Költöztetés

Akár néhány bútor, akár a teljes lakás profi költöztetés cégünk készséggel áll a rendelkezésére.

Bizonyos esetekben csak néhány bútor, doboz és táska elszállítására kell költöztető, máskor pedig a súlyos bútorok, ágyak, háztartási berendezések költöztetés a feladat . Egyik sem okozhat problémát, ha minket keres meg költözési igényével. Keressen minket bizalommal akkor is, ha csak a szomszédos utcába vagy lépcsőházba feladat a költöztetés és keressen akkor is, ha az ország másik végében található a célállomás. Kiváló kilométer díjainknak köszönhetően gazdaságos megoldást kínálunk a költözésben.

Költöztetés Budapest a Dióköltöztétés-től A nagy távolságokra történő költöztetés esetén kiemelt jelentősége van a jármű megválasztásának; cégünk több különböző méretű rakterű tehergépjárművel rendelkezik, így mindig azt a járművet használjuk, ami a leggazdaságosabb megoldást szavatolja. Ennek köszönhetően eredményesen csökkenthetők a hosszú távú költöztetés díjai. Annak érdekében, hogy a költöztetés szolgáltatást a lehető legalacsonyabb áron tudjuk biztosítani, a rakodásban részt vevő alkalmazottak számát is optimálisan kell megválasztanunk. Ezt csak akkor tehetjük meg, ha Ön pontos leírással szolgál a költöztetésre szánt tárgyakról, azok jellegéről, nagyságáról, súlyáról és csomagolásáról vagy pedig abban az esetben, ha a konkrét árajánlatot megelőzően megtekintjük a helyszínt.

Költöztetés előtti teendők

Ellátjuk pár praktikus tanáccsal!

Gyakran Ismételt Kérdések

Olvassa el a leggyakrabban feltett kérdéseket!

Mikor költözzön?

Nem mindegy a költözés időpontja! Tudja meg, mikor érdemes!

Sérülésmentes költöztetés.

A költöztetést végző céggel szemben a legalapvetőbb elvárás mi más lehetne, minthogy a szállított tárgyak törés- és sérülésmentes költöztetés legyen és így megérkezzenek az új helyükre? Senki sem szeretné, hogy a kristálypoharai ezer darabra törjenek, de egy zongora, festmény vagy más értékes tárgy esetén még nagyobb figyelmek kell fordítani a sérülésmentesség biztosításának.
Mindamellett a ki- és bepakolásnál is kiemelt jelentőséggel bír a rakodómunkások hozzáállása. Felelősségteljes munkáról csak akkor beszélhetünk, ha a rakodómunkások megóvják a falak sarkait, a vakolást és a festést, nem törik ki az ajtók üvegeit és a csillár is a helyén marad.

A szűk lépcsőfordulókban nagy szükség van a megfelelő felszerelésre, a fizikai erőre és a gyakorlatra. Nem csak a lépcsőház sértetlensége, hanem a szállított tárgyak állapota miatt is nagy figyelemre van szükség. A precíz költöztetés alapvető elvárás minden szolgáltatóval szemben.

Költöztetés csomagolás figyelemmel. 

Sajnos nagyon sokszor előfordul, hogy a költöztetés csomagolás alkalmával silány minőségű vagy puha falú kartondobozokkal végzik. Ezek a dobozok sok esetben annyira gyenge tartással rendelkeznek, hogy már az emelés során behorpad az oldaluk. Mondani sem kell, hogy ez törékeny tárgyak szállítása költöztetése esetén mennyire rossz ötlet az ilyen dobozok használata.

A puha kartondobozok egyszerűen eldeformálódnak, így a benne lévő tárgyak eltörhetnek; horpadnak, csavarodnak, deformálódnak. Egyszerűen képtelenek megvédeni a bennük szállított törékeny tárgyakat a költöztetés alkalmával.

Szerencsére ma már egy-kétszáz forintért vásárolhatók, illetve bérelhetők megfelelő minőségű és keménységű dobozok. Ne kockáztassunk a költöztetés során, hiszen egyetlen törékeny érték elvesztése nagyobb veszteséget jelent, mint a teljes szállítmány dobozolásának a költsége. Költöztetés csomagolás szolgáltatásunkról itt olvashat bővebben.

A Dió költöztetés csapata rendkívüli figyelmet fordít a sérülésmentes szállításra és értékei megóvására!

KÉRJEN PONTOS ÁRAJÁNLATOT, vagy tekintse meg árainkat!

Költöztetés előtti teendők

Eljött a nagy pillanat, hogy egy újabb lakásba vagy házba költözzön, ami nem kis feladat legyen szó egy kisebb háztartásról vagy egy nagyobb családról is. Ilyenkor a legfontosabb a nyugalom és az alapos felkészülés, illetve egy olyan költöztető cég megbízása, akik nem csak tágas teherautókkal és erős legényekkel rendelkeznek, hanem megfelelő csomagoló eszközökkel vannak ellátva és praktikus tanácsokkal is képesek segíteni Önöket a költöztetés alkalmával.

Fontos, hogy még a kinézett cég megbízása előtt összeírja a költözéshez szükséges „alapanyagokat”, dobozokat, csomagolóanyagokat. Miből mennyire lesz szüksége, inkább több legyen, mint pár darabbal kevesebb. A költöztetés esetén a csomagolóanyagok, zsákok erősségén nem érdemes spórolni, mert nincsen annál kellemetlenebb, amikor a ruhák szétszóródnak egy lépcsőházban vagy az utcán.

A költözés mindig sok munkával és nehézséggel jár, ezért érdemes olyan szolgáltatást választani, amivel a költöztetés gördülékenyen haladhat. A pakolás, a fuvarszervezés, a kicsomagolás mind-mind rengeteg időt és energiát emészt fel, ezért fontos átgondolt döntést hozni a költöztető cég kiválasztása során is.

A költöztetés folyamata gyakorlatot, felszerelést és megfelelő járművet igényel, ezért szinte minden esetben szerencsésebb professzionális szolgáltatást választani. Sokan ódzkodunk attól, hogy a személyes értékeinket idegen emberekre bízzuk, de biztosak lehetünk abban, hogy egy értékes tárgy nagyobb biztonságban van a szakavatott kezekben, mintha a barátainktól kérnénk segítséget a költözéshez. Ráadásul a cégek felelősséggel tartoznak az elvégzett munkáért, illetve a szállított értékekért, így az esetlegesen okozott kár megtéríthető.

A szakemberek véleménye szerint a költöztetés Budapest területén szinte minden esetben kihívás elé állítja a cégeket. Noha a földrajzi távolságok rendszerint kicsik, a ki- és bepakoláshoz szükséges mozgástér bizonyos esetekben elégtelen lehet. Nagyon sok esetben az utcán parkoló gépkocsik nehezítik meg a költöztetés folyamatát; ha elfoglalják a bejáratot, illetve megnehezítik a be- és kipakolást, az esetben a munka csak döcögősen haladhat. Ez senkinek sem érdeke, ezért érdemes a költöztetés előtt lefoglalni a szóban forgó parkolóhelyeket, így biztosítva megfelelő beállási ehetőséget a költöztető cég járművének.

A Dió költöztetés szakembere arra hívja fel a figyelmet, hogy egyes cégeknél a költöztetés éjjel-nappal elérhető szolgáltatás. Ez több szempontból is nagy segítséget jelent. Mindenekelőtt lehetővé teszi számunkra, hogy abban a napszakban bonyolítsuk a költözést, amikor megfelel; nem kell szabadnapról gondoskodnunk és nem kell átszerveznünk az időbeosztásunkat. Másrészről elkerülhetők a városi csúcsforgalom időpontjai.

Nem szabad elfelejteni azt sem, hogy Budapest egyes részei úgynevezett korlátozott övezetnek minősülnek, ahol a behajtás a jármű össztömege alapján tiltott lehet. A legtöbb ilyen korlátozott övezetből a 3,5 tonnánál nehezebb járműveket tiltják ki, így ilyen esetekben külön engedély szükséges. A kiváltott engedély napi használatra vonatkozik és rendszerint 4-13 ezer forintba kerül.

Biztosítjuk a csomagolóanyagot!

A kisebb tárgyak sértetlenségét a megfelelő csomagoló anyag biztosítja. A csomagolás minden esetben a költöztetésre váró tárgyak felmérésével kezdődik. Vannak olyan tárgyaink, amelyeket kötelezően védőcsomagolással kell ellátnunk és vannak olyanok is, amelyek esetében akár egy nejlonzsák is megfelelő szállítást tesz lehetővé.

A csomagolás legfőbb aranyszabálya, hogy a dobozokat színültig töltsük meg. Ez a helytakarékosság miatt fontos. Amennyiben törékeny tárgyakat dobozolunk, az esetben egy dobozba csak egy tárgyat helyezzünk el, nehogy az összeverődés következtében eltörjenek. Ha puha tárgyakat, például ruhákkal kibéleljük a dobozokat, az esetben a törékeny tárgyak miatt sem kell aggódnunk. Ha nem szeretnénk így szállítani a ruháinkat vagy már más dobozokban elhelyeztük őket, akkor a közönséges újságpapír is megfelel a célnak.

Sokan azt gondolják, hogy csak a kisebb tárgyak csomagolására kell figyelmet fordítani, de ez nem igaz. A kényes kárpitos ülőgarnitúrák, bőrgarnitúrák, ágybetétek, illetve a politúros és intarziás magas fényű bútorok csomagolását is buborékfóliával érdemes végezni. Ez az anyag tökéletesen megvédi ezeket az érzékeny bútordarabokat.

Gyors költöztetés !

Néha az idő a legfontosabb tényező ekkor jól jön a gyors költöztetés. Vannak olyan esetek, amikor egyetlen nap leforgása alatt le kell bonyolítanunk a teljes költözést. Kis túlzással azt mondhatjuk, ilyenkor minden perc számít. A gyors költöztetés érdekében néhány dologra kiemelt figyelmet kell szentelni. A legtöbb esetben a költöztetést a nem várt események hátráltatják; sokszor előfordul, hogy a költöztető cég autója nem tud a lakóingatlan közvetlen közelében leparkolni, mert foglaltak a megállóhelyek. Ennek elkerülése érdekében érdemes jó előre lefoglalni a szóban forgó parkolóhelyeket, így elkerülhetjük, hogy a rakodómunkásoknak nagyobb távolságon kelljen végezniük a berakodást, ezzel értékes időt veszítve.

Ha fontos a sebesség, akkor professzionális szolgáltatást nyújtó céget kell választanunk. A gyakorlott munkatársak dinamikusabban dolgoznak, ráadásul kiválóan ismerik a várost és az esetleges menekülő utakat, ha netalán a csúcsforgalom fejtörést okozna. Egy-egy dugó akár komoly időveszteségeket is okoznak, így a gyors költöztetés a cél, akkor ne kössünk kompromisszumokat.

Gépkocsiparkunk minden feladatra felkészült járművekből áll, így képesek vagyunk, akár csak 1-2 fordulóval is elintézni a költözést. Rendelkezünk 7.5 és 3.5 tonna bírású teherautókkal is, így a nagyobb méretű bútorok sem jelenthetnek akadályt.

KÉRJEN PONTOS ÁRAJÁNLATOT, vagy tekintse meg árainkat!

Gyakran Ismételt Kérdések

A gyakori kérdések és válaszok mindig nagyon sokat segíthetnek egy költözés előtt. Az emberek általában azt gondolják, hogy nem olyan vészes egy költözés, hiszen csak el kell csomagolni a dolgaikat, szerezniük kell egy kamiont, amibe beférnek a dolgok, majd néhány barátot elhívni, akik segítenek a pakolásban, és ennyivel meg is van oldva a költözés. Általában az a hit él az emberekben, hogy akár pár nap alatt megoldható a költözés, hogy a kipakolás megvan 2 nap alatt, a költözés maga egy nap, majd a bepakolást az új helyre pedig nem kell annyira sürgetni, az idővel megtörténik. Mindez azonban tévhit, a költözés ugyanis egyáltalán nem egyszerű dolog, és az a helyzet, hogy idő is kell hozzá. A gyakori kérdések mindig ugyanazok, mindig és mindenhol ugyanazok a problémák merülnek fel – cikkünkben ezeket foglaljuk össze, hogy segítségükre legyünk az éppen most költözőknek.

Költöztetés időigénye ?

Az egyik kérdés, ami a költözéssel kapcsolatban fel szokott merülni az emberekben, az a költözés időigénye, hogy mennyi ideig tart a költözés. Az egyik legfontosabb dolog, amire egy cégnek fel kell hívnia a figyelmet, hogy a költözés bizony nagy és hosszú munka, időigényesebb, mint ahogyan azt elsőre kigondolná az ember, így az első praktikus tanács, hogy adjon időt a költözésnek. Ne csak arra számoljon, hogy a cég megérkezik, bepakolják a dolgokat, átviszik a másik helyre, majd ott kipakolják, hiszen az valóban egy napot ölel fel – jó esetben –, hanem számoljon a ki- és bepakolási idővel is. Ez azt jelenti, hogy mérje fel az időt, tegye szabaddá magát a költözés pillanata előtti időre és utánra, ha véletlenül valamit nem tudott befejezni, akkor legyen még ideje, mielőtt a költözése segítő szakember odaér.

Költöztető cég vagy önerővel költöztetés?

A költöztető cég mindig egy jó megoldás, bár sokan ezen próbálnak spórolni. Azért előnyösebb egy céggel szállítani a dolgokat, mert akkor biztosak lehetünk abban, hogy tárgyaink biztonságban érnek a helyszínre. Természetesen azért nem csak a cégen van a felelősség, hanem rajtunk is, hogy hogyan pakoljuk el a dolgainkat, de az már a cég feladata, hogy például a teherautóba jó sorrendbe kerüljenek be vagy fel a dolgok. A szakember segít a cipekedésben is, és a tapasztalat ilyen helyzetekben mindennél fontosabb – ha nem szeretnénk nagyon komikus jelenetekbe kerülni egy kanapé mozgatásával például. A szakember olyan apró részletekre is felhívja a figyelmet, ami egyébként lehet, hogy nem is jutna eszünkbe, ez pedig szintén nagyon fontos segítség: ilyen lehet például, hogy a költözés napján legyen helye a kamionnak mindkét helyszínen, minél közelebb az épülethez – ezt biztosítani kell és lehet is.

Költöztetés hétvégén vagy hétköznap?

Költöztetés hétvégén jó megoldás a forgalom és parkolás szempontjából, költöztetés hétköznap ha meg tudjuk oldani a hévégére maradhat a kicsomagolás vagy a pihés.A költözéshez sok idő kell, ezt már fentebb taglaltuk, így a „mikor költözzünk?” kérdésre nem lehet igazán jó választ adni, hiszen ez egyénfüggő. A gyakori kérdések válaszaiban is mindig úgy találjuk ezt, hogy amikor nekünk jó, fontos azonban itt is néhány dologra felhívni a figyelmet. Költözzünk akkor, amikor egy pár napra teljes mértékben fel tudjuk szabadítani magunkat, esetleg amikor családunk, barátaink több tagja is segíteni tud. Költözzünk, akkor, amikor kevésbé stresszes napokat élünk meg, például a munkahelyünkön is, hiszen akkor csak a költözésre kell és tudunk is koncentrálni. Általában egy hétvége, egy hosszú hétvége, pár szabadnappal meghosszabbítva tökéletes idő lehet, és ajánljuk inkább a tavaszi vagy őszi időszakokat, amikor az időjárás is kedvezhet egy pakoláshoz – persze az esőt sosem lehet jól kiszámítani.

Mikor költözzön?

Az költöztetés többségében nem mi magunk, hanem a körülményeink határozzák meg, mikor vagyunk kénytelenek költözni, bizonyos esetekben mégis mi magunk határozhatunk. Ilyen esetekben a tavasz lehet az ideális választás, hiszen ekkor már relatív kiszámítható az időjárás, nem kell sem a téli ünnepekhez, sem a nyári szabadságokhoz alkalmazkodnunk, illetve relatív sok időnk van a felújításokra és a berendezkedésre a tél beálltáig.

A legtöbben a hétvégét választják a költöztetés napjának, amikor a gyerekek nem járnak iskolába, így az ő életvitelüket sem fordítja fel a költözés. Összességében a késő tavaszi és a nyári hónapok bizonyulhatnak a legszerencsésebb választásnak; mindenki a saját igényei és életvitele szerint dönthet a körülmények felelős figyelembevétele mellett.

Növények és állatok védelme!

A növények és állatok költöztetése minden esetben kényes és kiemelt odafigyelést igénylő feladat a költöztetés alkalmával. A növényeket a költöztetés előtti napokban már nem kell locsolni; ennek köszönhetően a föld tömörebbé válik, a sár nem folyik szét a raktérben, illetve nem kell cipelnünk a vizet a költöztetés során. Szem előtt kell tartani, hogy a szobanövények levelei rendkívül sérülékenyek, ráadásul egyes növények rosszul viselik a mozgatást, a huzatot és a raktérben tapasztalható száraz forróságot. Így a növények a költöztetés alkalmával kiemelt figyelmet és lehetőleg megfelelő dobozokat vagy ládákat követel meg. Költöztetés esetében amennyiben téli hideg napokon történik a költöztetés a nagyobb növényekre ajánlatot akár több réteg műanyag zsákot húzni, a hidegtől való megvédés érdekében.

A költöztetés napján állatokkal sincs könnyebb dolgunk, őket nem zárhatjuk a raktérbe, hiszen rájuk zuhanhatnak a tárgyak, ráadásul a raktér levegőtlen és rendkívül meleg vagy hideg lehet. Az akváriumokban és terráriumokban élő házi kedvencek szállítása más módon lehetséges. A kutyák sem szállíthatók a raktérben, ennek egyrészt humánus okai vannak, másrészről a raktérben egyedül hagyott kutyus jó eséllyel szétrágna néhány dolgot félelmében.

KÉRJEN PONTOS ÁRAJÁNLATOT, vagy tekintse meg árainkat!

Mikor költözzünk?

A költözésnek számos olyan pontja van, amely kellemetlen emlékként él az emberben, vagy ha éppen költözés előtt áll, akkor ha erre gondol, akkor a gyomorgörccsel is meg kellett, hogy barátkozzon. Nem muszáj azonban, hogy a költözés rossz emlék, vagy rossz pillanat legyen. Egy megszervezett költözés azt jelenti, hogy minden apró hibalehetőséget, problémalehetőséget átgondolunk előre, így azok vagy nem jelentkeznek, vagy ha mégis, akkor lesz rá megoldásunk. A költözésre sokkal jobb úgy gondolni, mint egy hasznos időre, mint egy lezárásra és újrakezdésre, mint az életünk egy fontos momentumára.

A KÖLTÖZÉS IDEJE

Nem könnyű eldönteni, hogy mikor költözzünk. Természetesen sok esetben a körülmények alakítják a dolgainkat, és sajnos nincs beleszólásunk abba, hogy mikor költözzünk, de sok esetben azért mi vagyunk a főnökök, és mi szabjuk meg azt, hogy mikor pakoljunk át a másik házba. Persze nem csak azt jelenti a költözés, hogy egy házból egy másikba költözünk, hiszen akár egy iroda is költözhet, vagy akár azt is jelentheti a költözés, hogy az egyetemi tanulmányok miatt más városba, albérletbe költözik a gyermek. Nyilván egy ilyen költözést sokkal egyszerűbb megoldani, és nincs szükség szakmai segítségre, bár azért az időpont ebben az esetben sem mindegy. Az irodaköltöztetéshez mindenki a szakemberek segítségét ajánlja, hiszen ott általában több gép költöztetéséről és komoly bútorok szállításáról van szó, tehát nem lehet a véletlenre bízni. A legnagyobb feladat mindig az, amikor egy család költözik, hiszen ilyenkor egy egész házat ki kell pakolni, ami óriási munka, és általában rengeteg holmit jelent. Ezt meg lehet oldani személyesen is, de mindig megkönnyíti a feladatot, ha egy költöztető cég végzi el a legnehezebb részt, vagyis a szállítást.

DE MI A KÖLTÖZÉS IDEÁLIS IDŐPONTJA?

Ha van lehetőség arra, hogy kiválasszuk a költözés időpontját, akkor ez egy nagyon fontos dolog, amit át kell gondolni. Sok oldalról lehet a költözés időpontját megközelíteni, ezekre térünk most ki.

Vegyük példának azt, hogy azért költözünk, mert kinőttük a lakást, és kertes házba megyünk, van egy kicsi gyermekünk, és még egy pici baba, esetleg háziállat is van a házban. A költözés már szükségszerű, szűkösen vagyunk már a lakásban, ideje kertes házra váltani. Meg is találjuk a megfelelő házat, például a tél közepén, és meg is vásároljuk, nem is kell újítani semmit, tehát akár rögtön költözhető is.

KÖLTÖZZÜNK A TÉL KÖZEPÉN?

Fontos azt szem előtt tartani, hogy mennyi időt és energiát vesz igénybe a költözés, és ennek alapján kell az időpontot is kiválasztani. Nyilván a téli költözés semmilyen körülmény között nem jó, nem hogy az említett példának jó lenne, de persze egy egyedülálló ember költözése mondjuk még akkor is megoldható, ha nem olyan nagy a táv és nem annyira sok a doboz és bútor. Egy család esetében azonban a költözés sokkal nagyobb átgondoltságot és szervezést igényel.

A szervezés nem csak azt jelenti, hogy a költözés napjára kell gondolni, hanem az előtte és utána időszakra is. Az időpontot tehát úgy kell kiválasztani, hogy minimum legyen 2-3 hét, esetleg egy hónap lazább időszakunk a munkában és a különféle személyes elfoglaltságokban, hiszen akkor gördülékenyebb lehet a költözés is.

Általában a tavasz és az ősz a legideálisabb időszak, ünnepek utáni időszakot érdemes választani, illetve ha van iskolás korú gyermek, akkor inkább ne a félév végi és év végi hajtásra időzítsük a pakolást, mert az számára is stresszes lehet. Kerüljük a munkahelyi nagyon stresszes időszakokat, a születésnapokat és a vizsgaidőszakokat, sőt, nagyon jól jöhet, ha a költözés napja előtt és után pár szabadnapot is ki tudunk venni. A költözést érdemes hétvégére, sőt ha lehet, akkor hosszú hétvégére tenni, hiszen az idő az mindig óriási segítség.

KÉRJEN PONTOS ÁRAJÁNLATOT, vagy tekintse meg árainkat!

Kerülje el a költöztetés hibákat!

A költözés egy rendkívül stresszes és izgalmas esemény, mely rengeteg hibázási lehetőséget rejt. Ez a cikk azért íródott, hogy segítsünk Önnek, mire figyeljen a költözés előtt, közben és után. Ne nehezítse meg saját maga, családja és a költözést segítő szakemberek életét, olvassa el cikkünket és készüljön fel a váratlan helyzetekre is! Leírjuk Önnek a leggyakoribb hibákat, melyek kis odafigyeléssel könnyen elkerülhetők.

GONDOLKOZZUNK ELŐRE ÉS SZÁNJUNK MINDENRE IDŐT!

Az első és egyik legfontosabb, mely segítheti a problémamentes költözést, a kellő felkészülés, előre gondolkozás, csomagoló dobozok beszerzése és a megfelelő csomagolás. Mindenképpen szerezzük be jó előre a dobozokat, ha szépen nyugodtan fel szeretnénk készülni a szakemberek érkezésére. Természetesen a szakemberek is hozhatják a dobozokat, de ilyenkor számoljunk a plusz költségekkel és az elhúzódó költözéssel. Minden dobozra írjuk rá, hogy melyik szobába való dolgokat tartalmazza. Lehetőleg ne pakoljuk tele őket és próbáljunk meg elbírható tárgyakat pakolni, nehogy szétszakadjon a doboz. A megfelelő csomagolás rengeteget segíthet a pakolásban és kipakolásban is, mivel nem kell keresgélni, hogy az elrakott dolgok, melyik dobozban vannak. A jó csomagoláshoz nem csak rendszeresség, de idő is szükséges, így ne halogassunk mindent. Ne várjunk túl sokat, mert az csak aggodalmat és kapkodást szül, melyre egyáltalán nincs szükségünk, ha költözünk!

SZÁMLÁK ÉS ÚJ IRATOK MEGVANNAK?

Gondoskodjunk a hivatalos iratokról, leveleinkről. Sokan bele sem gondolnak, hogy mennyi elintézendő papírmunkával jár egy új lakásba költözés. A leggyakoribb hibák közé sorolhatjuk a lakcímkártyánk, személyi igazolványunk, vagy diákigazolványunk meg nem változtatását. Sok galibát okozhat, ha nem kezeljük egyből le ezt a problémát. Ugyan ez a helyzet a leveleinkkel is, mivel könnyedén illetéktelen kezekbe kerülhetnek személyes adataink. Még költözés előtt intézzük el ezeket a teendőket, nehogy elfelejtődjenek. A számláinkról se feledkezzünk meg, mivel ha nem mondjuk le a szolgáltatásokat, akkor az új lakókkal és magunkkal is kibabrálunk. Számtalan telefonhívás és kellemetlen nap telt el e miatt az apró hiányosság miatt.

MEGBÍZHATÓ A CÉG, MELYET FELBÉRELTÜNK?

Az utolsó nagy a hiba a nem megfelelő költöztető cég kiválasztása. Ha tökéletesen felkészültünk, elpakoltunk, bedobozoltunk mindent, még akkor is rémálom lehet a költözés, ez pedig már csak a szakképzetlen munkaerő miatt lehetséges. Nézzünk jól körül a piacon, érdeklődjünk ismerőseinktől, olvassunk értékeléseket. Ha rászánunk pár órát, akkor több ezer forintot is spórolhatunk és stressz mentesebbé tehetjük a költözést.

KÉRJEN PONTOS ÁRAJÁNLATOT, vagy tekintse meg árainkat!

Mire figyeljen költöztetés alkalmával ?

Mire kell figyelni költöztetés alkalmával rövid betekintés pár szóban.A városi forgalom évről-évre növekszik, ami miatt sok helyen lassabb a haladás, közlekedési dugók alakulnak ki, nehezebb parkolóhelyet találni, illetve korlátozások vannak a nagyobb méretű járművekre. Értelemszerűen, ez kihatással van a teherfuvarozásra költöztetés esetén is. Az alábbiakban néhány hasznos tippel szeretnénk segítséget nyújtani a költözködőknek ahhoz, hogy a költöztetés Budapest forgalmasabb részeiben is zökkenőmentes legyen.

  • A költöztetés helyszínén a megfelelő parkolóhely biztosítása
    Próbáljon a rakodási helyszínhez minél közelebbi parkolóhelyet foglalni (saját autóval vagy tárgyak kihelyezésével oldható meg a legegyszerűbben). Célszerű kiírni, hogy költöztetés miatt szeretné egy időre lefoglalni a helyet.
  • Korlátozott övezetek
    Kalkuláljon a teherautók össztömegét szabályozó, valamint egyéb, a költöztetés korlátozó tényezőkkel. A leggyakoribb a 3,5 tonnás teherforgalom korlátozása, amit a költöztetés során figyelembe kell venni. Ezen kívül Budapesten külön engedély szükséges a költöztetés vagy bármilyen fuvarozás lebonyolításához például az alábbi részeken: Népliget, Városliget, díszburkolatos utcák, a Vár területe, Hajógyári sziget, Római Part, János hegy, Óbudai sziget, a Bazilika – Opera környéke.Egy engedély/nap a Pesti-Budai 3,5 T övezetbe 4000-Ft, de övezettől függően változik; a Budai várba történő költöztetés 7,5 T tehergépkocsi esetén 13 000-Ft (ez a legmagasabb díj).
  • Lomtalanítás
    Amennyiben a költöztetés alkalmával meg kíván szabadulni néhány szükségtelennek ítélt bútortól, cégünk vállalja a lomtalanítást is (akár 1 darab bútor esetén is).

Kérjük, hogy a költöztetés megrendelése előtt tájékozódjon a korlátozásokról, és az Önnek legmegfelelőbb költöztető teherautót válassza. Amennyiben nem tudja, hogy az adott helyszínre vonatkozik-e korlátozás, érdeklődjön kollégánknál telefonon vagy írjon e-mailt.

KÉRJEN PONTOS ÁRAJÁNLATOT, vagy tekintse meg árainkat!