Költöztetés bútorszereléssel 

A költöztetés bútorszereléssel nagy segítség lehet

Mikor jön jól a költöztetés bútorszereléssel? Ha Ön költözik és van nagyobb szekrénye, ágya, konyhaszekrénye vagy akár egy polcrendszere ami lapra szerelhető, akkor bizony jó jöhet a segítség. A modern gyártási és szállítási, raktározási világban szinte evidens lett, hogy a bútorokat a gyártást követően lapra szerelve csomagolják. Ezzel rengeteg időt energiát és pénzt spórolnak meg, és reméljük emiatt mi is olcsóbban kapjuk a bútort. Ma már akár egy kanapét is lehet szétszerelt állapotban kapni, de azt a költöztetés alkalmával azért nem feltétlen szükséges szétszerelni.

költöztetés bútorszereléssel

Költözésnél azonban ha olyan szekrényt szeretnénk átszállítani amit nem egészséges egyben szállítani, mert nem bírja ki a más irányú terhelést, vagy fizikai akadálya van, hogy szállítani lehessen, akkor bizony érdemes lapjaira szedni és úgy szállítani. Ha Budapesten vagy vidékre költözik, hívjon minket, a költöztetés bútorszereléssel is megoldható teljesen az Ön igényeire szabva!

Költöztetés bútorszereléssel díja, ára

Budapesten belül: Teherautó sofőrrel + 1 fő rakodó 7000 Ft/óra , minimum díjunk 2 munkaóra  plusz rakodó 2000 Ft/óra.

Vidékre nagyobb távolságra teherautó sofőrrel 150 Ft/km valamint 4000 Ft/óra állásidő rakodási időre, plusz egy rakodóval 180 Ft/km, 7000 Ft/óra rakodási idő.

Költöztetés Gardróbszekrény szerelése

Költöztetéskor a gardróbszekrény szerelése a következők miatt lehet szükséges. A méretek miatt ha például fizikailag nem fér el például a lépcsőházban. A másik eset ha a szekrény nem bírná ki a szállítást. Tudni kell, hogy ha gurtnival megemelünk egy szekrényt, annak a súlya a két szélső élénél fog összpontosulni. Tehát ha egy nagyobb gardróbszekrényt a költöztetés alkalmával ilyen módon megemelünk, az akár meg is hajolhat. A legtöbb esetben ezeket a bútorokat nem arra gyártották, hogy egyben legyenek szállítva. Sem a lapok sem a kötések nem arra valóak. A kérdés, hogy költöztetés bútorszerelés esetén a gardrób szekrényt lapra vagy vázra – korpuszra legyen szerelve? Ha példának egy Ikeában vásárolt gardróbot veszünk, azokat legtöbb esetben elég blokkokra szerelni. Tehát a tolóajtót leszedni, a síneket eltávolítani, és a blokkokat összekötő csavarokat kivenni. Minden bútor, szekrény költöztethető, szállítható csomagolás nélkül, de amennyiben nagyobb figyelmet szeretne fordítani bútorai szállítására, olvassa el költöztetés csomagolással oldalunkat.

 

Profira bízná a költöztetést?

Költöztetés bútorszereléssel – konyhaszekrény szerelés

A költöztetés bútorszereléssel szolgáltatásunk alkalmával sokszor konyhaszekrény szereléssel is foglalkoznunk kell. Bár sok esetben a beépített bútorok nem költöznek velünk, a konyhabútort mégis sokan viszik tovább magukkal új otthonukba. Ez egy összetettebb feladat, mert lehet az Ikeás lapra szerelt, blokk rendszerű, vagy egyedileg gyártott darab is. Egyben mind megegyeznek, abban, hogy használatkor egy egységet képez az alsó és a felső része. Fontos a szerelése szempontjából, hogy azt lehet roncsolás nélkül szét és összeszerelni ami oldható kötéssel van szerelve.

lapra szerelhető konyha költöztetése

Amivel mindig számolni kell a mosogató kiszerelése. Ilyenkor fontos, hogy a sarokszelep jó legyen, mert azzal lehet a vizet elzárni, és azután lehet a csapot kikötni. Ha esetleg nem jó, és van Önnek egy új darabja, akkor kérésre lecseréljük azt is, így már zárható a víz. Ha nem lesz új konyhaszekrény beszerelve azonnal, a lefolyó csövét dugjuk be egy ronggyal, vagy valamilyen papírral, különben a csatornaszag elárasztja a lakát.

A munkalap is említésre érdemes, ezt általában oldható kötéssel szerelik. A pult az összes blokkot egyben fogja mérettől függően, így vagy van vagy nincs szükség az eltávolítására. A mosogatógép kikötése egy egyszerű munka, mivel villásdugóval van a villamos hálózathoz csatlakoztatva, a víz meg bilincses és hollandis megoldással. Az elektromos sütő, tűzhely más más azok a mai szabványok alapján már direktben pl. csokival vannak bekötve.

 

Költöztetés bútorszereléssel és a falra történő felfúrás

A költöztetés bútorszereléssel szolgáltatásunk megrendelése során sokszor találkozunk a falra történő felfúrással. Mondhatni nincs olyan lakás, ahol nincs szekrény a falon. Költözéskor ezek leszerelése a legegyszerűbb feladat. Mindössze szerszám kell és ember aki megfogja szerelés közben és már költözhet is a szekrény.

Az érdekesebb az, amikor már a költöztetés másik fázisában vagyunk az új lakásban. Ekkor a feladat adott, fel kellene rögzíteni a falra a bútort. Amit előzetesen meg kell tudnia mielőtt költözik, hogy milyen fal az, amire szeretné rögzíteni a bútort. Más tipli kell ugyanis egy tégla egy beton egy gipszkarton falhoz. Ezeket érdemes biztonságképpen inkább beszereznie, hogy kéznél legyen, ha kéri tőlünk a költöztetés bútorszereléssel és a falra történő felfúrás szolgáltatást.

Bízza ránk a bútorszerelést is!

Költöztetés és az ágy szállítása

Ágy szerelése akkor szükséges költöztetés esetén ha az fizikailag nem fér be oda, ahova szeretnénk vinni. Természetesen ez csak akkor kivitelezhető ha maga az ágy szétszerelhető. Vagy akkor, ha az nem bírná ki épségben a más irányú terhelést, mozgatást. Az ágy más terhelést kap a lábára állítva, ha például benne van az ágyrács, és merevíti, mintha az élére van állítva és a lépcsőházban visszük fel. A szerelhető ágyak viszonylag kevés darabból állnak össze, érdemes minden esetben inkább szétszerelve költöztetni. Természetesen ez nem minden ágyra igaz, de még egy hagyományos Francia ágyat is szét kell szedni a fejvégre, az ágyneműtartóra és az ágybetétre.

Kérjük bútorszerelési igényét minden esetben jelezze a költöztetés megrendelésekor. Alap kézi szerszámok vannak a tehergépkocsin, de ha jelzi milyen plusz igényei vannak, akkor felkészülünk rá. Ebben az esetben visszük ami szükséges, akár dekopír fűrészt vagy flexet, gyalut, de lehet, hogy egy hosszú létrára lesz szükség, hogy elérjük a karnist például. Ha régi házba költözik, és falra kell felfúrni bútort, lehet, hogy a tipliket a falba gipszel is kell rögzíteni. Természetesen gipszet nem hordunk költöztetés esetén magunkkal, csak amennyiben előre egyeztetjük.