogva is komoly kihívás elé képesek állítani a felkészületlenül a helyszínre érkező szakembereket.

Így végezzük a bútorszállítást

A bútorszállítás megkezdése előtt kiemelt figyelmet kell fordítani az elemek megvizsgálásának, illetve meg kell állapítani, mely elemek lehetnek sérülékenyek és melyek nem. Megbízóként Önnek is fontos, hogy a bútorai tökéletes biztonságban legyenek, ezért válasszon nagy gyakorlattal rendelkező céget!

A bútorszállítás kiemelt fontosságú feladata a csomagolás. A könnyű és sérülésmentes szállíthatóság érdekében a legtöbb esetben szét kell szerelni a bútorokat; ezt a folyamatot a szakembereink elvégzik, amennyiben szüksége van ilyen jellegű segítségre.

A bútorok szét- és összeszerelése során professzionális eszközöket használunk, így az elvégzett munka minden esetben hibátlan és lehetőség szerint gyors. Akár a beépített nagyméretű konyhabútorokat is szét- és összeszereljük minden tartozékukkal együtt. Nem kell külön szakembert hívnia a bútorszereléshez és nem kell irreálisan magas összeget fizetnie egy újabb szolgáltatásért és ez újabb kiszállásért. Amennyiben a bútorok szerelése vagy szállítása közben bárminemű nehézség merülne fel, szakembereink nagy tapasztalatuknak köszönhetően megoldják a váratlan helyzetet. A sérülékeny részeket levegős fóliával és különböző takarókkal védjük, így kizárható a sérülések veszélye.

Ezekre a kérdésekre kell válaszolnia bútorszállítás előtt

Bútorszállítás előtt néhány fontos kérdésre kell válaszolnia annak érdekében, hogy a munkafolyamat minél zökkenőmentesebb és gyorsabb lehessen.

 • Mindenekelőtt azt kell tudnunk, hogy honnan hova kell elszállítani a bútorokat. Ezt Budapest tekintetében azért is fontos előre tisztázni, mert a védett övezetekben behajtási engedélyre van szükség, amit előre ki kell kérnünk.
 • Tud-e megfelelő parkolóhelyet biztosítani közvetlenül a bejáratnál, illetve hol történhet a bepakolás. Sajnos a belvárosban nagyon sokszor előfordul, hogy nem áll rendelkezésre megfelelő méretű parkolóhely a szállítójármű részére, így vagy csak távolabb történhet a bepakolás vagy pedig várni kell egy közeli parkolóhely felszabadulására. Ebben a megrendelő lehet a legnagyobb segítségünkre, ha lefoglalja a legközelebbi parkolót a részünkre.
 • Fontos tudnunk azt is, hanyadik emeletről, illetve hanyadik emeletre kell szállítani. Mindemellett az is lényeges kérdés, van-e lift a házban és az mekkora teherbírással rendelkezik.
 • Meg kell mondania, mely napok, illetve napszakok felelnek meg Önnek a bútorszállítás lebonyolításához, illetve mennyire sürgős a megbízás. Előfordulhatnak váratlan helyzetek, amikor azonnali költözésre van szükség. Cégünk ilyen esetekben is segítséget jelenthet.
 • Meg kell adnia, szükség van-e bútorszerelésre, illetve milyen típusú bútorokról van szó. Szakembereink nagy gyakorlattal és professzionális felszereléssel végzik a bútorok szét- és összeszerelését.
 • Szükség van-e csomagolásra vagy ezt Önök teljes egészében elvégzik. A csomagolás rendkívül fontos feladat a költözés során. Az általunk szétszerelt bútorok esetében megfelelő fóliákat és pokrócokat biztosítunk.