ÁRAINK

Nincsenek rejtett költségek!

Áraink Budapesten belül

Sofőr + 1 fő rakodó
7.000
forint / óra
Sofőr + 2 fő rakodó
9.000
forint / óra

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy minimum 2 órát minden esetben ki kell fizetni!

A minimumdíj ( 2 munkaóra ) tartalmazza a kiállást, a tehergépjármű vezető, valamint a tehergépkocsi óradíját a megjelölt 2 óra időtartamára, amennyiben a minimum díj időtartamnál több időre veszi igénybe szolgáltatásunkat, a további órákért a feltüntetett óradíjat számoljuk fel plusz díjként!

Iroda, raktár, műhely, telephely és közületi költöztetések esetén Budapesten belül egyszeri 5.000 Ft. kiszállási díjat számolunk fel.

Áraink tájékoztató jellegűek! Pontos árajánlatért, kérjük töltse ki a megrendelőlapunkat!

Áraink az ÁFA-t NEM tartalmazzák!

AKCIÓK!

Amennyiben velünk költözik szekrényeit háztartási gépeit, asztalait
ingyen lomtalanítjuk, azonban az ágyakat, kanapékat, és egyéb tárgyakat csak díj ellenében
tudjuk vállalni.

Ha velünk költözik 20 dobozt adunk ajándékba telephelyi átvétel
esetén, amennyiben minimum 4 munkaórát vesz igénybe. Az átvételkor 3000
forint kifizetése szükséges, amit a költöztetés díjából levonunk.

Egyéb információink

A vidéki költöztetésnél az elszámolása több díjtételből tevődik össze:

–  rakodás idejére a költöztető tehergépkocsi óradíja,
–  megtett útra a kilométerdíj kerül felszámításra.
–  rakodók óradíja
–  3,5 tonna össztömeg felett Hu-Go nemzeti útdíj

Nehéz tárgyak 150 kg felett pl: zongora, páncélszekrény, pianínó, gépek stb. plusz felárral vállaljuk a rakodását ezek kb : 10.000 – 80.000 Ft. Pótdíjak:  ünnepnap, éjszakai munka esetén: 20-70%.

Forgalom elől elzárt területekre , korlátozott övezetekbe behajtási engedélyre kötelezett helyszínekre szükséges engedélyeket díjazás ellenében beszerezzük. Ennek átfutási ideje 2- 4 munkanap.

Iratmegsemmisítés , bizalmas dokumentumok elszállítása megsemmisítése egyedi díjazás alapján történik. Nagyobb irodaköltözés , raktár költözések műhely költöztetése esetén kérjenek árajánlatot. Budapesten belüli munka felmérés díjtalan.

Általános tarifáink

3,5 tonnás teherautó
4.000
forint / óra

Minimum díj: 8000 forint

Vidéki kilométer díj: 140 Ft.

7,5 tonnás emelőhátfalas teherautó
7.000
forint / óra

Minimum díj: 20.000 forint

Vidéki kilométer díj: 180 Ft.

7,5 tonnás teherautó
7.000
forint / óra

Minimum díj: 20.000 forint

Vidéki kilométer díj: 180 Ft.

Rakodó / Óra / Fő
2.000
forint / óra

Költöztetési segédeszközeink

Ragasztógép

A ragasztószalag használatát segíti elő a  költöztetés során.

Gyors és pontos munkavégzést eredményez.

Kiszerelés : darab

Ára: 1.500 forint

Stretch fólia

Ülőgarnitúrák becsomagolásához, szekrények fóliázásához.

Pokróccal kombinálva erős védelmet nyújt a költöztetés során.

Kiszerelés : tekercs

Ára: 1.700 forint

Csomagolópapír

Perc alapú kölPorcelánok, edények, vázák, és egyéb finom tárgyak csomagolásához használatos.
Az újságpapírt váltja ki.

Kiszerelés: 10 – 20 kg

Ára: 3.500 – 7.000 forint

Légbuborékos

Kedvelt csomagolóanyag a költöztetés alkalmával.
Bútorok, festmények, vázák, lámpák, ülőgarnitúrák, és még számos más tárgy csomagolására használható.
Kiszerelés: 0,5*20 m – 1,2*100 m

Ára: 2.500 – 10.000 forint

Fix áras, vagy perc alapú díjszabás?

A költöztetés fix áron mindig is egy követhetőbb megoldást jelentett az embereknek, mint a perc alapú díjazású költöztetés, vagy az egyéni árak meghatározása. Valójában a költöztetés fix áron is azt jelenti, hogy egy egyénre szabott összeggel fogjuk végezni a költöztetést, de az embereket általában megnyugtatja, hogy van egy fix összeg, amely alapján ők maguk, még egy telefonhívás nélkül, megkeresés nélkül is el tudják dönteni, hogy megfelelő-e számukra az ajánlat. A budapesti, fix árú költöztetést taglaljuk most részletesebben.

AZ ÁR BUDAPESTEN
Általában másképp szokták mérni azokat a költöztetéseket, amelyek Budapest területén belül történnek, és másképp azokat, amelyek már vidéken történnek, vagy amikor városok között van szükség szállításra. Sőt, sok költöztető cég már külföldre is költöztet, nyilván ez egy teljesen más kategóriás és más árakat jelent – ezt mindig személyesen kell megkérdezni és leérdeklődni.

A budapesti költöztető cégek között is rengeteg különbség van, a lényeg mindig az egyébként, hogy pontosan tudjuk, hogy a szolgáltatásba mi tartozik bele, hogy valójában mit is kapunk a pénzünkért. Ezt meg kell kérdezni akkor is, ha perc alapú díjazásról van szó, de akkor is, ha a költöztetés fix áron történik. A jobb költöztető cégek egyébként mindig sokkal többet ajánlanak a szolgáltatásba, amik közül mi tudjuk kiválasztani, hogy mire van szükségünk, így tényleg teljes mértékben egyedi lehet a költöztetés, vagyis teljes mértékben azt kapjuk, amire szükségünk van. Olyanokra gondolunk például, mint a csomagolás, vagy a csomagoló anyagok beszerzése. Sokszor a cégek azt is felkínálják, hogy ők adják a csomagoló eszközöket, és/vagy a csomagoló embereket is. De nézzük pontosabban, hogy mit is jelent a fix árú költöztetés.

NE SZÓRJA PÉNZÉT.
Ahogyan már említettük, elsősorban ki kell választani a szolgáltatást. A legtöbb esetben választhatunk olyat, amiben csak a költöztetés szerepel, olyat, amiben van csomagolás is, és esetleg még a csomagoló anyagok is, de arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy nem mindegy, hogy lakást, vagy irodát költöztetnek, hogy mekkora a távolság, hogy kérnek-e bútorszállítást, hogy szükség van-e raktárra stb. Elég aprólékosan át kell és lehet is gondolni a költöztetést, hogy kényelmes legyen és mindenki jól járjon vele.

A költöztető cégeknél olyan általános, alap díjakkal kell számolni, mint például a teherautó ára egy sofőrrel, amelyhez választhatunk 1 fő rakodó munkást, vagy 2 segítőt. Az árak általában órára vannak meghatározva, és nyilván van egy minimum is, amelyet kérni kell. Ez tapasztalat, hiszen 1 óra alatt lehetetlen lenne a költözés. Az árak aztán aszerint változnak, hogy milyen szolgáltatást igénylünk még az alap mellé. A lomtalanítás rakodás, a nagyobb teherautó igénylése, az emelőhátfalas jármű igénylése, és a plusz rakodómunkások mind növelik az árat, de ezek az árak nem zsákbamacskák senki számára. Azok a jó és megbízható költöztető cégek, amelyeknek a honlapján már látni lehet a költöztetés fix árait, hiszen akkor mi sem érezzük azt, hogy valamit titkolnának előlünk.

A jó költöztető cég honlapján még akár egy példát is találhatunk, amelyben le van írva egy példán keresztül, hogy hogyan alakulhatnak az árak. Ez nagyon fontos, hiszen így sokkal barátságosabb és érthetőbb a költöztetés fix ára is, hiszen sajnos olyat, hogy ennyibe és ennyibe kerül a költöztetés soha sehol nem fogunk találni, hiszen azt lehetetlen így meghatározni. A költöztetés fix áron is egyénfüggő és mindent a körülmények határoznak meg, de a kiinduló pontok elérhetőek – talán így lehetne legegyszerűbben ezt a definiálni.

A költöztetés perc alapú díjazással is történhet, amely sok esetben sokkal kifizetődőbb, mintha fix árért cserébe költöznénk. Magyarországon ma két típusú költöztető cég munkája a legismertebb, ha a költöztetés árát tekintjük. Az egyik a fix árú, a másik a perc alapú díjazású. Cikkünkben részletezzük mindkettőt, és arra is kitérünk, hogy miért előnyösebb sok esetben a perc alapú díjazás.

KÖLTÖZÉS FIX ÁRON
A fix ár talán mindenki számára egyértelmű: egy bizonyos, előre meghatározott összegért teljesíti a cég a szerződésben foglaltakat. Ezek általában a teherszállító jármű és a munkások bérét jelenti, de nyilván a fix ár itt is változhat, amely függ attól, hogy hány kilométerre van a két helyszín egymástól, hogy hány munkásra van szükség, illetve hogy a csomagolást és a pakolást is a cég vállalja, vagy az már nem az ő feladatuk. A fix árú költözés is a legtöbb esetben egyénre szabott, úgy, mint a perc alapú díjazással. A perc alapú díjazással kapcsolatban azonban van egy kis különbség, erre majd a későbbiekben térünk ki.

KÖLTÖZÉS PERC ALAPÚ DÍJAZÁSSAL!
A költöztetés perc alapú díjazással azt jelenti, hogy a költöztetés ára attól függ, hogy mennyi időt vesz igénybe a folyamat. Ezt is ugyanolyan könnyű megérteni, mint a fix alapú költségeket, hiszen itt csak az időt kell számolni, sem a kilométerek, sem az üzemanyag nem számít.

Ez néha sokkal jobban meg is éri, mint a fix alapú, hiszen ha nekünk van időnk a pakolásra, akkor tulajdonképpen tényleg csak annyira kellenek a szakemberek, hogy egyik helyről a másikra elszállítsák a dolgokat, ez pedig akár 1-2 órába is beleférhet, ami igazán kevés percnek számít, tehát a díjazás is olcsóbb.

Másrészt a költöztetés perc alapú díjazással azért is előnyös, mert ha épp az a problémánk, hogy nincs időnk semmire és nem tudunk magunk bepakolni, akkor a költöztetők ezt is meg tudják oldani helyettünk, és ők nyilván sokkal gyorsabban és ügyesebben is pakolnak, mint mi. Így akár egy hétvége alatt végezhetünk is a költözéssel, sőt, mondhatnánk, hogy inkább a költöztetők, mert nekünk egy ilyen helyzetben szinte semmit nem kell csinálnunk.

A KÖLTÖZÉS ELŐTT
A költöztetés előtt néhány fontos dolgot érdemes letisztázni a választott cég diszpécserével, a félreértések elkerülése végett. Elsősorban rá kell kérdezni arra, hogy ők hogyan dolgoznak, mit takar a szolgáltatás. A jobb cégek ebben rugalmasak, és az ügyfél igényei alapján alakítják a szolgáltatást, akár terepfelmérést is végeznek a nagy munka előtt, amely után meg tudják mondani, hogy mekkora teherjárműre van szükségük, hogy hány pakolóemberre, és hogy körülbelül mennyi idő lesz a pakolás, de ezt sokszor nagyjából az ügyfelek is fel tudják mérni. A másik nagyon fontos dolog, hogy megkérdezzék a szállító eszközök típusait és méreteit, hiszen jó tudni, előre látni, hogy mire lehet számítani, sőt, általában ebből derül ki, hogy mennyire komoly cégről van szó. Ez után még érdemes arra is rákérdezni, hogy hogy alakulnak az árak, ha valamilyen nem várt szituáció, probléma adódik.

Budapesten költözni nem egyszerű, érdemes több céget is felkeresni, megnézni az ajánlatokat, a kínálatot összehasonlítani, és csak az után dönteni. Általában a diszpécserek segítőkészsége sokat elárul, abból már tudni lehet, hogy mennyire komoly cégről van szó. A segítőkész, minden kérdésre választ adó, választ kereső diszpécser egy megbízható céget sejtet maga mögött.