Dió költöztetés szolgáltatások

Költöztetés Budapesten és vidéken

Szolgáltatások

A költöztetés és bútorszállítás mellett vállaljuk még irodaköltöztetést, lomtalanítást és pianínó szállítást is, de a költöztetés bútorszereléssel sem okoz gondot! Célunk, hogy minél jobban ügyfeleink igényeire szabjuk szolgálatásainkat, ezért mindig igyekszünk rugalmasan kezelni a felmerülő kéréseket. A költöztetés olcsón és profi módon a Dió költöztetés csapatával lehetséges! 

Költöztetés

Vállaljuk a költöztetést Magyarország egész területén!

Bútorszállítás

Akár egy darab bútor szállítását is vállaljuk!

Irodaköltöztetés

Irodák költöztetését is nyugodtan ránk bízhatja!

Lomtalanítás

Szállíttassa el velünk a lomjait és tartsa tisztán garázsát!

Pianínó szállítás

Egy pianínó nagy értékkel bír, ezért bízza profikra szállítását!

Árlistánk

Szolgáltatásaink árai! Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Honnan-hova és mikor szeretne költözni?

Igényelt szolgáltatások

15 + 11 =

A KÖLTÖZTETÉS NEKÜNK GYEREKJÁTÉK

Akár néhány tárgy, akár a teljes lakás költöztetés elvégzésére keres segítséget, cégünk készséggel áll a rendelkezésére. Bizonyos esetekben csak néhány polc, doboz és táska elszállítására van szükség, máskor pedig a súlyos bútorok, ágyak, háztartási berendezések költöztetés is ránk vár . Egyik sem okozhat problémát, ha minket keres meg költözési igényével. Keressen minket bizalommal akkor is, ha csak a szomszédos utcába vagy lépcsőházba feladat a költöztetés és keressen akkor is, ha az ország másik végében található a célállomás. Kiváló kilométer díjainknak köszönhetően gazdaságos megoldást kínálunk a költözésben.

A nagy távolságokra történő költöztetés esetén kiemelt jelentősége van a jármű megválasztásának; cégünk több különböző méretű rakterű tehergépjárművel rendelkezik, így mindig azt a járművet használjuk, ami a leggazdaságosabb megoldást szavatolja. Ennek köszönhetően eredményesen csökkenthetők a hosszú távú költöztetés díjai. Annak érdekében, hogy a költöztetés szolgáltatást a lehető legalacsonyabb áron tudjuk biztosítani, a rakodásban részt vevő alkalmazottak számát is optimálisan kell megválasztanunk. Ezt csak akkor tehetjük meg, ha Ön pontos leírással szolgál a költöztetésre szánt tárgyakról, azok jellegéről, nagyságáról, súlyáról és csomagolásáról vagy pedig abban az esetben, ha a konkrét árajánlatot megelőzően megtekintjük a helyszínt.

A költözés mindig sok munkával és nehézséggel jár, ezért érdemes olyan szolgáltatást választani, amivel a költöztetés gördülékenyen haladhat. A pakolás, a fuvarszervezés, a kicsomagolás mind-mind rengeteg időt és energiát emészt fel, ezért fontos átgondolt döntést hozni a költöztető cég kiválasztása során is.

A költöztetés folyamata gyakorlatot, felszerelést és megfelelő járművet igényel, ezért szinte minden esetben szerencsésebb professzionális szolgáltatást választani. Sokan ódzkodunk attól, hogy a személyes értékeinket idegen emberekre bízzuk, de biztosak lehetünk abban, hogy egy értékes tárgy nagyobb biztonságban van a szakavatott kezekben, mintha a barátainktól kérnénk segítséget a költözéshez. Ráadásul a cégek felelősséggel tartoznak az elvégzett munkáért, illetve a szállított értékekért, így az esetlegesen okozott kár megtéríthető.

A szakemberek véleménye szerint a költöztetés Budapest területén szinte minden esetben kihívás elé állítja a cégeket. Noha a földrajzi távolságok rendszerint kicsik, a ki- és bepakoláshoz szükséges mozgástér bizonyos esetekben elégtelen lehet. Nagyon sok esetben az utcán parkoló gépkocsik nehezítik meg a költöztetés folyamatát; ha elfoglalják a bejáratot, illetve megnehezítik a be- és kipakolást, az esetben a munka csak döcögősen haladhat. Ez senkinek sem érdeke, ezért érdemes a költöztetés előtt lefoglalni a szóban forgó parkolóhelyeket, így biztosítva megfelelő beállási ehetőséget a költöztető cég járművének.

A Dióköltöztetés szakembere arra hívja fel a figyelmet, hogy egyes cégeknél a költöztetés éjjel-nappal elérhető szolgáltatás. Ez több szempontból is nagy segítséget jelent. Mindenekelőtt lehetővé teszi számunkra, hogy abban a napszakban bonyolítsuk a költözést, amikor megfelel; nem kell szabadnapról gondoskodnunk és nem kell átszerveznünk az időbeosztásunkat. Másrészről elkerülhetők a városi csúcsforgalom időpontjai.

Nem szabad elfelejteni azt sem, hogy Budapest egyes részei úgynevezett korlátozott övezetnek minősülnek, ahol a behajtás a jármű össztömege alapján tiltott lehet. A legtöbb ilyen korlátozott övezetből a 3,5 tonnánál nehezebb járműveket tiltják ki, így ilyen esetekben külön engedély szükséges. A kiváltott engedély napi használatra vonatkozik és rendszerint 4-13 ezer forintba kerül.

A gyakori kérdések és válaszok mindig nagyon sokat segíthetnek egy költözés előtt. Az emberek általában azt gondolják, hogy nem olyan vészes egy költözés, hiszen csak el kell csomagolni a dolgaikat, szerezniük kell egy kamiont, amibe beférnek a dolgok, majd néhány barátot elhívni, akik segítenek a pakolásban, és ennyivel meg is van oldva a költözés. Általában az a hit él az emberekben, hogy akár pár nap alatt megoldható a költözés, hogy a kipakolás megvan 2 nap alatt, a költözés maga egy nap, majd a bepakolást az új helyre pedig nem kell annyira sürgetni, az idővel megtörténik. Mindez azonban tévhit, a költözés ugyanis egyáltalán nem egyszerű dolog, és az a helyzet, hogy idő is kell hozzá. A gyakori kérdések mindig ugyanazok, mindig és mindenhol ugyanazok a problémák merülnek fel – cikkünkben ezeket foglaljuk össze, hogy segítségükre legyünk az éppen most költözőknek.

MENNYI IDŐ A KÖLTÖZÉS?

Az egyik kérdés, ami a költözéssel kapcsolatban fel szokott merülni az emberekben, az a költözés ideje, hogy mennyi ideig tart a költözés. Az egyik legfontosabb dolog, amire egy cégnek fel kell hívnia a figyelmet, hogy a költözés bizony nagy és hosszú munka, időigényesebb, mint ahogyan azt elsőre kigondolná az ember, így az első praktikus tanács, hogy adjon időt a költözésnek. Ne csak arra számoljon, hogy a cég megérkezik, bepakolják a dolgokat, átviszik a másik helyre, majd ott kipakolják, hiszen az valóban egy napot ölel fel – jó esetben –, hanem számoljon a ki- és bepakolási idővel is. Ez azt jelenti, hogy mérje fel az időt, tegye szabaddá magát a költözés pillanata előtti időre és utánra, ha véletlenül valamit nem tudott befejezni, akkor legyen még ideje, mielőtt a költözése segítő szakember odaér.

SZAKEMBERREL VAGY EGYEDÜL?

A cég mindig egy jó megoldás, bár sokan ezen próbálnak spórolni. Azért előnyösebb egy céggel szállítani a dolgokat, mert akkor biztosak lehetünk abban, hogy tárgyaink biztonságban érnek a helyszínre. Természetesen azért nem csak a cégen van a felelősség, hanem rajtunk is, hogy hogyan pakoljuk el a dolgainkat, de az már a cég feladata, hogy például a teherautóba jó sorrendbe kerüljenek be vagy fel a dolgok. A szakember segít a cipekedésben is, és a tapasztalat ilyen helyzetekben mindennél fontosabb – ha nem szeretnénk nagyon komikus jelenetekbe kerülni egy kanapé mozgatásával például. A szakember olyan apró részletekre is felhívja a figyelmet, ami egyébként lehet, hogy nem is jutna eszünkbe, ez pedig szintén nagyon fontos segítség: ilyen lehet például, hogy a költözés napján legyen helye a kamionnak mindkét helyszínen, minél közelebb az épülethez – ezt biztosítani kell és lehet is.

MIKOR KÖLTÖZZÜNK?

A költözésnek számos olyan pontja van, amely kellemetlen emlékként él az emberben, vagy ha éppen költözés előtt áll, akkor ha erre gondol, akkor a gyomorgörccsel is meg kellett, hogy barátkozzon. Nem muszáj azonban, hogy a költözés rossz emlék, vagy rossz pillanat legyen. Egy megszervezett költözés azt jelenti, hogy minden apró hibalehetőséget, problémalehetőséget átgondolunk előre, így azok vagy nem jelentkeznek, vagy ha mégis, akkor lesz rá megoldásunk. A költözésre sokkal jobb úgy gondolni, mint egy hasznos időre, mint egy lezárásra és újrakezdésre, mint az életünk egy fontos momentumára.

A KÖLTÖZÉS IDEJE

Nem könnyű eldönteni, hogy mikor költözzünk. Természetesen sok esetben a körülmények alakítják a dolgainkat, és sajnos nincs beleszólásunk abba, hogy mikor költözzünk, de sok esetben azért mi vagyunk a főnökök, és mi szabjuk meg azt, hogy mikor pakoljunk át a másik házba. Persze nem csak azt jelenti a költözés, hogy egy házból egy másikba költözünk, hiszen akár egy iroda is költözhet, vagy akár azt is jelentheti a költözés, hogy az egyetemi tanulmányok miatt más városba, albérletbe költözik a gyermek. Nyilván egy ilyen költözést sokkal egyszerűbb megoldani, és nincs szükség szakmai segítségre, bár azért az időpont ebben az esetben sem mindegy. Az iroda költözéshez mindenki a szakemberek segítségét ajánlja, hiszen ott általában több gép költöztetéséről és komoly bútorok szállításáról van szó, tehát nem lehet a véletlenre bízni. A legnagyobb feladat mindig az, amikor egy család költözik, hiszen ilyenkor egy egész házat ki kell pakolni, ami óriási munka, és általában rengeteg holmit jelent. Ezt meg lehet oldani személyesen is, de mindig megkönnyíti a feladatot, ha egy költöztető cégre bízzák a legnehezebb részt, vagyis a szállítást.

DE MI A KÖLTÖZÉS IDEÁLIS IDŐPONTJA?

Ha van lehetőség arra, hogy kiválasszuk a költözés időpontját, akkor ez egy nagyon fontos dolog, amit át kell gondolni. Sok oldalról lehet a költözés időpontját megközelíteni, ezekre térünk most ki.

Vegyük példának azt, hogy azért költözünk, mert kinőttük a lakást, és kertes házba megyünk, van egy kicsi gyermekünk, és még egy pici baba, esetleg háziállat is van a házban. A költözés már szükségszerű, szűkösen vagyunk már a lakásban, ideje kertes házra váltani. Meg is találjuk a megfelelő házat, például a tél közepén, és meg is vásároljuk, nem is kell újítani semmit, tehát akár rögtön költözhető is.

KÖLTÖZZÜNK A TÉL KÖZEPÉN?

Fontos azt szem előtt tartani, hogy mennyi időt és energiát vesz igénybe a költözés, és ennek alapján kell az időpontot is kiválasztani. Nyilván a téli költözés semmilyen körülmény között nem jó, nem hogy az említett példának jó lenne, de persze egy egyedülálló ember költözése mondjuk még akkor is megoldható, ha nem olyan nagy a táv és nem annyira sok a doboz és bútor. Egy család esetében azonban a költözés sokkal nagyobb átgondoltságot és szervezést igényel.

A szervezés nem csak azt jelenti, hogy a költözés napjára kell gondolni, hanem az előtte és utána időszakra is. Az időpontot tehát úgy kell kiválasztani, hogy minimum legyen 2-3 hét, esetleg egy hónap lazább időszakunk a munkában és a különféle személyes elfoglaltságokban, hiszen akkor gördülékenyebb lehet a költözés is.

Általában a tavasz és az ősz a legideálisabb időszak, ünnepek utáni időszakot érdemes választani, illetve ha van iskolás korú gyermek, akkor inkább ne a félév végi és év végi hajtásra időzítsük a pakolást, mert az számára is stresszes lehet. Kerüljük a munkahelyi nagyon stresszes időszakokat, a születésnapokat és a vizsgaidőszakokat, sőt, nagyon jól jöhet, ha a költözés napja előtt és után pár szabadnapot is ki tudunk venni. A költözést érdemes hétvégére, sőt ha lehet, akkor hosszú hétvégére tenni, hiszen az idő az mindig óriási segítség.

Miért minket válasszon?

KÖzel 30 év tapasztalat

Közel 30 éve dolgozunk a költöztetés piacán, így olyan tapasztalattal rendelkezünk, mellyel más cégek nem!

Sérülésmentes szállítás

A legfontosabb szempont mindig a sérülésmentes szállítás, melyre kifejezett figyelmet fordítunk!

Gyors válaszidő

Rendkívül gyorsan válaszolunk megkeresésére, így hamar tudja szervezni majd mindennapjait.

Rólunk mondták

“Győrből költöztem Budapestre és rendkívül precízen dolgoztak! Köszönöm!”

Nagy Péter

„Az ágyamat kellett elvinni a 11. kerületből a 9. kerületbe, és nagyon jó áron elvégezték a munkát!”

Máté Eszter

„Kevesebb, mint egy óra alatt kipakoltak a garázsomból a lomtalanítás miatt. Csak ajánlani tudom őket!

Varga Ferenc