Lomtalanítás Budapest

Elvisszük a nem kívánt bútorokat, holmikat!

Gondot okoznak az előkerülő limlomok, régi búrotok, nem kívánt tárgyak?

A költözés mindenki számára egy rendkívül kellemetlen és körülményes dolog, ami főként akkor tud rengeteg problémát okozni, amikor sok lim-lom is akad a lakásban, illetve a ház körül, hiszen ilyen esetben egy komplett lomtalanítást is végezni kel. Szerencsére ma már rengeteg olyan szolgáltató van, akik a költözést, lomtalanítással is kiegészítik. Ennek a szolgáltatásnak az előnye az, hogy bútorainkat és berendezési tárgyainkat a csapat nem csak képes makulátlanul elszállítani egyik helyről a másikra, hanem mindemellett az általunk összeválogatott, vagy az általuk kiválogatott lomokat egyaránt szakszerűen eltüntetik a házból, illetve a ház körül.

KÉRJEN TŐLÜNK PONTOS ÁRAJÁNLATOT!

Hogyan történik a lomtalanítás?

Felmérjük a terepet!
A lomtalanítás egy összetett folyamat, ezáltal tovább tart, mint egy költözés lebonyoyítása, lényegesen több területet érint, mindemellett pedig sokkal komolyabb előkészületeket is igényel, ezáltal a folyamat menete is lényegesen sokrétűbbé válik. A kezdő lépések természetesen megegyeznek, mint a költözéskor, ezáltal elsőként mindig egy alapos állapotfelmérés következik, ami mindenre kiterjed. Ennek során felmérésre kerül a régi és az új ház, azok megközelíthetősége, a nyílászárók méretei, valamint a szállítandó tárgyak nagysága is. Sok esetben ugyanis már itt olyan speciális esetekkel találkozhatunk, amelyek speciális hozzáállást is igényelnek, ezáltal például egy zongora szállítása igazán komoly problémát okozhat egy olyan új helyre, ahol szűkösek a lépcsőfordulók. Természetesen nincs lehetetlen, ugyanakkor sokkal kevésbé költségigényes az, ha a szakemberek a lépcsőn keresztül tudják bevinni a lakásba a nagyobb méretű tárgyat, és nem kell hozzá például külön gépeket bérelni.
Kiválasszuk a pontos szolgáltatás
A felmérés után a szolgáltatás pontos kiválasztásával folytatódik tovább a folyamat, ezáltal ekkor döntheti el a megrendelő, hogy szüksége van-e például csomagolásra, esetleg azt saját maga szeretné kivitelezni és nem akarja a brigádra bízni. A tapasztalatok azt mutatják, hogy bár sokan nem szeretik, ha mások nyúlnak a személyes tárgyaikhoz, azonban a szakemberek felszerelései és tapasztalata rendszerint sokkal jobb és szélesebb körű, mint a magánembereké, ezáltal alaposabb csomagolás, illetve garancia is vár ránk azzal kapcsolatban, hogy értéktárgyaink épségben átérnek egyik helyről a másikra. Miután a költöztetők felmérték mindkét helyet, mindezen túl pedig az elszállítandó tárgyak mennyiségét és a lomtalanításra kerülő szemetet is, árajánlattal szolgálnak, amelyet természetesen a megrendelő nem köteles elfogadni, de élhet még a módosítás lehetőségével is.
Ezek után indul a lomtalanítás
Amennyiben az ajánlattétel elfogadásra került, kezdetét veszi az előre egyeztetett időpontban a lomtalanítás és a költözés lebonyolítása. Ekkor a csapat a helyszínre vonul, és megkezdik a kért szolgáltatás teljesítését. Ha a megrendelő kérte, akkor csomagolnak, vagy rögtön nekilátnak a bútorok és a nagyobb berendezési tárgyak kihordásának, illetve az autóra való felpakolásának. Mindeközben megkezdődik a lomtalanítás is, amivel a házat megszabadítják a felesleges kacatoktól és szeméttől, így rövid időn belül egy tiszta és üres lakás hagyható hátra. Miután az autóval átszállításra kerültek a bútorok és az egyéb berendezési tárgyak, az új helyen a megrendelő kérésének megfelelően kerül elrendezésre minden, így már csak ellenőrzés marad hátra a vevő részéről.

KÉrdése van? Írjon nekünk!

4 tipp a lomtalanításhoz

Készüljünk fel időben a költöztetésre!Ha lakóhelyet váltunk, esetleg irodát, az minden esetben hatalmas előkészületekkel jár, ezáltal ne hagyjunk semmit sem az utolsó pillanatra, hanem legalább egy hónappal a költözés előtt tervezzünk meg mindent. Ez nem csak azzal jár együtt, hogy felkeresünk egy megfelelő brigádot, hanem azzal is, hogy megkezdjük tárgyaink szortírozását, valamint egyes darabok csomagolását is, hiszen az utolsó pillanatban garantáltan nem lesz időnk mindenre.
Válogassuk szét a lomot! Ha a lomtalanítás a feladat, akkor kiemelten fontos, hogy időben szétválogatásra kerüljön a lakásban, vagy a ház körül lévő lim-lom és szemét. Ilyenkor ugyanis a brigádnak már nem lesz más feladatuk, minthogy a kijelölt helyről eltakarítsák azokat a dolgokat, amelyekre nekünk már nincs szükségünk. Azt ugyanis nyilvánvalóan nem hagyhatjuk egyetlen brigádra sem, hogy ők válogassák szét a számunkra fontos és szükséges használati tárgyakat a lomtól.
Csomagoljunk megfelelően! Rendkívül fontos egy költözés során, hogy a csomagolást mindig a lehető legprofibb módon kivitelezzük, hiszen amennyiben mi csomagolunk, és a szakemberek esetleg eltörnek valamit, akkor sehol sem tehetünk panaszt, lévén a csomagolást nem ők végezték, így feltételezhető, hogy nem volt szakszerű. Használjunk tehát mindig nagy dobozokat, béleljük ki az egészet óriási újságpapírokkal, mindeközben pedig ne spóroljunk a buborékfóliával sem. A legjobb és legbiztonságosabb megoldás ugyanakkor természetesen az lesz, ha a kiemelten törékeny és nagyon féltett tárgyakat, illetve bútorokat mi szállítjuk el.
Csak profikkal dolgoztassunk! A lomtalanítás egy rendkívül kényes dolog, ezáltal soha ne bízzuk kezdőkre a piszkos munkát, csak és kizárólag olyan gyakorlott csapatokra, akik a megfelelő emelő-, csomagoló- és szállító felszerelésekkel rendelkeznek.