Dió költöztetés https://www.diokoltoztetes.hu költöztetés irodaköltöztetés bútorszállítás Budapest költöztető Budapesten Sat, 04 Apr 2020 19:35:40 +0000 hu hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.3.2 Miért praktikus egy házon az előtető? https://www.diokoltoztetes.hu/blog/miert-praktikus-egy-hazon-az-eloteto/ Tue, 07 Jan 2020 13:57:37 +0000 https://www.diokoltoztetes.hu/?p=5168 Ha végre teljesül egy nagy álmunk és sikerül családi házba költöznünk, gondolkodjunk el azon, hogy mi az, amit a felújítás során mindenképpen meg akarunk valósítani. Sokan nem gondolnak arra, hogy előtetőt építtessenek, pedig rengeteg előnye van. Teraszok, bejárati ajtók fölé remek választásnak bizonyul.

Az előtető azon kívül, hogy esztétikus és dekoratív elem egy házon, rendkívül fontos funkciót tölt be. Nem csupán a ház lakóinak hasznos, hanem a háziállatoknak, illetve bizonyos növényeknek is. Védelmet nyújt a különféle időjárási viszonyok ellen, legyen szó esőről, hóról vagy éppen a tűző napsütésről, tehát minden évszakban kiváló szolgálatot tesz. Képzeljük csak el, hogy szakad az eső és közben meg kell találnunk a bejárati ajtó kulcsát és kinyitni az ajtót, de ha van előtetőnk, garantált, hogy nem fogunk elázni. Télen megtartja a havat, a házi kedvencek is nyugodtan tartózkodhatnak alatta, még a lábtörlő is száraz marad a nyirkos időjárás ellenére.

A polikarbonát előtető további előnyei!

A polikarbonát előtető azért is remek választás mert kiváló a fényáteresztő képessége és átengedi a természetes fényt. Ezen pozitív tulajdonságán kívül remek hang- és hőszigetelő. Színben is választhatunk többféléből, a vastagság pedig 6 és 40 milliméter közé tehető.

Az előtető kérhető porszórva vagy faerezetes bevonattal is, így még elegánsabb megjelenést biztosít, sőt ma már egyre többen rendelik meg beépített led világítással.

Hogyan készül az előtető?

Az előtető készítés több folyamatból áll, először helyszíni méretfelvétel történik, amiből már az is kiderül, hogy mennyibe fog kerülni a teljes munkafolyamat. Ezután következik a gyártás, majd a felszerelés, amit mindenképp célszerű megbízható szakemberekre bízni. Formáját illetően lehet íves, alakos, kerekített vagy sima tető, válasszunk olyat, ami legjobban illik otthonunk stílusához.

A korróziótól sem kell tartanunk, ha a vázszerkezet alumíniumból készül. A minőségi előtető a későbbiekben karbantartást sem igényel, ezért okvetlen megbízható céget keressünk a kivitelezésre.

Előző bejegyzésünkben a profik nélküli irodaköltöztetésről írtunk!

]]> Az irodaköltöztetés profik nélkül esélytelen! Mutatjuk miért! https://www.diokoltoztetes.hu/blog/profik-nelkul-eselytelen-mutatjuk-miert/ Mon, 27 May 2019 13:57:22 +0000 https://www.diokoltoztetes.hu/?p=4723 Irodaköltöztetés esetén Budapest vagy Magyarországon új kihívások várják új irodában? Költöztetés kellene, de nem tudja, hogyan álljon neki?  Mutatjuk, miért érdemes költöztető szakcég munkáját igénybe venni, ha irodaköltöztetésről van szó. Lényegtelen, hogy az első emeletről a másodikra helyezi át a székhelyét, vagy a város egyik végéből a másikba, illetve az ország keleti csücskéből költözik a nyugati végekre, egy iroda költöztetése nagyon komoly feladat, amely megfelelő tervezést, ütemezést és megvalósítást igényel.

Lássuk először, milyen lépésekből áll egy irodaköltöztetés !

Lebontják a bútorzatot, csomagolják és költöztetik.
– Költöztetik a becsomagolt számítógépes felszerelést.
– Költöztetik a dobozokba rakott iratokat.
– Amennyiben van értékmegőrző eszköz, pénztár, bútorszéf, őket is előkészítik és szállítják.
– A nyomtatók, szkennerek, iratmegsemmisítők szintén becsomagolva szállításra kerülnek.
– Az új helyszínre megérkeznek az eszközök és bútorok.
– Kicsomagolják és összeszerelik őket.

Mindez ilyen egyszerű lenne? Megoldom a haverokkal a hétvégén!

Felejtse el!

Az egyedülálló irodaköltöztetés komoly felelősséget jelent, és egy költöztető társaság költöztetés alatt álló eszközökért anyagi felelősséggel rendelkezik. Ne feledkezzünk meg egy speciális felhasználót. A költöztető cég felelős azért, hogy ezt az adatot az irodaköltöztetés ideje alatt megvitassák az illetékestelen kezekbe.

A mai modern világban egy iroda kiépített számítógéprendszer és internethálózat nélkül elképzelhetetlen. Ez a nagy sok-sok ellenőrzés, kábelt, elosztót, kapcsolót, megszakító jelentést, az előzetes szét kell-e szerelni, majd ha ez elkészítve, és a nagyobb bútordarabokra kerül.

Az irodai bútorokat, íróasztalokat, számítógépeket, monitorokat vagy nyomtatótartókat, asztalkákat szét kell szedni elemekre. Az idősebb bútornál már nem mindegy, hogy felcseréljük-e a polcokat, akkor a jelölni kell egy sorrendet. Gyakran speciális csavarokkal rögzítettik egymáshoz az elemeket, és a csavarokat el kell csomagolni és biztosítani, készíteni egy bútorok kicsomagolásakor a kézibeszélőt.

Sok irodában találja meg az értékes díjtárgyak, a festékek és az különálló gonddal rendelkező órák elcsomagolását, több rétegű papír használatát, vagy fólia felhasználását .

Nem kell egy sarki boltba lefutni kartondobozért. Az elektronikus adathordozók, a törékeny tárgyak csomagolásának szükségessége, hogy a megfelelő méretű dobozt, a nyomtatott fóliát, az alátéteket és a ragasztószalagot átalakítsák.

Az iratanyag dobozokba átalakítva az egyes feladatok elé állnak rendelkezésre, amikor egyre kevesebb, mint a rendszerezni kell az iratokat, pontosan jelölve egy dobozok tartalmát. Erre van szükség a készülékekre, amelyek sorrendben vannak, hiányzik az érzelnek, amikor az iratokkal teli dobozok vannak.

Praktikus tippek az irodaköltöztetés esetére.

– Ha kiderül, hogy irodaköltöztetés kell, ne várjunk a csomagolással az utolsó pillanatig. Időben kezdjünk el pakolni.
– Egy csomagolás nélkül egy rakjuk, egy egyedüli dobozokat, és egy súlyosabb dobozok költöztetését lehetővé teszik, ha szétnyílással és megsérüljön egy bennük levő tárgyakkal.
– Ne keverjük össze a különböző helyiségekből származó tárgyakat.
– felesleges és túlzott áthúzódás, logisztikai megfontolásból származik, a szállítóeszköz belső terének kihasználása származási jelentőségű.
– Egy dobozokat okvetlenül ragasszuk le erős ragasztószalaggal, nem biztosítja a biztonságot, ha egy dobozokatők keresztben többször aláírták a hajtást. Kinyílhat és sérülhet a tartalma.
– Legyen különálló doboz, amit magunkról szállítunk, és amely tárgyi vonatkozású, és amely lehetővé teszi a felhasználót, ha nem kell keresni.

A sikeres irodaköltöztetés titka egy profi cég igénybevétele

Az irodaköltöztetés lehetővé teszi a sikert, ha azt szeretné, ha egy olyan profi cégtársaság lenne, akinek van tapasztalata az ilyen munkákban, egy egyedüli szakembergárdája és egy különféle feladatok elvégzése és egy gépjárműműparkjara, amellyel egy szállítmányi intézetet kell biztosítani. Az sem elhanyagolható, ha nem ismeretlen fel, és miután az engedélyt elkészítették, hiszen ott van egy városrészekben, ahol egy súlykorlátozást ellenőriznek, és egy egyedülálló áttekinthető személyazonossággal elérhetők.

Előző bejegyzésünkben a költöztetés árairól esett szó !

]]>
A költözés ára https://www.diokoltoztetes.hu/blog/a-koltozes-ara/ Mon, 20 May 2019 13:49:18 +0000 https://www.diokoltoztetes.hu/?p=4719

A legtöbb család vagy vállalkozás életében eljön az a pillanat, amikor úgy döntenek, a kibővült létszám miatt tovább kell lépni, új házba, irodába. De egy zongoraművész is dönthet úgy, hogy zongorájával együtt elköltözik a panellakás nyolcadik emeletéről egy kertes házba. Egy költözés mindig nagy kiadással járó feladat, de a megfelelő előkészületekkel, ütemezéssel, és egy szakértelemmel rendelkező költöztető cég kiválasztásával sokat megtakaríthatunk a költöztetési áron is.

Miért fontos tájékozódni?

Ha eldöntöttük, hogy a költöztetést költöztető cég bevonásával fogjuk megoldani, lapozzuk fel a települési Kisokost, hívjuk fel az ismerősöket, vagy üljünk a számítógép elé és írjuk be a keresőbe a kulcsszót: költöztetés. Szánjunk rá pár napot az adatok összegyűjtésére, a honlapok átolvasására, majd a leszűkített listából válasszuk ki azokat, amelyeket a barátok ajánlottak, vagy a környékünkön vannak, esetleg valami oknál fogva szimpatikusnak tűnnek.

Már az első telefonos beszélgetés sokat el fog árulni a költöztető cég szakértelméről. Sok időt, kényelmetlenséget és pénzt takaríthatunk meg, ha megfelelő szakértelemmel és gépparkkal rendelkező költöztető céget találunk.

Mit kérdezzünk?

Készüljünk fel előre a beszélgetésre, vázoljuk fel magunknak a kérdéseinket egy papírra, és röviden írjuk mellé a kapott válaszokat. Lényeges megtudnunk, hogy:

van-e szabad kapacitásuk a tervezett időpontra,
– vállalják-e teljes körűen azokat a feladatokat, amelyeket rájuk akarunk bízni,
– hány fővel jönnének, és rendelkeznek-e számunkra megfelelő gépparkkal, amely nem túl nagy vagy kicsi,
– mennyi idő alatt történne meg a költöztetés,
– biztosítanak-e csomagolóanyagot, illetve vásárolható-e tőlük,
– amennyiben szükséges, az engedélyeket beszerzik-e,
– elszállítják-e a lomtalanításra maradó holmikat is,
– a költöztetés árai milyen tételekből tevődnek össze.

Mindenképpen kérdezzük meg a költöztetés árakat. A legtöbb költöztető cég kilométer alapú elszámolást alkalmaz, de vannak minimális díjak, amit mindenképpen elkérnek, ha rövid a szállítási távolság. Ha gyakorlott a költöztető cég telefonos ügyintézője, mindenre pontos választ tud adni, és azt is elmondja majd, kellenek-e kiegészítő adatok az árajánlatukhoz, vagy helyszíni megtekintést javasol. Ne döntsünk azonnal, beszéljük meg velük, hogy e-mailen átküldjük a leírást és írásos költöztetési árat, ajánlatot kérünk.

A szolgáltatások közötti eltérések

A költöztető cégek igyekezni optimálisan kielégíteni a megrendelői igényeket, ezért gyakori, hogy csomag ajánlatot kínálnak.

1. Teljeskörű költöztetés lebonyolítása esetén ők csomagolnak össze mindent, megjelölik és szállítják. Biztosítják a csomagolóanyagot, a szállítóeszközt, mindent megszerveznek. A megrendelő kényelmesen hátradőlhet a karosszékben, vagy elutazhat pár napra. Ezt az ajánlatot inkább a vállalatok veszik igénybe, ahol személyes tárgyakat nem kell csomagolni.

2. Ha egyetemre indul a gyerek, vagy csak elköltözik másik városba és mindössze egy szobát kell kipakolni, a költöztető cégek ezt is megoldják.

3. Amennyiben már dobozokban állnak a tárgyaink, könyveink, ruháink, megrendelhetjük a bútorok szétszerelését, a szállítást és az összeszerelést.

4. Amennyiben segítő barátok vesznek körül bennünket, akik értenek a szerelési munkákhoz is, igényeljünk csak szállítást.

5. A költöztető cégektől bérelhető szállítóeszköz is, kombi, kis tehergépkocsi, amennyiben a költöztetést saját szervezésben akarjuk lebonyolítani.

Kit válasszunk?

Azt tartja a mondás: nézd meg az anyját, vedd el a lányát. A költöztető céget ugyan nem kell elvenni, de a választáshoz mindenképpen meg kell nézni, tájékozódni kell a megbízhatóságáról, pontosságáról, panaszkezeléséről.  Sok cég felteszi a referenciamunkáik címeit, ez már iránymutatást adhat arra vonatkozóan, hogy a cég fő profilja inkább a vállalatok, irodák költöztetése, vagy a családi házak bútorainak szállítására szakosodtak.

Ha sikerült beszereznünk három címet, hívjuk fel őket és kérjünk részletes árajánlatot. Összehasonlítva a költöztetés árait, és ismerve a lehetőségeinket, hozzuk meg a döntést.

Előző bejegyzésünkben a biztonságos szállítás alappilléreit írtuk le!

]]>
A biztonságos szállítás alaplépései https://www.diokoltoztetes.hu/blog/a-biztonsagos-szallitas-alaplepesei/ Mon, 13 May 2019 13:30:10 +0000 https://www.diokoltoztetes.hu/?p=4716 Amikor még nem léteztek profi költöztető cégek, komoly szervezést igényelt egy költözés megvalósítása. Összehangolni a barátok és rokonok szabadidejét, találni megfelelő szállítóeszközt és sofőrt, aki vezeti… Majd következett a bizonytalan várakozás az érkező csomagokra: megvan-e minden, épségben érkeztek-e a dobozok, vagy esetleg törötten, megrepedve, összekarcolva érkezik a bútorok egy része. Az ilyen esetek elkerülése céljából alakultak a profi költöztető cégek, amelyek átvállalják tőlünk a költöztetés megszervezését és a bútorszállítás lebonyolítását. Nem kell bajlódni a szétszereléssel, a csomagolással, a cipekedéssel, a szállítással és az összeszereléssel. Megoldják helyettünk a profik.

Hogyan kezdjünk hozzá?

Sok idegességet megspórolunk, ha megtervezzük a bútorszállítás lépéseit. A legtöbb költöztető cég örömmel veszi, ha kihívják a helyszínt megtekinteni, mert így gyorsabban és hatékonyabban tudnak majd dolgozni. A találkozás során lássuk el őket minél több, a költözködésre vonatkozó lényeges információval. Fontos adat számukra, hogy a bútorszállítás megoldható-e lifttel, esetleg már a beköltözésünkkor nehézséget okozott egyes bútordarabok mozgatása. Tudniuk kell, hogy biztosítható-e parkoló a ház előtt és az új helyszínen. Az is fontos adat, hogy van-e súlykorlátozó tábla az utcában, mert akkor engedélyt kell beszerezniük, ami egyszeri alkalomra szól.

Szétszedjük a szétszedhető bútorokat szállítás előtt?

A mai modern bútorokat gyakran lapraszerelten árusítják a kis helyigényű raktározás miatt. Otthon bontottuk ki a csomagokat és szereltük össze a gardróbszekrényt, ágyat, íróasztalt. Az ilyen bútorok szétszerelése nem okoz gondot, de ha az összeszerelési útmutató már nincs meg, nem árt feljegyezni az elemek sorrendjét. Kérjünk bátran segítséget a költöztető cégtől, ezt a feladatot is vállalják.

A fiókokat nem szükséges szétszerelni, sőt, kisebb méretű, könnyebb dobozokat még tehetünk is bele. A szétszerelt elemeket, polcokat csomagoljuk be fóliával, hogy a karcolástól megóvjuk őket. Amennyiben a kilincsek, akasztók leszerelhetők, mindenképpen tegyük meg, mert szállítás során nem fenyegeti a letörés veszélye őket.

Az asztalok lábai kicsavarhatók, az alátéteket, csavarokat külön tasakokba tegyük el, jelölve, hogy melyik bútorhoz tartoznak.

És a nagyi komódjával mi legyen?

Nem minden bútor szerelhető szét. Nagyobb kárt okoznánk vele, ha megpróbálnánk. Ilyenkor csak a mozdítható részeket távolítsuk el, a szekrényajtókat pedig zárjuk be, és erős ragasztószalaggal ragasszuk le, nehogy szállítás közben kinyíljanak. Ne pakoljuk meg dobozokkal a szekrényt, a régi tölgyfa bútorok anélkül is nehezek.

A vitrinek csúsztatható üveges részeit, lapjait csomagoljuk be buborék fóliába és szállítsuk külön, vagy ha nagy darabok, és nem tudjuk személyautóval magunk elvinni, okvetlenül írjuk rá a csomagolásra, hogy törékenyek.

Néhány apró trükk, hogy biztos sikeres legyen a bútorszállítás

– Tervezzük meg a bútorszállítást, és ne hagyjuk utolsó pillanatra a szolgáltatás megrendelését.
– A bútorszállító cég a barátunk, az ő ideje éppen olyan fontos, mint a mienk, ezért egyeztessünk minden kérdést előre velük és lássuk el őket pontos információkkal.
– Ha nincs tapasztalatunk a bútorok szétszerelésével, csomagolásával, kalkuláljuk ezt is be az árba és spóroljuk meg a későbbi bosszankodást.
– A bejárati és szobaajtókat emeljük le, hogy a bútorszállítást ne akadályozzák.
– Biztosítsunk parkolóhelyet a ház előtt a költöztető cég autójának.
– A költözés előtti napon köszönjünk el a szomszédoktól és az utolsó napon évezzük az új otthonba költözés izgalmát!

Előző bejegyzésünkben szintén a bútorok szállításáról esett szó!

]]>
Mire figyeljünk ágyak, gardróbok, szekrények mozgatása folyamán? https://www.diokoltoztetes.hu/blog/mire-figyeljunk-agyak-gardrobok-szekrenyek-mozgatasa-folyaman/ Mon, 06 May 2019 13:24:17 +0000 https://www.diokoltoztetes.hu/?p=4712 Amikor a teljes lakásunkat költöztetjük, akkor nemcsak a személyes holmijaink költöznek velünk, hanem az össze bútorunk is. Ha profi céget bízunk meg a bútorszállítással, akkor akár karba tett kézzel is figyelhetjük a szállító cég munkatársainak munkáját. De hogy magunkénak érezzük a feladatot, érdemes megfelelően előkészülnünk a költözéshez és előkészítenünk a bútorainkat a bútorszállításhoz.

Lássuk mire érdemes odafigyelni!

 • A szekrényekből mindent pakoljunk ki, dobozoljunk be.
 • Ha több részből áll a szekrénysor, akkor az egyes darabokat válasszuk szét egymástól.
 • A teher könnyítése miatt a szekrények fiókjait és nem rögzített polcait szedjük ki.
 • A lapra szerelhető szekrények legyenek bútorszállítás során lapokra szerelve, ez azért is fontos mert ezek kevésbe masszívak, mint az eleve összeállított, csapolt, csavarozott, ragasztott társaik.
 • Ha van a szekrényünknek üvegbetétes része, azt is különítsük el és csomagoljuk be alaposan.
 • Ha kulcsra zárható egy szekrény, akkor használjuk a kulcsot rendeltetésszerűen.
 • Ha nincs kulcs, akkor a szekrényajtókat ragasszuk le, mert szállításnál problémát okozhatnak a kinyíló szekrények.
 • Ha a szekrényünkben beépített széf van, akkor azt mindenképpen szereljük ki, hiszen a széf súlya sokkal nehezebbé teszi a szekrény szállítását.
 • A gardróbszekrényekből a ruhákat zsákoljuk be.
 • Amennyiben a gardróbunk lapra szerelhető, akkor csavarozzuk szét a részeket, ugyanis a hatalmas gardróbok nehezebben szállíthatóak, ráadásul minél nagyobb egy ilyen bútor, annál nagyobb szállítójárműre van szükség. Tehát a költséghatékonyság szempontjából is elhanyagolható az egyes bútoraink mérete.
 • Az ágyak, ülőgarnitúrák fekvőfelülete általában sínes megoldással van szerelve. Ezáltal azok könnyen és gyorsan két részre szedhetőek szét, és ugyanígy alakíthatóak vissza.
 • Ha nem sínes megoldású az ágyunk, akkor mindenképp szükséges egy szorító spanifer alkalmazása, hogy az ágyunk szállítás közben ne tudjon kinyílni.
 • A sérülékeny, műbőr és bőr felületeket sztreccs fóliával kell védeni, ugyanis a mozgatás során kivédhetetlenül is történhetnek mechanikai behatások, amelyek kárt okoznak bennük.
 • Ha a Dióköltöztetést választja a bútorszállításhoz, költözéshez, akkor szakembereink tudnak segíteni a bútorai becsomagolásában, de ha meg szeretné a munkánkat könnyíteni, akkor használjon a bútorok körbetekeréséhez óriás folpackot és/vagy pufifóliát. Mindkettő beszerezhető a barkács áruházakban.
 • A kényesebb bútorokat mindenképpen védőburkolattal kell ellátni.
 • A szekrények sarokrészeihez érdemes szivacsbetéteket betenni, hiszen a bútorok sarkai a legsérülékenyebbek.
 • Bár nem közvetlenül a bútorok csomagolására vonatkozik, de nagyon fontos tényező, hogy felmérjük előre, hogyha emeletes házban lakunk, hogy mekkora bútorok férnek be a liftbe. Érdemes előre jeleznünk a bútorszállítást végző cégnek, hogy igénybe tudják-e venni a liftet vagy sem.
 • A másik fontos tényező, hogy a lakásunkhoz közel tudjanak parkolni, ugyanis a pakolás időtartalmát is meghosszabbítja, ha nagyobb távolságra kell a bútorokat elcipelni a szállítójárműhöz.

Ha jól elő tudunk készülni, akkor nemcsak a bútorszállítást végzők munkáját könnyítjük meg, hanem a saját pénztárcánknak is jót teszünk, főleg ha a bútorszállítást órabérben végzi a cég.

Előző bejegyzésünkben 4 tippet adtunk, melyekkel rendezettebb lehet otthoni a költözés után!

]]>
4 tipp, hogy tisztán, valamint rendezetten tartsa otthonát egy költözés után! https://www.diokoltoztetes.hu/blog/4-tipp-hogy-tisztan-valamint-rendezetten-tartsa-otthonat-egy-koltozes-utan/ Wed, 20 Mar 2019 12:56:14 +0000 https://www.diokoltoztetes.hu/?p=4673  

A költözés után általában úgy tűnik, hogy sohasem leszünk kész a kipakolással, valamint elrendezéssel. A költöztetők távozása utáni pár nap elteltével azonban eltűnnek a dobozok és minden a kijelölt helyére kerül. Ez a pillanat a legtöbbekben rendkívül megnyugtató és boldog, és szeretnénk, hogy ez jó sokáig így is maradjon, ezért adunk Önnek 4 tippet, hogy mindig rendezett és tiszta legyen otthona. Nem kell hatalmas változtatásokat eszközölnie életében, csupán csak pár apró pillanat és mindig élvezheti a tiszta, rendezett otthon nyújtotta megkönnyebbülést.

Haladjon kis lépésekben

Ha Ön rendetlenebb, akkor rendkívül nehéz lehet a rendezettebb életstílus, így azt javasoljuk, hogy apró lépésekként haladjon előre. Példának okáért mindig mosogasson el az étkezés után. Ha minden nap megteszi több héten keresztül, akkor kialakíthat magának egy újabb szokást, mellyel rendezettebb lesz otthona. Hónapok alatt aztán már többféle mindenre fog tudni figyelni és meg is fogja csinálni azokat.

Dobja ki a kacatokat

Sokan úgy vannak az apróbb dolgokkal, hogy megférnek a lakásban, nincsen velük probléma, még kellhetnek a jövőben. Azonban a legtöbb esetben, ezek a kacatok teljesen feleslegesek, mivel soha többé nem fognak hozzányúlni. A megoldás tehát rendkívül egyszerű, dobja ki a felesleges holmiját, vagy egyszerűen adja el őket.

Csinálja meg az ágyat reggel

Kezdje a napot rendezetten! Felkelés után egyből csinálja meg az ágyat. Ez a szokás ki fog hatni mindennapjaira is!

Rakja el használat után!

Sokan előhagyják a dolgaikat, az ollót, evőeszközt stb. A legjobb, ha használat után egyből elrakja a helyére, ezzel is elősegítve a rendezettséget és tisztaságot.

Reméljük, hogy ez a 4 tipp hozzásegíti majd ahhoz az élethez, melyben nincsen helye a rendetlenségnek! Ha egy költöztető céget szeretne felbérelni, olvasson többet róluk a linkre kattintva! Előző bejegyzésünkben a gépjárművédelemmel foglalkoztunk!

]]>
Milyen lehetőségeink vannak a gépjárművek védelmével kapcsolatban? https://www.diokoltoztetes.hu/blog/gepjarmuvedelem-lehetosegek/ Mon, 28 Jan 2019 20:55:37 +0000 https://www.diokoltoztetes.hu/?p=4413

]]>
Mi az a szállítmányozás? https://www.diokoltoztetes.hu/blog/mi-az-a-szallitmanyozas/ Fri, 25 Jan 2019 20:30:00 +0000 https://www.diokoltoztetes.hu/?p=4235 Frissítés dátuma:

Mit jelent a szállítmányozás?

Biztosan Ön is hallott már a szállítmányozás tevékenységről, mivel eléggé elterjedt fogalom, azonban lehet, hogy nem ismeri pontosan a jelentését. Ez a cikk azért íródott, hogy tisztába tegye a pontos fogalmakat és kitárgyalj a szállítmányozás fogalmait, illetve mutatunk is Önnek egy céget, mely lelkiismeretesen végzi el a rájuk kiszabott szállítmányozási feladatokat.

A szállítmányozás pontos fogalma.

A szállítmányozás nem más, mint egy folyamat, mely az áru eljuttatását jelenti A pontból B-be a lehető legköltséghatékonyabb és legbiztonságosabb módon. Egy szállítmányozással foglalkozó cég nem az áru szállítását végzi, csupán csak a továbbítást bonyolítja le. Ha egy cég szállít is, akkor már fuvarozásról beszélünk. Sokan összekeverik a két fogalmat, éppen ezért segítünk Önnek tisztába rakni a kifejezéseket. Tehát még egyszer, a szállítmányozás az áru továbbításának megszervezését jelenti, míg a fuvarozás az áru tényleges szállítását. Sokszor szokták még speditőrnek is nevezni az ezzel a tevékenységgel foglakozó cégeket.

Milyen formái vannak a szállítmányozásnak és miért szokták használni?

Egy speditőr céget, vagyis szállítmányozót, akkor szokták bevonni az ügyletekbe, ha meg kell oldani az áru szállítását. Minden ezzel foglalkozó cég célja, hogy a megbízója szempontjából a lehető legolcsóbb, legbiztonságosabb és leggyorsabb megoldást találja meg a kívánt áru elszállítására. Sokan nem tudják maguknak elintézni a szállításhoz szükséges papírmunkát és csak rendkívül drágán tudnák megoldani a szállítás megszervezését. Egy speditőr cég azonban tapasztalattal is rendelkezik és olyan kapcsolatokat építettek már ki a különböző fuvarozókkal, hogy sokkal kedvezőbb árat tudnak ajánlani az ügyfeleknek. A papírmunkában is otthon vannak, így erre sem kell majd gondolnia a megbízónak. Egy szállítmányozó cég ötféle vonalon tudja megszervezni az áru szállítását, ezek pedig a közúti, vasúti, légi, tengeri és folyami útvonalak.

Számos speditőr cég van jelen Magyarországon, akik teljes szolgáltatásokat tudnak biztosítani a megrendelőknek. Az egyik legmegbízhatóbb ilyen cég a Sky-Log Kft. mely már több, mint 10 éve foglalkozik szállítmányozással, és ez idő alatt olyan kapcsolatokat építettek ki, melyek hozzájárulnak a költséghatékony áruszállításhoz. A szállítmányozás nem egyszerű folyamat és jó, ha már egy tapasztalattal rendelkező céggel végeztetjük el a „piszkos” munkát. A Sky-Log képes erre, így jó ötlet lehet ajánlatot kérni tőlük, ha biztonságban, időben és olcsón szeretné eljuttatni áruját A pontból B-be.

Ha Önnek azonban a költöztetés és bútorszállítás fontos, akkor kattintson a linkre!

]]>
Babzsákfotelünk és más speciális bútoraink szakszerű szállítása https://www.diokoltoztetes.hu/blog/babzsakfotelunk-es-mas-specialis-butoraink-szakszeru-szallitasa/ Sat, 19 Jan 2019 20:30:54 +0000 https://www.diokoltoztetes.hu/?p=1662 Frissítés dátuma:

A babzsákfotel nem minden otthonban található meg, mivel még nem annyira elterjedt, így sokan nem is tudják, illetve bejegyzés sem született, hogy mire is figyeljünk a szállítása közben. Ha költözünk, akkor azt szeretnénk, hogy minden felszerelésünk, tárgyunk sérülésmentesen érkezzen meg az új otthonunkba, ezért kiemelt figyelmet kell fordítanunk az ilyenfajta speciálisnak mondható bútordarabokra.

Ha babzsákfotel költöztetésről beszélünk, akkor nem kell bonyolult dolgokra gondolni, csupán elég pár egyszerű lépést betartanunk és biztosak lehetünk benne, hogy biztonságban megérkezik új otthonunkba. Az első és legfontosabb lépés, hogy csomagoljuk be a fotelt egy tiszta és tartós csomagolóanyaggal. Ez lehet légpárnás fólia, nagyobb méretű szemetes zsák, levélgyűjtő zsák stb. A lényeg, hogy megfelelően elférjen benn a babzsákfotel és ne lógjon ki a csomagolóanyagból. Ezután már csak olyan helyre kell raknunk a fotelt szállítás közben, ahol nem eshet rá nehezebb tárgy, vagy bútor. Próbáljuk meg a költöztető teherautóba pakolás végén elhelyezni, lehetőleg a nehezebb tárgyak tetejére. Igazából csak ezt a két lépést kell betartani és így szinte a nullára csökkenthetjük a sérülésveszélyt.

Ha még nem hallott volna a bazsákfotelről, akkor adunk egy kis ízelítőt, mivel tényleg sokan nem tudják, hogy mi is az. Ahogy a nevéből is kiderül egy ülő/fekvő bútorféleségről beszélünk, amiben a közhiedelemmel ellentétben nem babok vannak, hanem polisztirol golyók, amik a kényelemről és tartósságról gondoskodnak. Két réteg borítja a fotelt, a külső réteg könnyedén levehető és tisztítható, így a megfelelő higiénia könnyedén fenntartható. A fotelben lehet relaxálni, pihenni, olvasni tévézni és még dolgozni is. Próbája ki, ha már unja a tradicionális foteleket és ki szeretne próbálni valami újat.

A Bobojca babzsákfotel rendkívül népszerű, mivel kiváló ár-érték aránnyal rendelkeznek, tartósak és kényelmesek. Tekintse meg az oldal értékeléseit is, magukért beszélnek. Ha be szeretne szerezni egy babzsákfotelt, akkor jobb helyet nem talál és most már azt is tudja, hogy hogyan érdemes megoldani a fotel elszállítását.

Előző cikkünkben a nyomtató szakszerű költöztetéséről írtunk, mindenképpen olvassa el azt is!

]]>
Hogyan szállítsunk különleges bőr és textil 3+2+1 ülőgarnitúrát? https://www.diokoltoztetes.hu/blog/hogyan-szallitsunk-kulonleges-bor-es-textil-321-ulogarniturat/ Sat, 19 Jan 2019 08:30:14 +0000 https://www.diokoltoztetes.hu/?p=1723
Frissítés dátuma: Sok otthonban megtalálható 3+2+1-es ülőgarnitúra. Ez a méltán népszerű ülőalkalmatosság kombináció elsősorban praktikussága és sokszor dekoratív megjelenése miatt is közkedvelt a hazai háztartásokban. Az igazán ínyencek különleges bőr és textil huzatos változatot preferálják, amely azonban sokszor egyedi bánásmódot igényel a mindennapok során.
3+2+1 bőr ülőgarnitúra
Az ápoláson túl azonban egy esetleges költözés ideje alatt is kiemelten figyelni kell, hiszen ezek az anyagok sokkal érzékenyebbek és sérülékenyebbek lehetnek a szállítás közben is, ha nem megfelelő módon csomagoljuk el és mozgatjuk őket. Például a nedvesség sok esetben kártékony hatással lehet a borításra, éppen ezért elengedhetetlen, hogy olyan módon történjen a szállítmányozása, hogy ne ömölhessen rá semmilyen folyadék. A bútorokat ezen kívül meg kell óvni a fizikai behatásoktól is. Sajnos sokan egyszerűen csak bedobálják egy furgonba ezeket a berendezési tárgyakat, sőt, rosszabb helyzetben egymásra is halmozzák őket, ez azonban végzetes következményekkel járhat szeretett tárgyainkra nézve. Egy igazán profi költöztető cég minden alkalommal figyelembe veszi, hogy milyen bútorokat kell szállítani és ennek megfelelően jár el. Tökéletesen gondoskodik a fizikai behatásokkal szembeni védelemről és az egyéb veszélyforrásokat is elkerüli. A bútorok halmozása helyett logikusan, a tárgyakra nézve veszélytelen módon helyezi el a furgonban a szállítandó berendezéseket. Szükség esetén pedig az igazán sérülékeny elemek terén biztosítja a megfelelő rögzítést, hogy a kátyús utak, vagy éppen egy hirtelen fékezés miatt se torlódjanak össze a rakományok, elkerülve ezzel azt, hogy a bútorok megsérüljenek. A különleges bőr és textil 3+2+1 ülőgarnitúra szállítása mindig körültekintést és valódi hozzáértést igényel. Ha lehet, akkor ne próbáljuk meg magunk szállítani ezeket a bútorokat, különben nem lesz garancia arra, hogy épségben és sértetlenül el tudjuk juttatni a célba. Lehetőleg forduljunk inkább profi költöztetőkhöz, akik gondoskodnak szeretett berendezési tárgyaink épségéről és megfelelő szállításáról. Előző bejegyzésünkben a babzsákfotelek szállításáról volt szó. Tekintse meg a Dióköltöztetés tartalmas információit a költöztetésről és bútorszállításról!
]]>
Nyomtatónk biztonságos szállítása! https://www.diokoltoztetes.hu/blog/nyomtatonk-biztonsagos-szallitasa/ Wed, 16 Jan 2019 20:30:40 +0000 https://www.diokoltoztetes.hu/?p=1659 Frissítés dátuma:

Nyomtatónk szállítása előtt fontos, hogy elvégezzünk pár feladatot, melyek megakadályozzák, hogy sérülés keletkezzen az elektronikai eszközben. Ezek a feladatok a kényelmes és biztonságos elszállításról gondoskodnak, így amikor megérkezünk a kijelölt helyre, nem kell félnünk, hogy nem fog működni szeretett printerünk. Nem kell drasztikus lépéseket megtennünk, hogy biztonságban tudhassuk nyomtatónkat.

Hogyan gondoskodjunk a megfelelő szállításról?

Először is a nyomtatófej helyes állapotáról kell gondoskodnunk, fontos, hogy alaphelyzetben álljon, hogy ne tudjon a szállítás közben elmozdulni. Ha erről megbizonyosodtunk, akkor kapcsoljuk ki, majd húzzuk ki a konnektorból és a számítógépből a kábeleket (ha nem vezeték nélküli típusról beszélünk, mivel akkor értelemszerűen csak a konnektorból kell kihúznunk). Vegyük ki a lapadagolóból a papírt és ellenőrizzük, hogy nem maradt-e benn valami. Ezután a tintapatron tartót kell rögzítenünk, hogy a rázkódás következtében nehogy elmozduljon, vagy kiessen a patron. Ha ez megtörténne, akkor könnyedén kárt tehetne a nyomtatóban. Elég egy kis szigetelőszalag, vagy cellux. Ezután már csak a szakszerű csomagolás visszahelyezéséről kell gondoskodnunk. Helyezzük vissza a nyomtatót a gyári csomagolóanyagba, rakjuk rá az oldalaira a védőlemezeket, majd csúsztassuk bele a dobozába. Ha már nem lenne meg a gyári csomagolás, akkor mindenképpen tegyük bele egy védőrétegbe (nylon), keressünk egy megfelelő méretű dobozt, rakjuk bele és béleljük ki a dobozt összegyűrt újságpapírral, ami majd megakadályozza, hogy elmozduljon a nyomtató.

Honnan vásároljunk kellékeket printerünkhöz?

Ezeknek az egyszerű lépéseknek a betartásával könnyedén elkerülhetjük, hogy sérülés keletezzen a nyomtatónkban és épségben megérkezzen a kijelölt szállítási helyre. A szállítás után fontos, hogy a megfelelő újratöltésre is gondoljunk. Választhatjuk az egyszerű, de drága módot, vagyis az eredeti nyomtatókellékek megvásárlását. Mutatunk Önnek egy jobb módot, amit az utángyártott kellékek jelentenek. Ezek az eszközök ugyan olyan jó minőségűek, mint az eredetiek, viszont sok esetben 50%-al is olcsóbban beszerezhetjük ezeket. A Best-Toner webáruházban számos utángyártott toner és utángyártott tintapatron terméket megtalál. Folyamatosan bővítik a kínálatot és próbálják beszerezni a ritkább nyomtatókkal is kompatibilis nyomtatókelléket. Látogassa meg az oldalt és böngésszen a széles kínálat között. Egy próbát megér!

Előző bejegyzésünkben az állataink szállításáról írtunk. Olvass el azt is!

]]>
Hogyan költöztessük megfelelően és biztonságosan állatunkat? https://www.diokoltoztetes.hu/blog/hogyan-koltoztessuk-megfeleloen-es-biztonsagosan-allatunkat/ Sun, 13 Jan 2019 20:30:40 +0000 https://www.diokoltoztetes.hu/?p=1649 Frissítés dátuma:

Egy költözés nem csak az embereknek okoz nehézségeket, de a házi kedvencek számára is rendkívül megterhelő. Nagyon megviselheti őket lelkileg, ha jól megszokott helyüket végleg el kell hagyniuk, tehát ne lepődjünk meg, ha ilyen esetben teljesen megváltozik a viselkedésük. Sokkal ingerültebbekké, türelmetlenekké és stresszesebbekké válhatnak. Traumaként élik meg a pakolással, cipekedéssel járó munkálatokat, a sok ember jelenlétét és az utazást, valamint rendkívül zavaró számukra a hangoskodás is. Éppen ezért nagyon fontos, hogy megfelelően gondoskodjunk biztonságukról és minden lényeges dolgot jó előre készítsünk el nekik, amire szükségük lehet az utazás során.

Mire törekedjünk a költözés előtt?

Próbáljuk meg úgy intézni, hogy még a végleges költözés előtt egy pár alkalommal menjünk el vele az új helyre, hogy megismerje, és törekedjünk arra, hogy pozitív élményekkel távozzon. Vigyük magunkkal kedvenc játékát, labdáját, tálkáját, hagyjuk szabadon szaladgálni, így sokkal könnyebben megszokja majd új környezetét.

Elengedhetetlen beszerezni egy kényelmes, kellően tágas állathordozót, amibe már az utazást megelőző napokba elkezdhetjük beszoktatni házi kedvencünket, hogy a költözés napján ne érje őt váratlanul, illetve ne kezdjen el félni az ismeretlen dologtól.

Érdemes elhelyezni a nyakába egy bilétát, ami tartalmazza az elérhetőségünket, így ha az ijedségtől sikerülne megszöknie, vagy csak felfedezőútra tévelyedne, könnyen beazonosítható és visszajuttatható a gazdi tulajdonába.

Amíg tart a pakolás ajánlott a kisállatot elzárni a költöztetőktől, ha nem lesz szemtanúja az egész folyamatnak, sokkal nyugodtabb tud maradni.
Egy orvosi ellenőrzésre is elvihetjük, hiszen ha a doktor úgy látja, hogy nem igazán fogja bírni az utazást, ellát minket olyan gyógyszerekkel, amit gond nélkül beadhatunk a részére.
Az utazáshoz biztosítsunk elegendő mennyiségű táplálékot és folyadékot.

Mire figyeljünk, ha külföldre költözünk?

Ha más országba költözünk, pontosan nézzünk utána, hogy ott milyen szabályok vonatkoznak az állatokra. Szerezzük be a szükséges papírokat, a megfelelő oltásokat adassuk be és tegyük el az oltási könyvet, póráz és szájkosár használatával kapcsolatos tudnivalókat is érdeklődjük meg. Az EU-n belül az állatoknak kötelező az útlevél és az azonosító chip is.

Honnan szerezzük be a költözéshez szükséges kiegészítőket?

Nem mindegy, hogy milyen minőségű webáruházból szerezzük be a fent említett kiegészítőket, melyek használatával nyugodtabb lehet a folyamat. Mi az Állateledelshop webáruházat tudjuk ajánlani, mivel már számos kutyafelszerelést vásároltunk tőlük. Külön kiemelnénk a kutyafekhely termékeket. Tekintse meg Ön is a széles kínálatot!

Előző bejegyzésünkben a megfelelő modern bútor webáruház kiválasztásáról volt szó. Olvassa el, megéri!

]]>
Melyik modern bútor webáruházat válasszuk? https://www.diokoltoztetes.hu/blog/melyik-modern-butor-webaruhazat-valasszuk/ Thu, 10 Jan 2019 20:30:07 +0000 https://www.diokoltoztetes.hu/?p=1613 Frissítés dátuma:

Sokan úgy gondolják, hogy felesleges a régi, lelakott bútorokat elszállíttatni költözéskor, mivel nem illenének megfelelően az új lakásba, házba. Ilyenkor mindig jön a fejtörés. hogy mégis melyik webáruházban nézzük ki az új bútorokat. Régi stílusút, vagy inkább modernet válasszunk? Lesznek olyan színben, mint amilyenre le szeretnénk festeni új lakásunkat? Ha az enterieur.hu oldalt felkeressük, akkor biztosan megtaláljuk a nekünk leginkább megfelelő modern bútordarabot.

Modern bútor webáruház - enterieur

Milyen típusú termékek találhatók meg az enterieur.hu oldalon?

Egyszerűen úgy tudnák leírni ennek a webáruháznak a kínálatát, hogy minden igényt kielégítő. Talál modern bútordarabot, kiegészítőt az étkezőbe, nappaliba, hálószobába, előszobába, fürdőszobába, irodába, gyerekszobába és a konyhába is. Bútorok mellett még szőnyegeket is vásárolhat. Mint ahogy már fentebb is említettük ez egy modern bútor webáruház, így ne keressen antik darabokat, de vajon hogyan is néz ki egy ilyen típusú garnitúra? A legegyszerűbb leírása a stílusjegynek a minimalizmus, ami a kevesebb, mindig több „törvényt” követi. Az ilyen bútorok általában egyszerűek, nincsenek rajtuk felesleges díszítések és a legtöbb esetben egyszínűek. A minimalizmus egyre jobban terjed és nem csak a lakberendezés terén, így valószínűleg egyre nagyobb lesz majd az elérhető termékpaletta.

Ügyeljünk a megbízhatóságra és minőségre!

Az enterieur.hu semmit nem bíz a véletlenre, így olyan országok közismert gyártóinak termékeiből válogathat, mint Németország, Franciaország és Belgium. A minőségre tehát nem lesz panasz, de a megbízhatóság is fontos. Természetesen ezt a pontot is kipipálhatjuk, mivel minden termékre egy év garanciát biztosítanak. A házhozszállítás pedig már alap dolgoknak számít egy webáruháznál, természetesen itt is elérhető ez az opció.

Ne bízza a véletlenre új, modern bútora beszerzését, válasszon mindig olyan áruházat, mely már bizonyított. Az enterieur.hu modern bútor webáruház kínálatában biztosan megtalálja álmai termékét. Ha bármilyen kérdése lenne, akkor nyugodtan tegye fel azokat a szakképzett eladóknak, vagy érdeklődjön emailben, illetve telefonon. Ebben a webáruházban a vevő minden igényének kielégítése az elsődleges.

Ha pedig költözésről lenne szó, akkor azt is érdemes profikkal elvégeztetni. A sérülésmentes szállítás és szakszerű pakolás nem gyerekjáték, hosszú évek tapasztalatát igényli. A Dióköltöztetés bútorszállítással is foglalkozik, így keressen minket bizalommal!

Adunk Önnek 10 tippet, hogy megkönnyítsük a költözést! Nem fogja megbánni, ha elolvassa!

]]>
10 segítség, ha most fog költözködni https://www.diokoltoztetes.hu/blog/10-segitseg-ha-most-fog-koltozkodni/ Mon, 07 Jan 2019 20:30:38 +0000 https://www.diokoltoztetes.hu/?p=1365 Frissítés dátuma:

Költözni nem könnyű dolog, de ha jól csinálja, akkor még akár élvezheti is. Cikkünkben néhány tippet adunk ahhoz, hogy a költözés biztos sikeres legyen, hogy nem kerüljön a kukába olyan, ami az új házban jól jöhet, de ne cipeljen magával felesleges holmikat. Költözési kisokos következik, 10 segítség, 1 tipp, ami segít, hogy a költözés sikeres legyen és ne egy stresszes 3 hét elé nézzen.

1. A tennivalók listázása, tervezés

Az egyik legfontosabb és egyben első lépése a költözésnek az átgondolás és a szervezés, emellett pedig a lista készítése. Nem szabad gondolkodás nélkül belecsapni a költözésbe, fontos átlátni a dolgokat, amit pedig ha leírunk, akkor sokkal tisztább lehet a kép. A jegyzetelés után már látható az is, hogy mivel kell kezdeni a pakolást, mi legyen a sorrend és hogy mennyi időre is van szükség a pakoláshoz. Akár sorszámozhatjuk a teendőket, sokkal átláthatóbbak lesznek a feladatok.

2. Beszerzés, előkészületek

A listázás utáni következő feladat a csomagolóanyagok és a dobozok, zsákok beszerzése. Felesleges addig elkezdeni pakolni, amíg nincs hova pakolni, ne szedjük tehát le a könyveket a polcokról, amíg nincsenek dobozaink, amikbe el is pakolhatjuk őket. A beszerzés mellett nyilván az is fontos, hogy időt hagyjunk a pakolásra, tehát ne gondoljuk, hogy 3 nap alatt el tudjuk pakolni a dolgainkat, főleg akkor nem, ha nem tudunk szabadnapot kérni, és még a gyermeket is vinni kell ilyen-olyan különórákra.

3. Lomtalanítás

A költözés egyik legnagyobb kihívása, hogy megszabaduljunk a felesleges dolgoktól. Ez egyrészt nagyon nehéz, másrészt nagyon fontos része a pakolásnak. Bizonyos tárgyak érzelmeket fognak kelteni bennünk, de nem biztos, hogy szükségünk lesz rájuk a másik otthonban is. A költözés egyfajta lezárás, és egy új kezdete is, lomtalanítás, szelekció nélkül tehát nincs költözés.

4. Csomagolás

A csomagolástól biztos mindenkinek feláll a szőr á hátán, de nem muszáj erre sem így gondolni. Tegyük a csomagolást kellemessé. Hívjuk át barátainkat, készítsünk valami ropogtatnivalót, esetleg valami italt, tegyünk be zenét, beszélgessünk és közben hipp-hopp csomagoljuk be a tányérokat, könyveket, evőeszközöket, fűszereket, ruhákat stb. Persze a csomagolásnak is legyen sorrendje: a dísztárgyakat és a ritkán használt tárgyakat akár már hetekkel a költözés előtt el lehet csomagolni, de amiket minden nap használunk, azok nyilván a végére maradnak.

5. A dobozok használata

A pakolás egyik legfontosabb eszköze a doboz, hiszen könnyű belepakolni, megóvja a tárgyakat és könnyebb szállítani is, mint a zsákokat például. Amit csak tudunk, pakoljunk dobozokba, de ne felejtsük el felcímkézni azokat – ezzel is óvjuk a szállításnál, és a kipakolásnál is sokkal könnyebb dolgunk lesz.

6. Szállító céggel könnyebb

Nem a szállító cégen kell spórolni, hiszen a szakmai segítség már a költözés napján nagyon jól jöhet. A szállító céggel való költözés azt jelenti, hogy nem nekünk kell a szállító eszközt beszerezni és nem nekünk kell a legnehezebb dolgokat cipelni. Ez pedig egy óriási segítség és sokkal gyorsabbá is teszi a költözést. A költöztető cég tudja, hogy mit hogy pakoljon, így a logisztikával nekünk nem sok dolgunk van.

7. Pontos egyeztetés

A szállító céggel azonban fontos mindent pontosan leegyeztetni, hogy ne legyen félreértés. Kérdezzük meg, hogy mi tartozik a munkakörükbe, hogy ezért a pénzért mi mit kapunk, mi a szolgáltatás része. Nem mindegy, hogy csak a bepakolt holmikat szállítják egyik helyről a másikra, vagy segítenek a cipekedésben is.

8. Szabad helyek biztosítása

A szállító cég kamionja számára helyet kell biztosítani mindkét helyen. Ez nagyon fontos és nélkülözhetetlen, mert ha nincs parkolóhelye a járműnek, akkor nagyon megnehezítjük és meghosszabbítjuk a költözés menetét.

9. Segítségkérés

Sose féljünk és szégyelljünk segítséget kérni! Költözni nem egyszerű, néha emlékeket is fel kell dolgozni, ami sokszor egyedül nem megy. De nem csak lelkileg lehet szükségünk segítségre, de testileg is, hiszen a sok dolgot nem egyszerű elpakolni.

10. Csak nyugodtan!

A nyugodt költözés sokkal sikeresebb lehet, mint a stresszes. Ha a tippeket betartja, akkor biztos lehet a sikeres és a nyugodt költözésben.Tudja, hogy miről lehet megismerni a profi költöztető céget? Cikkünkből kiderül!

]]>
Miről ismerjük meg a profi költöztető céget? https://www.diokoltoztetes.hu/blog/mirol-ismerjuk-meg-profi-ceget/ Fri, 04 Jan 2019 20:30:40 +0000 https://www.diokoltoztetes.hu/?p=1336 Frissítés dátuma:

Egy profi céget nem egyszerű találni, arról pedig nagyon nehéz és naiv is álmodnunk, hogy mi magunk, segítség nélkül egy teljesen profi költözést tudunk majd végrehajtani és megélni. A költözésnek rengeteg oldala van, nagyon sok apró részletre kell odafigyelni, de ha ezek mind mind teljesülnek, akkor azt mondhatjuk, hogy sikeres és problémamentes volt a “művelet”. Cikkünkben bemutatjuk, hogy hogyan is néz ki egy profi költözést segítő cég.

Mi a titok?

A professzionális szó azt jelenti, hogy minden apró részlet, minden pillanat meg van tervezve és meg van szervezve, tehát semmi meglepetés nem érheti a költözni vágyókat és a céget sem. Igen, egy cégre mindig szükség van, ha profi munkát szeretnénk magunk mögött, hiszen a részletekre sajnos csak ők, profi szakemberek tudnak figyelni. Talán Ön is azt gondolja, hogy átgondolással végig tudja venni a költözés menetét, és akkor aztán semmi meglepetés nem érheti, ez azonban nem teljesen igaz. Vannak olyan részletei, olyan pontjai a költözésnek, ami Önnek nem fog eszébe jutni, csak amikor a szakember elmondja. Nézzük, hogy mi a költözés menete egy profi céggel!

Először is keresni kell egy profi céget, mely költözéssel foglalkozik. Érdemes az árakat is megnézni, illetve megkérdezni, lefixálni, hogy mi tartozik bele az összegbe. Vannak olyan cégek, amelyek fix árért dolgoznak, és vannak olyanok, amelyeknél sok mindentől függ az, hogy mennyibe lesz a végösszeg. Mindkettő reálisnak kell hogy legyen, ha túl magas vagy túl alacsony az ár, akkor ne válasszuk azt a céget. A legprofibb cégek egyébként nem csak annyit tesznek, hogy egy kamionnal elviszik egyik helyről a másikra a dolgokat, hanem egyrészt segítenek a cipekedésben, ők pakolják be a dolgokat a kamionba, majd az adott helyen ki is pakolnak, és beviszik a házba, a kért szobába a dobozokat. Sőt, a még a csomagolást, vagy a csomagoló anyagokat is magára vállalhatja a cég, ez is óriási segítség lehet, hiszen egyrészt ők profi módon tudják, hogy hogyan kell becsomagolni, másrészt lehetséges, hogy éppen olyan időszakban költözünk, amikor nem lenne a csomagolásra időnk. Nyilván ezért magasabb árat kell fizetnünk, de sok esetben megéri a plusz ezreket az idő és az energiaspórolás. Nem minden szolgáltatás takarja tehát ugyanazt, ezért kell részletesen tudakozni, hogy az ár mit fed, illetve így már a diszpécserrel való telefonbeszélgetés alkalmával az is kiderülhet, hogy mennyire megbízható a cég.

Az egyik legnagyobb hiba, amit elfelejtenek az emberek az az, hogy nem foglalnak parkolóhelyet egyik háznál sem. Ez pedig nagy probléma lehet, hiszen például Budapest területén nem egyszerű helyet találni, és nagyon megnehezíti a költözést, ha egy hosszabb távon kell cipelni a dobozokat, zsákokat, bútorokat. Erre azonban van egy egyszerű és ésszerű megoldás: a lakóközösségen belül jelezni kell, hogy költözés lesz, és hogy hagyják szabadon a bejárat előtti területet, illetve érdemes odatenni egy táblát is, papírt, amire ez rá van írva. Ezt mindkét helyen meg kell tenni, tehát egy napra lefoglalni. Máskor az a probléma, abba a hibába ütköznek az emberek, hogy nem ellenőrzik, hogy az adott területre, utcába be lehet-e hajtani nagyobb gépjárművel, tehergépkocsival. Nem kellemes, ha ez aznap derül ki, érdemes tehát ennek is időben utánajárni, és az engedélyeket 1 napra kérni. Vannak olyan területek is Budapesten, amelyeknél engedély szükséges, amelyekért fizetni is kell. Ezekre a problémalehetőségekre azonban a profi cégek felhívják a figyelmet, megkérdezik, hogy tudunk-e róla, megkérik, hogy nézzünk utána, és biztosítsuk a helyet számukra.

Egy profi cég egyébként több méretű kamionnal, tehergépjárművel is rendelkezik, és általában az árak is attól függnek, hogy mekkora méretűre van szükség, hány kilométeren keresztül történik a szállítás, hány fordulóval lehet megoldani a szállítást, hány emberre van szükség, csak a szállítást és a pakolást, vagy esetleg a csomagolást is nekik kell-e megoldani stb. Költöztetés és bútorszállítás Budapesten, illetve vidéken!

Ha azt szeretné, hogy stresszmentes legyen a költözés, mindenképpen profikat alkalmazzon, ne itt próbáljon meg spórolni. Olvassa el, hogy mik a legnagyobb előnyei a csomagoló dobozoknak!

]]>
Információk a csomagoló dobozokról! https://www.diokoltoztetes.hu/blog/informaciok-csomagolo-dobozokrol/ Tue, 01 Jan 2019 20:30:09 +0000 https://www.diokoltoztetes.hu/?p=1250 Frissítés dátuma:

A csomagoló dobozok az egyik legfontosabb kellékei a költözésnek. Nagyon nem mindegy azonban, hogy mit és hogyan pakolunk a dobozokba, sőt, fontos azt is tudni, hogy hogyan kell majd a szállításnál a dobozokat egymásra pakolni – nem beszélve a címkézésről. Cikkünkben megpróbáljuk összefoglalni, hogy hogyan is kell a dobozokat használni, ha költözésről van szó.

Szerezzünk dobozokat

A dobozok hallatán nem kell rögtön arra gondolni, hogy valamiféle különleges dobozokat kell vásárolni, mivel bármilyen méretű doboz megteszi a pakolásnak. A csomagoló dobozokat könnyű beszerezni, csak le kell menni a legközelebbi kisboltba és megkérdezni, hogy van e felesleges dobozuk, vagy megkérni, ha a következő alkalommal lesz, akkor tegyék félre. Nagyon sok dobozt lehet így a boltokból beszerezni, és fontos is, hogy legyen sok dobozunk, sokféle méretben, dobozba pakolni ugyanis sokkal könnyebb és sokkal nagyobb biztonságban is lesznek a tárgyak, dolgok, mintha másba pakolnánk. Az első lépés tehát a költözésnél, hogy beszerezzen minél több dobozt. Akár olyanokat is beszerezhet, amelyek Ön tud összehajtogatni, így sokkal kényelmesebben tudja tárolni őket a költözésig, és csak annyit kell összehajtania belőlük, amennyire szüksége lesz.

A csomagoló dobozok előnyei

A dobozok sok előnyt rejtenek magukban és nem csak nekünk segítik a pakolást, hanem a cégnek is segítséget nyújtanak. Számunkra azért lesz előnyös a használatuk, mert áttekinthetőbbek lesznek a dolgok – természetesen csak akkor, ha a megfelelő módon használjuk a dobozokat, amiről még később szót fogunk ejteni –, a cégnek pedig azért fog előnyt nyújtani a használat, mert sokkal könnyebb lesz a kamion terébe bepakolni. Csak képzelje el a szituációt, hogy a csomagtérben dobozok egymásra vannak rakva, és képzelje el, hogy dobozok hiányában a zsákok és a zacskók vannak berakva. A különbség a rendezettség és természetesen biztonság. A dobozok tartják egymást, jó esetben úgy lehet őket egymásra tenni, hogy levegőnyi hely nem marad, tehát sokkal több mindent lehet így szállítani, míg a dobozok hiányában csupa káosz lesz a csomagtérben, sok hely elveszik, és ki is szakadhatnak a zsákok, zacskók, tehát nem lesznek biztonságban a tárgyak.

A csomagoló dobozok használata

A csomagoló dobozok akkor lesznek a leghatékonyabbak, ha tudjuk őket használni. Ez pontosan azt jelenti, hogy hogyan és mit pakolunk beléjük, illetve hogy hogyan címkézzük fel őket. Ha tanácsainkat betartja, akkor biztosan sikeres lesz a dobozolás.

Érdemes szobáról szobára pakolni, nyilván az új lakásban, házban is a hálószobába kerülnek majd azok a dolgok, amelyek most a hálóban vannak, és ugyanígy lesz ez a fürdővel, nappalival, gyerekszobával, dolgozószobával is. A dobozolás tehát kezdődhet így: dobozoljon be egy helyiséget először, legyen az például a hálószoba. Jó megoldás lehet, ha színek szerint választja szét a dobozokat, tehát a dobozra ragasztott post it színe alapján, vagy a filc színe alapján tudni fogja, hogy a dobozban lévő tárgyak melyik szobába valók.

A színek mellett érdemes számozni is a dobozokat, természetesen a logika már csak a dobozoló személyeken múlik, de a tapasztalat azt mutatja, hogy jó úgy számozni, hogy a kisebb számok kerülnek azokra a dobozokra, amelyekben lévő tárgyakat alig használunk, tehát például a dísztárgyak, vagy a szezonális ruhák, és a nagyobb számok kerüljenek a hétköznap mindig használt tárgyakat tartalmazó dobozokra, például a konyhai eszközösre, fürdőszobai kellékesre stb. Nyilván a pakolási sorrendet is meghatározza ez: előbb pakoljuk el a kevésbé szükséges dolgokat, és csak legutoljára a mindennapi tárgyakat és ez a kipakolást is meg fogja könnyíteni. Ha a Dióköltöztetés szolgáltatásait választja, akkor nem lesz szüksége költöztető dobozokra, mivel minden szükséges eszközzel rendelkezünk a sikeres költöztetés és bútorszállítás lebonyolításához!

Azt pedig talán már mondanunk sem kell, hogy legyen a törékeny tárgyas dobozokra ráírva, hogy törékeny.
Legyen egy doboz, ami az utolsó, és amiben azok a dolgok vannak, amelyek kellhetnek, még a költözés közben is – ez a szükség doboz, ami bármikor elérhető, amit bármikor kinyithat. Csomagoló dobozokat és más hasznos holmit bérelhet nálunk! Melyek a leggyakoribb hibák, melyeket elkövethetünk költözéskor? Cikkünkből kiderül!

]]>
10 hiba, amit költözéskor elkövethet! https://www.diokoltoztetes.hu/blog/10-hiba-amit-koltozeskor-elkovethet/ Sat, 29 Dec 2018 08:04:39 +0000 https://www.diokoltoztetes.hu/?p=1245 Frissítés dátuma:

A költözés nem egyszerű dolog, sok stresszel is járhat, de nem akkor, ha felkészülünk rá. Sajnos az emberek nem gondolják át eléggé, hogy mire is lesz szükségük a költözés alkalmával, így sok hibát vétenek. A hibák könnyen elkerülhetőek az átgondolással, és egy kis szervezéssel. Cikkünkben megpróbálunk segíteni, felsorolunk 10 olyan hibát, amit általában elkövetnek a költözéskor, pedig ezek elkerülésével akár még élvezni is lehet a költözést.

Költözni hibák nélkül

Ha belegondolunk, akkor a költözés jó is lehet, élvezni is lehet. Most lehet, hogy sokan felkapták a fejüket, hogy a költözés időigényes, a pakolás stresszel jár, rengeteget kell takarítani és cipekedni stb., de ha inkább úgy gondolunk rá, hogy miért költözünk, miért váltunk élethelyet, vagy munkahelyiséget, akkor máris kellemesebb lehet. A költözést úgy is fel lehet fogni, mint egy nagyon lomtalanítást, és mint az emlékek újraélését, hiszen ilyenkor minden tárgy, minden kacat meg van mozgatva, lehetőség van arra, hogy kidobjuk azokat, amelyek már semmit nem jelentenek, de ezzel újra is éljük a hozzájuk fűzött emlékeket. Költözni jó, csak tudni kell elkerülni a lehetséges hibákat. Felsorolunk 10 hibát, és 10 megoldást javaslunk az elkerülés érdekében.

1. Kevés az idő

Az egyik legnagyobb probléma, mindig az, hogy kevés az idő. A költözés idejét jól ki kell gondolni, amit a munkahelyhez, a gyermekek hétköznapi programjaihoz, a hétköznapi teendőkhöz hozzá kell igazítani. Érdemes lemondani a különórákat, olyan időszakot választani, amikor tudunk pár szabadnapot kivenni, és időt szánni a pakolásra és a költözésre is – így nem fogunk kifutni az időből.

2. Mindent az utolsó pillanatra

Nem szabad mindent az utolsó pillanatra hagyni, mert akkor csak stresszes kapkodás a költözés vége, és kidobunk olyat, amit nem kéne, vagy elteszünk megint olyat, amire nincs szükség, esetleg valamit rosszul pakolunk el, és eltörik, elromlik a szállítás közben stb. A pakolásnak is időt kell adni, akár már 2-3 héttel a költözés napja előtt el lehet kezdeni szép lassan délutánonként pakolgatni – így a legbiztosabb, hogy mindenre marad időnk.

3. Stresszes időszak

Nem szabad olyankor költözni, amikor például a munkahelyen vagy a magánéletünkben valamilyen stresszes, határidős időszakokat élünk meg. Természetesen sajnos nem lehet minden esetben válogatni a költözési időpontok között, de ha van lehetőség, akkor egy kiegyensúlyozottabb időszakot válasszunk, akkor még élvezhetjük is a pakolást.

4. Nyűg a költözés

Ne gondoljunk úgy a költözésre, mint ami nyűg, gondoljunk rá inkább úgy, mint egy átmeneti időszak, valaminek a lezárása, és valami újnak a kezdete. A pozitív gondolatok mindig segítenek élvezni is a dolgokat.

5. Túl sok a cucc

Valljuk be, az évek alatt mi is felhalmoztunk rengeteg felesleges dolgot. De miért kellene mindent magunkkal vinni az új környezetbe? Amire nincs szükségünk, attól váljunk meg! Nem muszáj kidobni, akár jótékonykodhatunk is a számunkra feleslegessé vált tárgyakkal vagy ruhadarabokkal. Lehet, hogy mások kincseket találnak köztük, nekünk pedig könnyebb lesz a pakolás.

6. Logikátlan pakolás

A pakolás sorrendjét át kell gondolni, tudni kell, hogy mi melyik dobozba kerül, mire kell vigyázni, mit mi mellé kell pakolni. Nyilván vannak olyan dolgok, amelyeket már hetekkel a költözés előtt el lehet pakolni, és vannak olyanok, amelyeket az utolsó pillanatig használni fogunk: a logikai sorrendet fel kell állítani és az alapján pakolni.

7. Nincs felcímkézve a doboz

Nem elég csak dobozolni, a dobozokat fel is kell címkézni, különben a másik házban vagy irodában nem fogjuk tudni, hogy melyikben mi van és óriási káosz lesz körülöttünk, ami hetekig fog idegesíteni.

8. Szakember nélkül

Nem a szakemberen, vagyis nem a költöztető cégen kell spórolni. A szakember olyan problémákra is fel tudja hívni a figyelmet, amelyek nekünk nem jutnának eszünkbe, tehát fontos, hogy ne egyedül, hanem szakmai segítséggel pakoljunk.

9. Nincs helye a teherautónak

A teherautónak a költözés napján helyet kell biztosítani mindkét helyen: ahonnan költözünk s ahová költözünk. Ha ugyanis nincs helye, akkor nagyon körülményessé válhat a ki- és bepakolás.

10. Elfelejtettük a bepakolást

Az új helyen is pakolni kell és az is ugyanolyan nehéz és időigényes, mint a kipakolás, ne felejtsük ezt el!

+1. A takarítás…

És még egy apróság: a pakolás előtt és után is takarítani érdemes, ami megint csak nem kis munka, érdemes rá lelkileg és szerszámilag is felkészülni. Ha nem biztos a dolgában, akkor érdemesebb egy megbízható cég segítségét kérni, akik tudják mi a teendő. Költöztetés és bútorszállítás érdekli? A Dióköltöztetés mindenre megoldást jelent!

Talán cikkünkből világossá vált, hogy szervezés nélkül nincs sikeres költözés, ez a szervezés nem vesz olyan sok időt igénybe, de sokban megkönnyíti a költözést.Ön szerint lehet azonnal, előkészületek nélkül költözi? Olvassa el a cikkünket és tudja meg!

]]>
Keresőoptimalizálás elemei és egy ajánlott cég! https://www.diokoltoztetes.hu/blog/keresooptimalizalas-elemei-es-egy-ajanlott-ceg/ Wed, 26 Dec 2018 20:30:52 +0000 https://www.diokoltoztetes.hu/?p=4333 Frissítés dátuma:

Az évek múlásával a keresőoptimalizálás az egyik legfontosabb marketing eszközzé nőtte ki magát, mivel ha ügyesen végzi, akkor minimális pénzbefektetéssel, akár meg is három, vagy négyszerezheti a bevételeit. A keresőoptimalizálásnak számos fontos eleme van, melyekre oda kell figyelnie, ha hosszú távon is sikeres szeretne lenni. Elmagyarázzuk Önnek, hogy mi is az a keresőoptimalizálás, mik a legfontosabb elemei, melyek a tiltott technikák, miért érdemes egy szakképzett céget megbízni weboldala optimalizálásával és hogy melyik vállalkozást is ajánljuk Önnek.

Keresőoptimalizálás

Mi az a SEO, vagyis a keresőoptimalizálás?

A keresőoptimalizálás lényege, hogy oldala a releváns kulcsszavakra minél jobb pozícióban jelenjen meg a keresőmotorokban, mint például a Google-ben, Yahoo-ban és a Bing-ben. Ez a marketing eszköz rendelkezik a legjobb befektetés megtérülési mutatóval, így fontos, hogy alkalmazza az alapvető technikákat, melyek hozzásegíthetik oldalát a sikeresebb helyezésekhez. Általánosságban elmondható, hogy a SEO-nak (Search Engine Optimisation) három fő eleme van, melyek kiterjednek weboldala felépítésére, tartalmára, hivatkozásaira, megbízhatóságára és mobilos láthatóságára. Ha figyel erre a három elemre, akkor sokkal nagyobb lesz az esélye, hogy a Google első oldalán fog szerepelni oldala egy keresettebb kulcsszóra.

Keresőoptimalizálás

A SEO legfontosabb elemei

Ahogy már írtam a keresőoptimalizálásnak három fő eleme van, melyek az On-Page SEO, Off-Page SEO és a tartalommarketing.

Az On-Page SEO

Az On-Page alatt jellemzően azokat a változtatásokat értem, melyeket az oldalán végez. Ilyen elemek például a meta elemek, címsorok, leírások, taralmi részek, szövegek, képek, forráskód, script kód változtatása. Ez a lépés a keresőoptimalizálás alapja, gondoljon rá úgy, mint egy építkezésre, ha nem jó az alap, akkor a teljes ház sem lesz megfelelő. Hosszú távon ez a keresőoptimalizálásra is igaz. Ideg-óráig érhet el sikereket csak Off-Page SEO-val is, azonban ha hosszú távon is uralni szeretné a találati listákat, akkor mindenképpen időt kell fektetnie az On-Page SEO-s elemek rendbe tételére.

Keresőoptimalizálás

Az Off-Page SEO

Az Off-Page SEO az On-Page ellentéte, ahogy a neve is jelzi. Ezen a folyamaton azokat a tevékenységeket értjük, amikor nem az oldal forráskódját módosítja, hanem értékes hivatkozásokat szerez, melyek segíteni fogják a jó helyezések elérését. Általánosságban elmondható, hogy ha egy oldalra minél több jó minőségű és releváns hivatkozás mutat, akkor a Google jobban fogja rangsorolni (természetesen, ha az On-Page elemek is rendben vannak). Releváns hivatkozásokat szerezni nem egyszerű, de egy szakképzett SEO-s csapatnak ezt a problémát is meg kell oldania. Jellemzően, ha maga szeretnénk végezni a keresőoptimalizálást, akkor az Off-Page SEO szokott lenni a bonyolultabb feladat. Fontos megemlíteni, hogy nagyon egyszerű rossz hivatkozásokat szerezni, vagy úgy módosítani az oldal forráskódját, hogy egyszerűen eltűnjünk a Google és egyéb keresőmotorok találati listájáról, ezért ha nem biztos abban, hogy mit csinál, akkor inkább kérje egy SEO-s cég segítségét.

Keresőoptimalizálás

Tartalommarketing

A tartalommarketing kiváló eszköz, mellyel könnyedén tud előállítani információgazdag bejegyzéseket, cikkeket, melyek növelni fogják a potenciális vásárlók bizalmát, ami hosszú távon több vásárláshoz is vezet. Jellemzően az On-Page elemek beszerkesztése után kezdik el, és lehet folytatni az Off-Page SEO mellett is. Jellemzően a blog és a tudástár tartozik a tartalommarketinghez.

Keresőoptimalizálás

White Hat, Gray Hat és Black Hat SEO

White Hat SEO

Ahogy a nevük is jelzi, három fő részre lehet osztani a különböző SEO-s technikákat. A White Hat SEO alatt azokat a folyamatokat értjük, melyek a Google Guidelines-ban is „engedélyezve” vannak. Ha ezeket a technikákat alkalmazza, akkor biztos lehet benne, hogy nem fog büntetést kapni oldala a jövőben és nem kerül ki a Google találati listájáról több hónapig.

Gray Hat SEO

A Gray Hat SEO alatt azokat a technikákat értjük melyek a határvonalon vannak, nem kifejezetten tiltják őket a Google Guidelines-ban, de nem is promótálják, hogy használja őket. Nagyon ritka, hogy Gray Hat SEO miatt kapjon büntetést egy oldal, de az esélye nagyobb, mintha csak White Hat technikákat használna.

Black Hat SEO

Ahogy a neve is jelzi, ezek azok a technikák, melyeket kifejezetten tilt a Google és sokkal nagyobb az esélye, hogy büntetést kapjon oldala. Sokan operálnak ilyen módszerekkel, és sokszor gyorsan is hozzák a sikert, de a Google egyre fejlettebb és ma már jobban ki tudja szűrni azokat az oldalakat, melyek Black Hat technikákat alkalmaznak.

Ha szeretné egy SEO-s cég segítségét kérni, akkor mindig győződjön meg róla, hogy csak White Hat elemeket használnak. Valószínű, hogy nem fog olyan gyorsan jönni a siker, mintha egyéb technikákat használnának, de az esélye, hogy büntetést kapjon oldala, szinte 0.

Melyik keresőoptimalizálással foglalkozó céget ajánlom?

Számos vállalkozás foglalkozik már keresőoptimalizálással, ezért nehéz lehet a választása. Többféle módon is mérheti a sikert, így változik az is, hogy hogyan fizetünk. Kétféle ilyen mód a legelterjedtebb, az egyik a sikerdíjas keresőoptimalizálás a másik pedig a folyamatos optimalizálás, ami után általában havonta kell fizetnie. Ha sikerdíjas optimalizálást választja, akkor csak azok után a kulcsszavak után fizet, amik elértek egy bizonyos pozíciót, jellemzően a TOP10-et. Ha viszont folyamatos SEO-t választ, akkor havonta kell fizetnie egy bizonyos összeget. Lehet, hogy csábítónak tűnik az első ajánlat, de fontos megjegyezni, hogy azok a cégek, akik sikerdíjas konstrukcióban dolgoznak, általában csak grey hat, de sokszor black hat SEO-s elemeket használnak, hogy minél gyorsabban jussanak pénzhez. Ha ez idő alatt az optimalizált oldala büntetést kap, akkor egyszerűen nem kell fizetnie, de annak az esélye, hogy a meglévő oldalával és domain nevével a Google találati listájának első 10 oldalán meg fog jelenni, elég csekély. Természetesen nem minden cég alkalmaz ilyen technikákat, de azért nem árt óvatosnak lennünk és megfelelően tájékozódnunk az értékesítőktől. Ha olyan céget választ, akik havi díjas konstrukcióban dolgoznak, akkor sokkal kisebb az esélye, hogy manipulatív technikákat alkalmaznak. Jellemzően lassabban fognak jönni az eredmények és a jó helyezések, de nem kell félnie attól, hogy oldala bármelyik nap eltűnhet a találati listákról.

 

 Javaslom, mint SEO-s céget, mivel rendkívül megbízhatóan dolgoznak és természetesen csak White Hat technikákat alkalmaznak és a keresőmarketing egyéb területein is kiválóak. Már több, mint 10 éve foglalkoznak keresőoptimalizálással, minden nagyobb Google algoritmusfrissítés után meg tudtak újulni és olyan stratégiát kialakítani, mellyel sikereket értek el. Tudjon meg róluk többet és tekintse meg a keresőoptimalizálás oldalukat. Vegye fel velük a kapcsolatot, ha uralni szeretné a Google találati listákat!

]]>
Azonnali költöztetés, létezik költöztetés azonnal és ha igen, akkor megéri ? https://www.diokoltoztetes.hu/blog/azonnali-koltozes/ Sun, 23 Dec 2018 08:30:09 +0000 https://www.diokoltoztetes.hu/?p=1102 Frissítés dátuma:

A költöztetés azonnal is megoldható azokban a helyzetekben, amikor erre óriási szükség van. Sajnos nagyon sokan olyan helyzet vannak, amikor szükségük van a költöztetés azonnal szállításra. Egyszerűen nem tudják megszervezni a költözés időpontját, hanem váratlanul éri őket a hír, hogy napokon belül el kell költözniük. Sok oka lehet ennek, sajnos sok esetben a főbérlővel való szóbeli szerződéskötés az, amit nem tartanak be. Tulajdonképpen szerződés hiányában bármikor ki lehet rakni a lakókat. Természetesen nem az ilyen drasztikus esetekről szeretnénk most szólni, hanem egy olyan lehetőséget bemutatni, amely azonnali költözést kínál Budapest területén.

Azonnali költözés

Ha nincs idő a költöztetés megszervezésre.

Ez a kényes feladat csakis szakemberrel, méghozzá rugalmas és megértő szakemberrel végeztethető el. Szerencsére mi is  a gyors átköltözést végre tudjuk hajtani. Persze ilyenkor magasabb árral lehet számolni, de ha nincs más lehetőségünk, akkor inkább örülni kell annak, hogy valaki el tudja végezni a feladatot.

Ma már vannak olyan cégek, akik nem csak napközben, de akár este és éjszaka is el tudják látni a feladatot. Ez óriási segítség lehet azoknak, akiknek hirtelen van szükségük egy cégre, hiszen ezeket a szolgáltatást kevesen szeretik végezni, vagy kevesen használják ki.Mi ilyenek vagyunk, ha kell éjjel is költöztetünk.

Az éjszakai költözés előnyei

Ha belegondolunk a költözésbe, akkor egyébként az is világossá válhat számunkra, hogy az éjszakai költözésnek számos előnye van. Elsősorban arra kell gondolnunk, hogy Budapest környékén mennyire nehéz közlekedni, a nap különböző szakaszaiban hol és milyen dugókra kell számítani. Mindez a költözést nagyon meg tudja nehezíteni, hiszen ha a költöztető járműnek például kettőt kell fordulni és közben beragad órákra egy dugóba, akkor már késtünk is órákat a tervvel, ami pedig egyáltalán nem kellemes és csak felesleges idegeskedést szül. Az éjszakai költözködéskor nem áll fenn ez a probléma, így sokkal gyorsabb lehet a költözés, a szállítás, mint nappal természetesen a sebességkorlátot minden esetben be kell tartani.

Az azonnali költözés talán nehezen valósítható meg nappal, főleg ha egy hétköznapról van szó, mivel akkor dolgoznak az emberek .Sok esetben egyik napról a másikra nehéz lenne szabadnapot vagy esetleg szabadnapokat kérni. Az éjszakai költözés ezt is megoldja. Nem kell azon aggódni, hogy milyen elfoglaltságokról kell lemondani, hanem éjszaka pár óra alatt el lehet végezni a költözést. Természetesen a pakolást már a munka után, délután el lehet kezdeni, elég, ha csak a költöztető érkezik éjjel és viszi át a másik házba, lakásba a dolgokat. Persze számolni kell azzal, hogy másnap kissé gyengébb lesz a teljesítmény a munkahelyen, de talán ezt már meg fogják érteni.

Költözés segítséggel!

Ma már a költöztető cégek nem csak a szállítást vállalják, de olyan dolgokban is részt tudnak venni, mint a rakodás. Ha tehát azonnal szükséges valamilyen szolgáltatásunk igénybevétele, akkor érdemes ezt is figyelembe venni és átgondolni. Egy szakember, aki már rengeteg csomagoláson és költöztetésen van túl, nyilván sokkal gyorsabban és profibban el tudja ezt is végezni, mint mi magunk. Ha kevés az idő, akkor akár több embert is tudnak küldeni, tehát akár pár óra alatt tényleg ki lehet költözni egy lakásból, házból. Ez a gyors költözés azonban nyilván nem foglalja magába a lomtalanítás lehetőségét, de az biztos, hogy minden tárgyunk biztonságosan fog megérkezni az új helyre, a lomtalanítást pedig szép lassan a kipakoláskor el lehet végezni. Kérésre a lomtalanítást is el tudjuk végezni . Ön szerint lehet olcsón költözni? Cikkünkből kiderül!

]]>
Olcsó költöztetés fontos az ár? Megéri az olcsó költöztető? https://www.diokoltoztetes.hu/blog/olcso-koltoztetes/ Thu, 20 Dec 2018 20:30:10 +0000 https://www.diokoltoztetes.hu/?p=1091

Frissítés dátuma:

Olcsó költöztetés fontos az ár, megéri az olcsó költöztető, segítünk eligazodni. Kérdezzük meg, hogy megéri-e? Az olcsó költöztetés több mindent is jelenthet, cikkünkben próbáljuk összeszedni, összefoglalni. Ez után talán az Ön szemében is megváltozik, hogy mit is jelent pontosan ez a fogalom. És arra is választ fog kapni, hogy hogyan válasszon költöztetőcéget és hogy mennyire határozza meg a választást az ár.

Gyanús, az olcsó költöztetés ?

Az olcsó költözés nem mindig a legjobb megoldás

Ha egy átlagos családról van szó, akiben felmerül a gyanú az olcsó költöztetés esetén. Nyilvánvalóan az a tény fog kitisztulni előtte, hogy általában keresik a spórolási lehetőségeket. A nagyon olcsó dolgoktól óvakodnak. A túl olcsó mindig azt sejteti, hogy valami nem stimmel, hogy az eszköz el fog romlani. Vagy a szolgáltatásért nem pont azt kapják, amit elvártak, hogy valami átverés van a dologban. Persze nem minden esetben van ez így, egy árucikk leárazáskor például nagyon olcsó dolgokba futhatunk bele, de ez azért kecsegtető, mert látjuk az eredeti árat. És örülünk, mert mi sokkal olcsóbban jutottunk hozzá mint a korábbi ár. Ez mind marketing.

A költöztetés lehet olcsó, nem arról van szó, hogy minden olcsóbb szolgáltatás átverés, ez inkább csak óvatosságra int. Nem érdemes úgy választani költöztető céget, hogy azt úgy hirdetik: mi vagyunk a legolcsóbbak. Érdemes összehasonlításokat végezni a többi cég ajánlatával. Össze kell vetni, hogy melyik cég mit és mennyiért ajánl – így már ki tudjuk választani a valóban olcsót a drágábbtól. De nem szabad a drágábbtól sem teljesen elzárkóznunk, hiszen ha az valami olyat kínál, ami nekünk nagyon megéri és nagy segítség, akkor lehet érdemese többet kifizetni a költöztetésért.

Így kérdezzen rá olcsó költöztetés ár esetén!

Amikor felveszi a kapcsolatot a költöztető céggel, akkor nagyon lényeges, hogy mindent egyeztessenek le és mindenre részletesen térjenek ki. Kérhet fix árat is, ilyenkor rá kell kérdezni, hogy mitől változhat az ár. Ha például 8-10 órát jelent, de ennyi idő alatt nem végeznek, akkor kérdezze meg, hogy mennyi pluszt kell majd fizetni ha kell. Nehogy a végén otthagyják a félkész költözéssel. A fix árú költöztetés tehát azt jelenti, hogy a kialkudott összegért el kell végezni a költöztetést akár olcsó akár drága bármely szemszögből nézzük.

A másik költöztető típus az, amikor a körülményektől függnek az árak, amikor minden ügyfél egyedi árajánlatot kap. Az árak nagyon sok mindentől függnek, de ez nem azt jelenti, hogy a helyszínen kell megismerkednünk az árral, már előre le lehet ezt is egyeztetni. Nyilván ebben az esetben vállalnia kell mindkét félnek, hogy az árak módosulhatnak, hiszen a körülmények is változhatnak. Általában ezek az olcsó árak attól függnek, hogy milyen költözésről van szó: iroda vagy lakás; a távolság; a csomagolás; illetve hogy hány szakemberre van szükség. Meg lehet tehát pontosan határozni, hogy mire van szükségünk, és hogy mit kérünk a költöztető cégtől. Ne kössön kompromisszumokat! Válassza a profizmust és szakértelmet, válassza a Duóköltöztetés szolgáltatásait! Költöztetés Budapesten, vidéken és bútorszállítás országosan!

Az olcsó költöztető lehetősége!

Nyilván az olcsó költöztetés is lehet jó és precíz költöztetés, néha annyiról van szó, hogy ilyenkor általában hogy kevesebb szolgáltatást választunk. Akkor lehet például olcsó a költöztetés, ha megoldjuk magunk a csomagolást és a pakolást, csupán arra hívjuk a költöztetőt, hogy a szállító eszközzel elszállítsa egyik helyről a másikra a dolgainkat, bútorainkat. Az olcsó költöztetés is lehet nagyon jó, csak meg kell erről előtte bizonyosodni. De jó helyen jár rendeljen nálunk és olcsón jó szolgáltatást fog kapni.
Régebbi cikkünkben már írtunk, hogy hogyan érdemes költözni az ünnepi időszakban, megéri elolvasni!

]]>
Költözés az ünnepi időszakban – Minden megoldható! https://www.diokoltoztetes.hu/blog/koltozes-az-unnepi-idoszakban/ Mon, 17 Dec 2018 20:30:52 +0000 http://www.diokoltoztetes.hu/?p=787 Frissítés dátuma:

A költözés mindig stresszes időszakot jelent, ami felforgatja az egész család békéjét és megszokott életét. Ezért nagyon fontos kellő figyelmet fordítani arra, hogy ez a folyamat minél simábban és gyorsabban folyjon le.

Közeleg az ünnepi időszak, ami tökéletes alkalom a család számára, hogy több időt töltsenek együtt, ugyanakkor a két ünnep közötti időszakot sokan kihasználják arra is, hogy megejtsék a költözést. Ne feledjük, a karácsonyi időszak épp a decemberi hónap végén jön el, ami alapvetően sokak számára albérlet váltást is jelent. Nem csak a hónapnak van vége, hanem az évnek is, amiatt a költöztetés üzletágban kifejezetten aktív időszak kezdődik.

Ebben az időszakban különösen fontos, hogy a költözni szándékozó család a lehető legjobb költöztető partnert találja meg. Senki sem szeretné feláldozni az ünnepi időszak nyugalmát a költözés oltárán és senki sem szeretne több időt áldozni erre a folyamatra, mint feltétlenül szükséges. Ennek tudatában olyan költöztető céget érdemes választani, ahol rendelkezésre állnak a feltételek a gyors és gördülékeny munkavégzéshez, legyen szó akár technikai felszereltségről, akár munkatapasztalatról.

Költözni pénzbe kerül, ezt mindenki tudja. A felelős költöztető cég azonban tudatában van annak, hogy az idő pénz és mindenki hiányában van ennek a kincsnek – különösen a karácsonyi időszakban. A Dióköltöztetés csapata ezért törekszik arra, hogy a költöztetés folyamata csak annyi időt vegyen igénybe, amennyi feltétlenül szükséges.

A karácsonyi időszak jelentős kiadásokkal is járhat, különösen a gyerekes családoknál. Ebben az időszakban nem csak a családtagjainkat szeretnénk meglepni, hanem a családi közös tulajdonokat is szeretnénk kicsit megújítani. Van aki egy új tévét szeretne, más a régi hűtőszekrényét cseréli újabbra. A karácsony tehát a kiköltekezés időszaka is, ezért különösen jól jön, ha a költöztetés mérsékelt áron, kiváló ár-érték arányban vehető igénybe. Egy jól megválasztott költöztető partner akár komoly tételeket is megspórolhat; ha megfelelő rakterű járművek, megfelelő rögzítő felszerelések és kellő munkatapasztalat áll rendelkezésre, akkor nem csak a költözésre szánt idő, hanem egyes esetekben a fuvarok száma is csökkenthető. Egy kis rakterű járművel oda-vissza furikázni egyáltalán nem ésszerű döntés, és semmiképpen sem költségtakarékos.

A felelős költöztető cég tudatában van annak, hogy az ügyfelek valódi költöztetést várnak el tőle, nem kizárólag bútorszállítást. A költöztetés során nem csak a nagyméretű bútordarabokat és háztartási gépeket kell egyik lakásból a másikba szállítani, hanem a kisebb-nagyobb tárgyakat is. Ezek lehetnek értékesek, sérülékenyek és akár élő állatok vagy növények is. Amennyiben élő állatot vagy növényt szeretnénk szállítani, érdemes lehet előre leegyeztetni a költöztető céggel. Minél több értékes és nehezen szállítható holmiról beszélünk, annál nagyobb jelentőséggel bír a költöztető cég munkatapasztalata.

A karácsonyi időszakban különösen jól eső érzéssel tölti el a költöző családot, ha a költöztető cég munkatapasztalatával és pozitív hozzáállásával megkönnyíti az egész folyamatot. A Dióköltöztetés szakemberei készséggel állnak a rendelkezésre, akármilyen felmerülő problémáról legyen szó. A költöztető kollégák igyekeznek segíteni a felmerülő egyedi igények kielégítésében is, hogy a folyamat minél zökkenőmentesebben mehessen végbe. Ez különösen fontos a karácsonyi időszakban, amikor mindenki igyekszik több időt tölteni a családjával. Kérje segítségünket az ünnepi időszakban történő költözéshez! Mi nem fogjuk cserben hagyni!

]]>
Üzemorvosi vizsgálat https://www.diokoltoztetes.hu/blog/uzemorvosi-vizsgalat-fontossaga/ Fri, 14 Dec 2018 20:30:42 +0000 https://www.diokoltoztetes.hu/?p=1733 Frissítés dátuma:

Magyarországon törvény mondja ki, hogy a munkavállalóknak kötelezően részt kell venniük üzemorvosi vizsgálaton. Az 1993. évi XCIII. törvényben foglaltak szerint minden munkáltatónak meg kell teremteni egy olyan munkakörnyezetet, ahol biztonságosan lehet munkát végezni.

Mit is ellenőriz egy üzemorvos?

Az üzemorvosi vizsgálat mind a két félnek előnyös, vagyis a munkáltatónak és a munkavállalónak is. Célja, hogy kiszűrje az olyan állapotokat, melyek veszélyeztethetik a munkavállalót. Az üzemorvos határozza meg, hogy milyen időközönként kell elvégezni a vizsgálatot. Ezen a vizsgálaton kaphatnak további tájékoztatást a higiéniai kérdésekről és védőeszközökről.

Ha baj történik

Soron kívüli üzemorvosi vizsgálat is kérhető, ha baleset történik a munkavégzés helyszínén, vagy rosszullét fogja el a dolgozót. Akkor is igénybe kell venni ilyenféle vizsgálatot, ha a munkavállaló rákkeltő anyagokkal dolgozik, 30 napnál tovább keresőképtelen, vagy a munkavégzés során megbetegedés jelentkezik.

Milyen feladatai vannak még az üzemorvosnak?

Az üzemorvos feladatai közé tartozik még a munkabalesetek kivizsgálása, értékelése, miért következett be. Felkészíti az üzem dolgozóit a megfelelő elsősegélynyújtásra és segíti a üzemvezetőket a megfelelő munkakörnyezet kialakításában. A munkavállalók fordulhatnak még az üzemorvoshoz, ha nem érzik jól magukat, úgy gondolják, hogy az üzem területén betegedtek meg, stresszesek, vagy esetleg légzőszervi megbetegedést tapasztalnak.

Fontos, hogy biztonságban érezze magát a munkavállaló és számíthasson az üzemorvosára, mivel így hatékonyan csökkenthető a stressz és a különböző megbetegedések kialakulása.

]]>
Költözés karácsonykor – Nem a legjobb időpont, de megoldható! https://www.diokoltoztetes.hu/blog/koltozes-karacsonykor/ Tue, 11 Dec 2018 20:30:56 +0000 http://www.diokoltoztetes.hu/?p=784 Frissítés dátuma:

Költözés karácsonykor? Így is lehet!

A költözés szó hallatán általában az embereknek kizárólag az jut eszükbe, hogy személyek egyik helyről egy másik helyre költöznek, pedig költözhet akár egy iroda is, ami még akár a karácsonyi ünnepek környékébe is beleférhet. Főleg az idén, amikor a két kedvenc ünnepünk, ami a pihenésről és az evésről, ivásról, családdal együtt töltött időről szól, két hétvégére esik, és majdnem egy teljes munkahetet fog magába.

Sok helyen megkegyelmeznek a munkásoknak, és azt mondják, inkább legyen szünet és pihenje ki mindenki az évet, de sajnos sok helyen nem tehetik ezt meg, így a karácsony és a szilveszter is egy-egy hosszú hétvége lesz csupán.

Az is jó ilyenkor, ha az irodák kissé mással foglalják el magukat, mint a munka: ha muszáj bent lenni, akkor takarítsanak, rendszerezzék a papírokat, vagy éppen tegyenek valami olyat, amire év közben nincsen idő. Ha éppen most költözne az iroda, akkor a két ünnep között egyszerűen pakoljanak át, és kezdjék új helyen, felfrissülve az évet. A pakoláskor pedig lemegy az a 2 kiló, ami karácsonykor került ránk, hogy a szilvesztert is nyugodtan végigdőzsölhessük.

Hogyan készüljünk a költözködésre?

Elsősorban az a legfontosabb, hogy átgondoljuk, mit hogyan tudunk elvinni. Át kell gondolni, hogy szükség van-e költöztető cégre, vagy nincs – ám a legtöbb esetben van, hiszen bárhol is vagyunk, rengeteg a cucc és egy irodában például nagyon sok olyan értékes technikai készülék van, amelyek szállítását jobb rábízni profi szakemberekre. A költöztető azért is jobb, mert a pakolásban is részt vesznek, így nem nekünk kell cipekedni.

Az első lépés tehát, hogy szervezzünk egy költöztető céget, fontos azonban komolyan átgondolni, hogy mennyi idő is kell a pakolásra, hogy nehogy kicsússzunk az időből, és még a félig becsomagolt iroda várja a költöztetőket. Egy iroda költözése sem kis dolog, de nyilván a pakolási idő is attól függ, hogy hányan tudnak részt venni benne, mekkora irodáról van szó stb.

Miután van egy költöztető, azután annak is utána kell nézni, hogy az adott napon, az induló helyen és a célhelyen is legyen behajtásra és parkolásra alkalmas helye a teherautónak, különben nagyon sokat kell cipekedni a nehéz cuccokkal.

Költöztető dobozok fontossága

A következő lépés a dobozok beszerzése, és a dobozolás megkezdése. Nagyon fontos, hogy minden szekrényből és minden fiókból, polcról kikerüljön és lekerüljön minden, mivel így lehet majd azokat is mozgatni. A dobozokra fontos ráírni, hogy kinek a dolgai vannak benne, hogy törékenyek-e, esetleg hogy mik vannak benne, és fontos a doboz oldalára írni, mert csak ott fogjuk majd megtalálni a kipakoláskor.

Érdemesebb inkább személyenként pakolni, mint tárgyanként, különben a végén minden összekeveredik. A címkék rendkívül fontosak, mert azok nem csak nekünk segítenek majd a kipakoláskor, hanem a költöztetőknek is, hogy a teherautóba mit hova parkolhatnak, melyik mire mehet, mi nem kerülhet alulra stb.

A dobozolás előtt vagy után érdemes a technikai eszközöket is összepakolni, jó, ha ezeknek megvan az eredeti doboza, és jó, ha tudjuk fóliázni is őket, hogy ne legyen semmi bajuk. A költöztető cég speciális elemeket is tud szállítani, de azt előre kell jelezni feléjük, hogy nagyon komoly berendezéseket szállítanak majd. Az asztalok és szekrények esetében meg kell nézni, hogy szét lehet-e szerelni őket, vagy érdemesebb összeszerelve utaztatni, illetve a fiókokat érdemes kivenni, vagy pedig leragasztani, mert azok mindig problémát okoznak. Hogy ne sérüljenek a bútorok, akár le is fóliázhatjuk őket. Ha szeretné, hogy egy profi cég segítsen önnek a költözésben, akkor kérje nyugodtan a Dióköltöztetés segítségét. Költöztetés Budapesten és vidéken, bútorszállítás pillanatok alatt! 

Láthatja, a két ünnep közötti időszakot is tökéletesen praktikusan lehet az irodában tölteni, főleg ha épp költöznek, ezeket a tippeket betartva, pedig gyors és könnyű lesz a pakolás. Ha érdekli, hogyan jöhet létre a sérülésmentes szállítás, akkor olvassa el bejegyzésünket!

]]>
Sérülésmentes szállítás – Fontos a bútorok megóvás, védelme https://www.diokoltoztetes.hu/blog/serulesmentes-szallitas/ Sat, 08 Dec 2018 20:30:54 +0000 http://www.diokoltoztetes.hu/?p=734 Frissítés dátuma:

Lehetséges bútoraink sérülésmentes szállítása emeletre?

A bútorszállítás emeletre minden esetben problémásabb szokott lenni, mintha a hagyományos ingatlanokról lenne szó. A helyzet valamivel kedvezőbb, ha lift is van a lépcsőházban, de sok esetben sajnos még ez sem áll rendelkezésre. Számos olyan új építésű ingatlan is létezik, melyekben ugyan van lift, de az méretéből adódóan kizárólag személyszállításra alkalmas. Ilyenkor nincs más hátra, mint lépcsőzni, és a gyakran túl szűkösre szabott lépcsőfordulókon keresztül felcipelni a bútorokat, dobozokat. Mi lehet ilyenkor a jó választás? Bízzuk szakemberre a munkát? Vagy válasszuk inkább a költséghatékonyabb, de akár problémás helyzeteket is szülő baráti segítséget ? Cikkünkben arra keressük a választ, miként oldható meg a bútorszállítás emeletre a lehető leggyorsabban, a bútorok sérülése nélkül.

Szállítás szakemberekkel

Míg a dobozokat, zsákokat, virágokat és kisebb berendezéseket saját magunk is gond nélkül felvihetjük az emeletre, addig ez a bútorok esetében már több kihívást tartogat. A fittséget és tapasztalatot megkövetelő feladattal a barátok nem biztos, hogy boldogulnak, vagy ha mégis, akkor nem ritka a sérülés kockázata. Igaz ez a szívességet nyújtó személyekre és a féltett bútordarabokra is. Sokszor előfordul, hogy a lépcsőfordulók sarkainál megsérül a bútor, letörnek a kiálló részek. Előzze meg mindezt szakemberek megbízásával, akik számára a felszerelésnek és a hozzáértésnek köszönhetően a bútorszállítás emeletre sem okozhat gondot!

Méretbeli problémák

Ha a bútorszállítás emeletre történik, akkor sajnos nem ritka, hogy a méretes ágyak, szekrények esetében azzal kell szembesülni, valójában képtelenség megfordulni az egyes emeletek között velük. Ilyenkor nincs más hátra, mint szétszerelni azokat. Olyan váratlanul felmerülő probléma szokott ez lenni, ami még a rutinos költözőket is kihozza a sodrából. A profi bútorszállító cég előnyei abban is megmutatkoznak, hogy emberei láttak már egyet, s mást, vagyis nem éri meglepetésként őket, ha hasonló helyzettel találkoznak. Garantáltan kéznél vannak azok az eszközök, melyekkel akár még a régi bútorokat is egyszerűen szétcsavarozhatják. Mindez a munkadíj szempontjából sem mindegy, ha ugyanis hozzáértően végzik el ezt a feladatot is, nem kell csillagászati összegű plusz kiadásra számítani.

Külön említést érdemel az, ha zongoraszállításról, vagy antik, súlyos bútorokról van szó. Amennyiben ilyennel rendelkezik, úgy mindenképpen ajánlott eszerint választani csapatot a munkára. Vannak olyan cégek, melyek speciális emelőkkel, darukkal is állnak igény szerint rendelkezésre, hogy az erkélyen, ablakon keresztül, akár több emelet magasból is megoldható legyen a szükséges tárgyak mozgatása. A bútorszállítás emeletre ugyan problémás lehet, de sokkal nagyobb körültekintést, odafigyelést követelnek meg az extra igények, a daruzást megkövetelő szállítási feladatok.

Plusz költségek, rendelkezésre álló szakemberek

Az emeletre, vagy onnan történő bútorszállításnak megvan a maga élőmunka igénye. Nem csak a bútorok mozgatása kapcsán, hanem hasznos az is, ha lent az autónál is tud maradni valaki. Még a lifttel rendelkező lépcsőházak esetében is plusz időt követel meg a szállítás, pláne akkor, ha lépcsőn kell megoldani a bútorok sérülésmentes mozgatását. A cégválasztás során tehát mindenképpen tájékozódjunk arról, hogy órabérben vagy fix díjban vállalják a munkát a szakemberek.

Szállítás lifttel

Ha abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a lépcsőházban lift is található, úgy érdemes annak teherbírásáról tájékozódni. Továbbá rengeteg kellemetlenségtől kímélhetjük meg saját magunkat, ha előre egyeztetünk a közös képviselővel, s akár a teherlift kulcsát is elkérjük. Így nem kell a lakókkal konfrontálódni, és biztosan nem lesz gond a teherbírással sem a bútorok, dobozok szállítása során. A bútorszállítás emeletre is történhet zökkenőmentesen, ám ehhez mindenképp egy profi, tapasztalt csapatot érdemes választani. A lift megléte nem követelmény, ha a Dióköltöztetéssel végezteti el a költöztetést. Kérjen árajánlatot még ma!

Előző cikkünkben, megnéztük, hogy milyen a minőségi bútorok szállításával foglalkozó cég. Olvassa el, megéri!

]]>
Milyen a minőségi bútorszállító cég ? https://www.diokoltoztetes.hu/blog/minosegi-butorok-szallitasaval-foglalkozo-ceg/ Wed, 05 Dec 2018 20:30:23 +0000 http://www.diokoltoztetes.hu/?p=726 Frissítés dátuma:

Bútorszállító cég Budapesten ha választása előtt áll, minőségi munkát szeretne, de a szolgáltatók széles választékából nem sikerült még döntenie? Fontos tisztában lennie azzal, hogy nagyon sok múlik a szakembereken és az általuk nyújtott szolgáltatás minőségén. Nem csak az ár tekintetében van ez így, hanem az elvégzett munka gyorsaságát, hatékonyságát illetően is. A megfelelő felszerelésekkel és szakértelemmel rendelkező profik a kellő munkamorállal társítva biztonságban juttatják el féltett bútorait a célállomásra, s ráadásul teszik ezt megfizethető, de nem feltűnően alacsony áron. Nézzük, mire érdemes figyelni akkor, ha cél a legjobb bútorszállító cég kiválasztása! Hívjon minket és megoldjuk a szállítást.

Megfizethető bútorszállító cég jó árak.

Ha bútorszállító cég Magyarországon iránt érdeklődik, akkor az árak a legtöbbek számára fontos szempontnak bizonyulnak. De meddig érdemes kompromisszumot kötni a minőség hátrányára? A már elsőre is meglepően alacsony árak sokat elárulnak a kapható szolgáltatás minőségéről. Az „olcsó húsnak híg a leve” e területre is garantáltan érvényes. A nem megfelelő létszámmal dolgozó cégek esetében elhúzódhat a munkálat, és a bútorok sérülésmentessége sem garantált. A reális áron dolgozó szakemberektől joggal várhatjuk el, hogy szolgáltatásukat illetően is a kívánt színvonalat tudják nyújtani.

Konkrét árajánlat.

Az első kapcsolatfelvétel alkalmával mindenképpen érdeklődjünk az árakról. Amennyiben a cég homályosan fogalmaz, és nem tud konkrét információt adni a várható költségekkel kapcsolatban, akkor célszerű továbbállni. Érdemes tájékozódni arról, hogy fix árban, vagy óradíjban dolgoznak a profik. Ez utóbbit sokan nem kedvelik, hiszen így attól tartanak, nem tudásuk legjavát nyújtják a megbízott szakemberek. Persze nem kizárt, hogy az óradíjas megbízás esetén is az elvárt szolgáltatást kaphatjuk a pénzünkért, ugyanis ha részt veszünk a költöztetés folyamatában, akkor pontosan láthatjuk, mennyire hatékony a munkavégzés. Fix díj esetében számítani kell előzetes felmérésre, hiszen csak így láthatja a cég embere, milyen feladat áll előttük.

Tájékozódjunk az interneten bútorszállító cég után!

Hasznos lehet átnézni a témával foglalkozó internetes fórumokat. Ha ugyanis valakinek rossz tapasztalata van valamelyik céggel, akkor előbb vagy utóbb biztosan találunk erre utaló bejegyzést. A fuvarozási engedély meglétéről is információkhoz juthatunk a világhálón, csakúgy, mint magáról a cégről. A net mellett természetesen érdemes az ismerősök, barátok tapasztalataira, ajánlásaira is hagyatkozni. Amennyiben valaki kifejezetten elégedett volt egy csapattal, úgy megéri elgondolkodni azon, hogy talán számunkra is beválhatna az.

Plusz szolgáltatások a bútorszállító cégnél.

Egy igazán színvonalas költöztető – bútorszállító  cég nem pusztán magát a fuvarozást végzi a legmagasabb színvonalon, de egyéb szolgáltatásokkal is igyekszik a költözés előtt állók rendelkezésére állni. A témában érintettek pontosan tudják, hogy dobozokból, csomagolóanyagokból sosem lehet elég. Egyes cégek speciális költöztető doboz bérlésének lehetőségével is állnak rendelkezésre, sőt, a csomagoláshoz is segítséget nyújtanak igény szerint. A bútorok, növények külön odafigyelést igényelnek a szállítás során, esetükben a profi fóliázás jelenthet megoldást.

Felkészültség minden esetre a bútorszállításnál.

Mi felkészültség minden esetre a bútorszállításnál. Ritkán érnek meglepetések.

Költöztetés során gyakran előfordulnak olyan helyzetek, amelyeket senki sem láthat előre. Ilyenkor a profi hozzáállás és a gyors problémamegoldó-képesség kiemelt jelentőséggel bírnak. Fontos, hogy bútorszállító cég választás során minden információt osszunk meg a kiszemelt csapattal. A lift hiánya, vagy a túlsúlyos, méretes, antik bútorok külön odafigyelést és persze időráfordítást igényelnek, ami a munkadíjon is megmutatkozhat. Hogy ne okozzon meglepetést a bútorszállító cég által adott számla, ügyfélként is legyünk körültekintőek már a kezdetektől!

bútorszállító cég
]]>
Fontos információk költözés előtt! – Mi arra is gondolunk, amire Ön nem! https://www.diokoltoztetes.hu/blog/kerdesek-es-valaszok-a-koltozeserol/ Sun, 02 Dec 2018 20:30:45 +0000 http://www.diokoltoztetes.hu/?p=719 Frissítés dátuma:

A költözködés kérdések és válaszok szempontjából megközelítve is olyan fontos része életünknek, amelynek megtervezése és gördülékeny kivitelezése mindenki számára fontos. A kezdő költözők rendszerint ugyanazokat a hibákat szokták elkövetni, de a kicsit rutinosabbak körében is gyakran merülnek fel kérdések a csomagolással és a szállítás módjával kapcsolatban. A k öltözködés kérdések és válaszok kapcsán is megéri az előre tervezést és a körültekintést. Nézzük, mire érdemes különösen figyelni akkor, ha a teljes élettér új otthonba történő átköltöztetéséről van szó!

Kérdések és válaszok!

Sokan úgy gondolják, hogy elegendő megbízni egy profi céget, és néhány nappal a költözés előtt bedobálni a holmikat dobozokba, zsákokba. Aki azonban már próbálta így megoldani a helyzetet, az pontosan tudja, hogy nem csak sérült tárgyakra számíthat, de a kicsomagolás is komoly kihívások elé állítja majd a család tagjait. Nem lehet elégszer hangsúlyozni tehát azt, hogy már hetekkel a nagy nap előtt ajánlott elkezdeni válogatni, lomtalanítani, csomagolni és tervezni.

Szakemberekkel vagy nélkülük?

A leggyakrabban feltett kérdés arra vonatkozik, hogy megéri-e tízezreket kifizetni egy költöztető cégnek. A barátok, ismerősök segítségével történő költözés is egyfajta alternatívát kínál, feltéve, ha elegendően rendelkezésre tudnak állni. Ez nem csak a cipekedéshez jön jól, hanem a dobozokkal való bajlódás mihamarabbi befejezéséhez is. Nem árt, ha van valaki az utcán a kocsival, így nem kell mindig lezárni azt. A méretes bútorok gyakran három-négy embert is megkövetelnek, pláne, ha lift nélküli lépcsőházról van szó. A profik pontosan tudják, hogy mire érdemes figyelni a bútorok mozgatásánál, és ehhez minden eszköz rendelkezésükre is áll.

Fontos kérdések és válaszok a költözésről!

Hogyan válasszunk profi céget?

Költözködés kérdések és válaszok kapcsán ez a talán legfontosabb kérdés sokak részéről. Ma már rendkívül sok cég kínálja szolgáltatásait, főleg a főváros és annak környékén. De mégis mi alapján döntsünk egyik vagy másik mellett? Legyen első az ár, vagy a szolgáltatás színvonala és a szakemberek hozzáállása sem elhanyagolható? Az ajánlások éppen úgy megfelelő motivációnak számítanak, mint az, ha egy tapasztalt, már első kapcsolatfelvételkor is megbízhatónak tűnő csapat nyújt ajánlatot. Ha nem hívnak vissza, nem adnak konkrét árajánlatot, vagy flegmának tűnik a hozzáállás, akkor jobb, ha azonnal másik csapat iránt érdeklődik.

Mibe csomagoljunk?

Bár lehetőség nyílik arra, hogy költöztető cégtől béreljünk dobozokat, és akár a szakemberek segítségét is igénybe vegyük a dobozoláshoz, de legtöbben szeretjük ezeket a teendőket magunk végezni. Kereskedelmi egységekből kérhetünk kartondobozokat, de a kifejezetten költözködési célra alkalmas, megerősített, fülekkel ellátott, gyakorlatilag bármelyik lakberendezési áruházban vagy a neten is elérhető költöztető dobozok bizonyulnak a legjobb választásnak. Akár találhatunk olyan megoldást is, mely ezek bérlését teszi lehetővé, így még olcsóbban megúszhatjuk. A ruhaneműk számára a vastag, strapabíró, méretes szemeteszsákok is hasznosak lehetnek, ezeket a háztartási vagy festékboltban érdemes beszerezni építőiparban használt erős zsákokat, melyek extra terhelhetőséggel rendelkeznek, a szemeteszsákokhoz képest.

Miként szelektáljunk?

Nem csak az új otthonba magunkkal vitt holmikra érdemes figyelni, hanem azok szelektálására is. Legjobb, ha külön színes matricákkal jelöljük az egyes helyiségekbe tartozó holmikat, így az új lakásban már alapból ott kapnak majd helyet az érintett dobozok, zsákok. Ez nagymértékben megkönnyíti a kicsomagolást és az elkerülhetetlen káosz átlátását. Akár arra is utalhatunk sorszámozással, hogy mennyire sürgős az adott doboz kicsomagolása, vagyis mennyire hasznos dolgok kapnak helyet abban. A költözés teendőit célszerű lomtalanítással is összekötni, így a használaton kívüli tárgyak, ruhadarabok, eszközök landoljanak azonnal a kukában, vagy vigyük el őket jótékony célra valamelyik alapítványhoz. Ha nem szeretne bajlódnia annyit a költözéssel, akkor mindenképpen kérje profi szakemberek segítségét. A Dióköltöztetés már hosszú évek óta foglalkozik költöztetéssel Budapesten és vidéken, illetve bútorszállítással.

Reméljük, a költözködés kérdések és válaszok között mindenki megtalálhat azokat az információkat, melyek megkönnyítik az új otthon birtokbavételéhez vezető út minden egyes lépcsőfokát. Előző cikkünkben kitárgyaltuk, milyen a minőségi bútorszállítást végző cég. Megéri elolvasni!

]]>
Milyen a szakszerű és minőségi bútorszállító cég? https://www.diokoltoztetes.hu/blog/milyen-a-jo-butorok-szallitasat-vegzo-ceg/ Thu, 29 Nov 2018 20:30:43 +0000 http://www.diokoltoztetes.hu/?p=714 Frissítés dátuma:

Ha méretes bútorok mozgatásáról, biztonságos szállításáról van szó, akkor legtöbben szívesen választjuk a profi segítséget. Ez nem csak a cipekedés elkerülése végett van így, hanem sok esetben a szükséges méretű gépjármű hiánya miatt is. Ugyan számos gépjárműbérlési lehetőség áll rendelkezésünkre a mindennapokban, de ha a bérleti díjat is beleszámítjuk, akkor bizony jobban megéri a profi csapat munkáját választani. A bútorszállítás Budapesten belül több helyzetben is aktuálissá válhat. Lássuk, mikor érdemes szakemberekhez fordulni!

Használt termékek házhoz szállítása

A világhálón keresztül rengeteg apróhirdetés elérhető bútor témában is. Ha nem szeretnénk csillagászati összegeket költeni a lakás berendezésére, vagy éppen kifogtunk egy kihagyhatatlan ajánlatot, akkor előbb vagy utóbb, de biztosan szóba jön a szállítás kérdése. Míg egyes kisebb, lapra szerelt bútorok elférhetnek a személyautóban is, addig a méretes, nem szétszedhető, akár antik darabok bizony igencsak kihívás elé állítják a vásárlót. Ritka az, hogy az eladó vállalja a kiszállítást, vagy ha mégis, akkor azt tetemes összegért teszi. Ha a bútorszállítás Budapesten belül válik aktuálissá, akkor nem árt, ha profikra bízza a munkát. Így nincs szükség autókölcsönzésre, plusz időráfordításra és cipekedésre, hiszen mindezt a problémát megoldják helyettünk a költöztető cégek, melyek akár egy-egy bútordarab szállítását is vállalják.

Fontos, hogy szakszerűen legyenek bútoraink elszállítva!

Nem várna a kiszállításra? Forduljon szakemberekhez!

Újonnan vásárolt bútort, de úgy tűnik, az áruház leterheltsége miatt napokat kellene várnia az új kedvenc kiszállítására? A mindennapi rohanás és elfoglaltságok mellett időpontot egyeztetni sem mindig egyszerű, s van, hogy jobban megéri, ha akár a munkadíj megfizetése ellenére is külön szállítás mellett döntünk. Ehhez a költöztető cégek remek választásnak bizonyulnak, ugyanis segítségükkel minden gond nélkül, azonnal megoldható a megvásárolt darab kiszállítása.

Költözködés kompromisszumokkal

A bútorszállítás Budapesten nagy feladat és akkor is szükséges lehet rá, ha komplett lakás költöztetéséről van szó. Sokan választják azt a kompromisszumos megoldást, hogy a ruhákat, dobozokat, zsákokat maguk szállítják el, akár autóbérlés segítségével az új otthonba. Ezeknek mozgatása általában nem szokott gondot okozni, és így megtakarítható a szakemberek munkadíja. A bútorok szállítása azonban sok esetben már nagyobb falatnak számít. Ilyenkor megéri profi csapatra bízni a feladatokat. A jól megválasztott költöztető cég biztonságban szállítja el a célállomásra akár a méretes, nehezen mozgatható, vagy antik bútorokat is.

Nem csak a takarékoskodás miatt éri meg a bútorszállítás Budapesten belül profik segítségével, hanem a sérülésmentesség érdekében is. A profi felszereléssel a bútorok könnyebben mozgathatóak, ráadásul a költöztető cégek gépjárműve rendszerint alkalmas arra, hogy rögzíteni lehessen a szállítandó tárgyakat. A fővárosban ez különösen fontos, hiszen a forgalomban gyakran válhat szükségessé fékezés, amikor nagyon nem mindegy, hogy miként viselik ezt a platón elhelyezett bútorok, törékeny, sérülékeny tárgyak.

Mivel bútorok esetében gyakran nem olcsó darabokról van szó, és a sarkok, egyes kiálló részek igencsak sérülékenyek lehetnek, ezért mind a bútor szállításra történő felkészítése, mind a konkrét szállítási feladat kiemelt szakértelmet követelnek meg. Amennyiben a bútorszállítás Budapesten belül válik aktuálissá, úgy jó választás lehet a profi költöztető cég megbízása. Ön szerint hogyan kell praktikusan költözni? Bejegyzésünkből kiderül!

]]>
Költözködés könnyedén és gyorsan 5 egyszerű lépésben! https://www.diokoltoztetes.hu/blog/koltozkodes-praktikusan/ Tue, 27 Nov 2018 20:30:40 +0000 http://www.diokoltoztetes.hu/?p=706 Frissítés dátuma:

Gondolta, hogy ha a költözködés praktikusan, előre szervezetten zajlik, akkor nem csak rengeteg időt, de bosszúságot is megspórolhatunk? Pedig így van, s ehhez nincs másra szükség, csak arra, hogy időben nekikezdjen a feladatoknak, és következetesen, odafigyelve végezze el azokat.

Költözködés praktikusan, tudatos időbeosztással

Annak érdekében, hogy a költözködés praktikusan történjen, a legfontosabb a jó időbeosztás. Az utolsó pillanatra hagyott dobozolás a lehető legrosszabb választás, hiszen a kapkodásban szinte biztos, hogy el fog maradni valami. Hogy ne kelljen még a költöztető cég szakembereinek érkezésekor is a szekrények ürítésével foglalkozni, kezdjen neki időben a csomagolásnak. Akár már hetekkel a nagy nap előtt dobozokba, zsákokba kerülhetnek az éppen nem használt holmik. Még csak kerülgetni sem kell azokat, hiszen bedobozolva szépen visszatehetjük a szekrényekbe azokat, s mégis azzal a tudattal fekhetünk le, hogy ma is tettünk valamit a gördülékeny költözés érdekében.

Strapabíró csomagolás helyiségenként szelektálva

Ha csomagolásról van szó, akkor legtöbben a szemeteszsákok és kartondobozok mellett teszik le a voksot. Kaphatóak, sőt, akár bérelhetőek is kifejezetten a költözés során ideális dobozok, melyek könnyedén megfoghatóak, és megerősített anyaggal rendelkeznek. Fontos, hogy már a csomagolásnál gondoljunk a kipakolásra, és igyekezzünk helyiségenként megjelölni a dobozokat, zsákokat, például különböző színű öntapadós matricákkal. Ha arra is figyelni szeretnénk, hogy mindent megtaláljunk, feliratozhatjuk is a csomagolást.

Költözködjön praktikusan!

Lomtalanítással egybekötött dobozolás

A költözködés praktikusan csak akkor fog megvalósulni, ha nem viszünk magunkkal az új otthonba mindenféle felesleges holmit. Egy költözés során rengeteg olyan ruhadarabbal, használati tárggyal és berendezéssel találkozunk, amelyek tulajdonképpen teljesen szükségtelenek. Ezektől célszerű megválni, vagy ha még hasznosíthatóak, akkor elajándékozni azokat. Akár a választott cég is elszállítja a lomokat, s így egy kalap alatt tudhatjuk le ezt is.

Profi cég választása

Talán a legfontosabb az, hogy sikerüljön valóban tapasztalt és megbízható szakembereket választani. A költözködés praktikusan és gyorsan megoldható, ha minden szempontból ideális profik segítik munkánkat. Az ár nem mindegy, és a meglepően alacsony ajánlatokat érdemes fenntartásokkal kezelni. Figyeljünk arra, hogy az előzetes egyeztetés alkalmával tájékoztassuk a céget minden apró részletről, hiszen csak így adhat az meg korrekt árajánlatot. Ha nincs lift a lépcsőházban, az például igencsak megnehezíti a feladatot, és időben is sokkal hosszabbra fog nyúlni a költöztetés, illetve a bútorszállítás, ami órabérben dolgozó cégek esetében jut szerephez.

Koordinálás

A nagy naphoz érkezve akkor sem dőlhetünk hátra, ha a cipekedést profik végzik helyettünk. Szállítsuk el a háziállatot erre az időre nyugodt helyre, bízzuk a gyerekeket a nagyira, és figyeljünk arra, hogy az estéhez szükséges „sürgősségi csomag” a fogkefékkel, törölközőkkel, telefontöltőkkel és hasonlókkal kéznél legyen a munka végeztével. Irányításra szorulnak a szakemberek is, ugyanis maguktól nem fogják tudni, melyik bútort hova helyezzék. Az odafigyelés és az előzetes tervezés azonban minden esetben megmutatja pozitívumait, és a munka is gördülékenyebben mehet így.

A költözködés praktikusan is kivitelezhető némi körültekintéssel, hogy az új otthon elfoglalása minden szempontból örömteli emlék maradjon. Ha kíváncsi, milyen praktikákat alkalmazhat költözés előtt, közben és után, akkor olvassa el régebbi cikkünket!

]]>
Praktikus tippek költözéshez – Készüljön fel mindenre! https://www.diokoltoztetes.hu/blog/praktikus-tippek-koltozeshez/ Sat, 24 Nov 2018 20:30:06 +0000 http://www.diokoltoztetes.hu/?p=703 Frissítés dátuma:

Költöztetési tippek iránt érdeklődik, és szeretné, ha zökkenőmentesen menne minden? Nem tudja, hol is kezdhetne neki a csomagolásnak? Nem ártana néhány hasznos tanács a tervezéshez? Praktikus ötletekkel igyekszünk kezdő és haladó költözködők rendelkezésére állni, hogy az új otthon birtokba vételének napja valóban stressz mentes legyen. Tartson velünk, és tudja meg, miként lehet elkerülni a költözködéssel általában együtt járó felfordulást és fejetlenséget!

Költöztetési tippek, melyek valóban praktikusak

A világhálón számos hasznos tanács megtalálható, ám a legtöbb kimerül abban, hogy inkább bízzuk a munkát szakemberekre. Ugyan tény, hogy ezzel rengeteg bosszúságtól és problémától megkímélhetjük magunkat, de mégsem mehetünk el a csomagolással járó feladatok mellett, melyek rendszerint ránk várnak. A költöztetési tippek nem csak kezdőknek, de haladóknak is hasznosnak bizonyulnak, hiszen nem elég csak bedobozolni a holmikat, rendszerezni is kell azokat a könnyű kicsomagolás érdekében. Nézzük, hogyan!

Kategorizálás az átláthatóság szolgálatában

Kevés bosszantóbb dolog képzelhető el, mint amikor a szállítók távozása után ott maradunk a halomba rakott dobozokkal és zsákokkal, és valójában fogalmunk sincs arról, hogy melyikben mi van. Ez a kicsomagolást is jelentősen megnehezítheti ez, ám megoldás létezik, méghozzá egyszerűbb, mint gondolná! Kétségkívül a költöztetési tippek egyik leginkább kedvelt ötlete az, hogy jelöljük meg a dobozokat, zsákokat aszerint, hogy melyik helyiségbe tartozó holmik találhatóak bennük. Ezt a legkönnyebben különböző színű öntapadó papírok felragasztásával tehetjük meg. Tovább könnyíthetjük saját munkánkat, ha arra is utalunk a papíron, hogy milyen sorrendben javasolt kicsomagolni. Mindez nem igényel különös odafigyelést, előnyeit pedig rendkívül megérezhetjük a kipakolás során.

Tippek költözéshez

Kezdjen neki időben!

A legrosszabb, amit tehet, az, ha az utolsó napokra hagyja a csomagolást. Sokan azt hiszik, hogy egy kis lakást ennyi idő alatt is fel lehet készíteni a költözésre, ám a tapasztalatok egész mást mutatnak. A szekrények mélyéről gyakran előkerülnek régi holmik, melyek nosztalgiázásra csábítanak. A lomtalanításra is érdemes időt szánni, így tényleg csak azokat a tárgyakat, ruhákat és berendezéseket visszük magunkkal az új otthonba, melyek valóban használatban is vannak. Nem érdemes kapkodni, hiszen annak a szelektálás és az alapos, mindenre kiterjedő dobozolás láthatja kárát. Ha nem zárjuk le gondosan a zsákokat, dobozokat, akár meg is sérülhetnek értékeink, mint ahogyan a törékeny tárgyak szállításra felkészítése is időigényes. A szezonálisan használaton kívüli ruhadarabokat, könyveket, emlékeket nyugodtan bepakolhatjuk akár már hetekkel a költözés előtt, így máris halad a munka.

Válasszunk körültekintően költöztető céget!

Amikor személyes tárgyaink és féltve őrzött értékeink szállításáról van szó, jogosan várhatjuk el, hogy minden szempontból megbízható, profi csapat végezze el az ezzel kapcsolatos teendőket. Nem érdemes csak az árak alapján dönteni, hiszen a tapasztalat és a megbízhatóság a legfontosabb szempontok akkor, ha költöztetés válik aktuálissá. Tájékozódjon előre, hogy órabérben dolgoznak-e a szakemberek, vagy fix árban határozzák meg a munkadíjat. Az sem mindegy, hogy mennyire tűnik a cég szimpatikusnak az első beszélgetés alkalmával. A biztosítás megkötése akkor ajánlott, ha valamilyen különösen értékes tárgyat is szállíttatni szeretnénk. A valóban profik nem csak a konkrét szállítás, hanem csomagolás, vagy a bútorok szétszerelése során is állnak rendelkezésre. Adunk Önnek pár tippet, hogy miért érdemes költöztető dobozokat használni?

]]>
Miért praktikus a dobozok használata költözéskor? – Mi megmutatjuk! https://www.diokoltoztetes.hu/blog/miert-hasznaljunk-dobozokat-koltozesnel/ Wed, 21 Nov 2018 20:30:31 +0000 http://www.diokoltoztetes.hu/?p=697 Frissítés dátuma:

A költöztető doboz a legpraktikusabb megoldásnak számít akkor, ha értéktárgyaink biztonságos elhelyezéséről, szállításáról van szó. A költözés során a csomagolásra számos lehetőség adódik, ám valahol mindegyik sántít. Épp ezért éri meg a speciálisan erre a célra kialakított költöztető doboz mellett dönteni, hiszen ez minden szempontból megfelel a felé támasztott követelményeknek. A legnagyobb barkács áruházakban éppen úgy hozzájuthatunk minőségi darabokhoz, mint a világhálón keresztül, de akár a választott költöztető cégtől is megvásárolhatjuk, vagy bérelhetjük is azokat.

Gondolja át mennyi dobozra lesz szüksége!

A legfontosabb, hogy minden holmit a megfelelő módon sikerüljön becsomagolni. A tapasztalatok azt mutatják, hogy legtöbbször alábecsüljük a szükséges csomagolóanyag mennyiségét, és a pakolás kellős közepén kapunk csak a fejünkhöz. Mindenképpen hasznos, ha vannak otthon minőségi, strapabíró szemeteszsákok, hiszen ezek számos ruhanemű csomagolásához jó választásnak bizonyulnak. Ugyanakkor a költöztető dobozok mellett sem mehetünk el, ugyanis a törékeny tárgyak, a használati eszközök, a dekorációs elemek vagy a könyvek csak ezekben szállíthatóak biztonságosan. Ha tehetjük, a ruhák egy részét is csomagolhatjuk dobozokba, hiszen azok mégiscsak átláthatóbbak, mint az egymásra halmozott zsákok. Inkább szerezzen be több dobozt, s így biztosan elegendőnek bizonyulnak majd azok.

A költözéshez kiválóan alkalmasak lehetnek a dobozok is!

Strapabíró dobozok a biztonság szolgálatában!

A hagyományos kartondobozok nem alkalmasak arra, hogy azokban nehezebb tárgyakat szállítsunk, hiszen nem rendelkeznek elég vastag anyaggal. Ezzel szemben azonban a költöztető doboz több réteg segítségével teszi lehetővé a biztonságos szállítást. Az egyszerűen lezárható fedeleket könnyű zárni, nyitni, így mind a be-, mind a kicsomagolás alkalmával időt spórolhatunk. Összehajtva kis helyen elfér tetemes mennyiségű doboz, így a garázsban, vagy a melléképületben minden gond nélkül tárolhatóak azok. Amennyiben a költöztető doboz bérlése mellett döntene, úgy még ez utóbbiról sem kell gondoskodnia, ráadásul olcsóbban meg is úszhatja, mintha megvásárolná azokat.

Helytakarékos megoldás szállításhoz

A költöztető doboz különösen megéri, hiszen ha ilyenekbe pakolunk, akkor azzal a választott cég munkáját is megkönnyíthetjük, és nem lesz szükség felesleges fuvarokra. A dobozok praktikusan egymásra pakolhatóak, valamint felületükön elhelyezhetünk különféle feliratokat is. A törékeny tartalomra mindenképpen ajánlott jól látható módon felhívni a figyelmet, de egyéb lehetőségek is akadnak a rendszerezésre. A különféle színekben kapható öntapadó matricákkal jelölhetjük az egyes helyiségekbe tartozó holmikat, így a pakolás során azonnal a megfelelő helyiségbe kerülhetnek be a dobozok. További remek ötlet, ha utalunk a kicsomagolás sorrendjére is, méghozzá sorszámokkal.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy legtöbben a közeli üzletekből, kereskedelmi egységekből szoktak üres kartondobozokat kérni, és ragasztószalaggal igyekeznek több-kevesebb sikerrel megoldani azok zárását. Felmerül azonban a probléma, hogy ezeken a dobozokon nincs fogás, így mozgatásuk is nehézkes lehet. A költöztető doboz el van látva olyan nyílásokkal, ahol egyszerűen megfoghatjuk azokat, így zökkenőmentesen mehet a pakolás. A pakolás utáni nagy munka a költöztetés, illetve a bútorszállítás. Ne kísérelje meg egyedül ezt a bonyolult folyamatot, inkább kérje a segítségünket és mi sérülésmenetesen elvégezzük!

Annak érdekében, hogy a költözés gördülékenyen menjen, és minden holmi maximális biztonságban megérkezzen a célállomásra, nem csak a profi csapat a fontos, hanem a megbízható minőséget képviselő költöztető doboz fajták használata is. Nálunk akár bérelhet is ilyen dobozokat, melyekkel sokkal egyszerűbb lesz majd a költözés, illetve ha segítségre lenne szüksége a gazdagréti költözés lebonyolításához, akkor abban is tudunk segíteni!

]]>
Gazdagréti költözés – Nem kell, hogy rémálom legyen! https://www.diokoltoztetes.hu/blog/gazdagreten-is-segitunk-koltozni/ Sun, 18 Nov 2018 20:30:58 +0000 http://www.diokoltoztetes.hu/?p=690 Frissítés dátuma:

Az új otthon birtokbavétele mindig örömteli esemény, s ha a költöztetés Gazdagréten válik szükségessé, akkor is megéri szakemberekre bízni azt. Hogy miért bizonyul ez előnyösebbnek, mintha saját magunk igyekeznénk minden felmerülő feladatot elvégezni? A csomagolással és a szervezéssel éppen elég idő és energia elmegy, hogy a hatékonyságról és a holmik sérülésmentes szállításáról már ne is szóljunk. Cikkünkben most azoknak igyekszünk segítséget nyújtani, akik nem tudják eldönteni, valóban érdemes-e fizetni az élettér teljes átköltöztetéséért. Miért éri meg a költöztetés Gazdagréten szakemberekkel? Erre keressük most a választ.

Költözés Gazdagréten: időt és energiát spórolhat!

A mindennapokban éppen elég teendővel kell számolni, s ha költözés válik aktuálissá, akkor még több elfoglaltság kíséri végig a napokat. Ilyenkor bizony jól jön, ha legalább a konkrét költöztetési feladatokban segítség áll rendelkezésre. Bár kétségtelen, hogy a barátok, ismerősök is jó választásnak bizonyulhatnak a cipekedésben, de tény, hogy a profi csapat sokkal hatékonyabban és időtakarékosabban tudja megoldani a helyzetet. Könnyen lehet, hogy míg saját erőből akár két-három napig is eltarthat a költöztetés Gazdagréten, addig egy szakértő csapat egyetlen nap alatt elvégez minden szükséges teendőt.

Nem mindegy a szállítás színvonala!

Laikusként sajnos előfordulhat, hogy bár rendelkezésre áll méretben megfelelő gépjármű, de azon a bútorok, törékeny berendezések rögzítése nem megoldott. A területen tevékenykedő szakemberek nagy előnye, hogy pontosan tisztában vannak azzal, mire kell figyelni az autó megpakolásakor, és hogyan lehet hatékonyan, biztonságosan rögzíteni akár a méretes bútorokat is. Bár talán apróságnak tűnhet mindez, de a magyar útviszonyokat ismerve bizony nem elhanyagolható szempont a rögzítés. Ha a költöztetés Gazdagréten zajlik, akkor is számítani lehet hirtelen lefékezésekre, s a nem megfelelően rögzített szállítmány olyankor bizony könnyen megsérülhet.

Tapasztalt bútormozgatás a sérülések elkerüléséért!

Aki próbált már saját maga, ismerősök, barátok segítségével méretes bútorokat mozgatni, az pontosan tudja, hogy a feladat korántsem egyszerű. Különösen így van ez akkor, ha lift nélkül, emeletről, vagy emeletre szükséges a szállítás. A szakemberek otthonosan mozognak az ilyen jellegű feladatok terén is, és a megfelelő eszközök használatával tudják, hogyan, miként érdemes megfogni a bútorokat, nehéz tárgyakat. Minderre azért érdemes figyelni, mert egy óvatlan mozdulatnál fogva a sérülést is kockáztathatjuk.

Segítség akár csomagolásnál is!

A költözés nem merül ki pusztán abban, hogy a választott szolgáltató egyik helyszínről a másikra szállítja a bútorokat, dobozokat. Igény esetén már a csomagolás fázisában is segítséget nyújt akár dobozokkal, csomagolóanyagokkal, akár élő munkaerő igénybevételének lehetőségével is. A szétszerelhető bútoroknál éppen úgy rendelkezésre állnak a profik, mint a virágok és bútorok szakszerű fóliázásánál. Vegye igénybe cégünk költöztetés és bútorszállítás szolgáltatásait! Mindez nem mást szolgál, mint azt, hogy sikerüljön sérülésmentesen elszállítani a féltett személyes tárgyakat az új otthonba.

A költözés nem kell, hogy feltétlen stresszel és aggodalmaskodással járjon együtt. Az új otthon birtokbavétele történhet zökkenőmentesen, a bútorok sérülése és elhúzódó munkálatok nélkül is. Ha Újpesten szeretne költözni, akkor egyet se féljen, mi segítünk Önnek!

]]>
Újpesti költözés – Mutatjuk, miben segíthetnek a szakemberek! https://www.diokoltoztetes.hu/blog/hogyan-koltozzunk-ujpesten/ Thu, 15 Nov 2018 20:30:11 +0000 http://www.diokoltoztetes.hu/?p=683 Frissítés dátuma:

Ha a költöztetés Újpesten válna aktuálissá, akkor többféle lehetőség közül is választhatunk. Felkérhetjük a barátokat arra, hogy segítsenek, ám ha méretes bútorok és nehéz, vagy speciális bánásmódot igénylő darabok is költöztetésre várnak, akkor nem biztos, hogy ez bizonyul majd a legjobb döntésnek. Egyfajta kompromisszumos megoldást kínál az, ha az apró holmikat, dobozokat és zsákokat saját magunk szállítjuk el, s a bútorokhoz hívjuk segítségül a szakembereket. Ami azonban kétségkívül a leginkább kényelmes és időtakarékos választás, az nem más, mintha az elejétől a végéig profikra bízzuk a munkát.

Olcsóbb, mint gondolná!

Természetes, hogy a lakásvásárlással járó kiadások után szeretnénk minél többet takarékoskodni. Ha azonban saját magunk oldanánk meg a költözés feladatait, könnyen lehet, hogy költségesebbre jön majd ki a dolog, mintha szakemberek végeznék el azokat. A lépcsőfordulókban nehezen elférő szekrények megsérülhetnek, a szállítás közben is gondok adódhatnak a megfelelő rögzítés hiányában. Ha azonban jól választ szolgáltatót, akkor megfizethető áron kaphat minőségi szolgáltatást a pénzéért. Arról mindenképp tájékozódjon előre, hogy órabérben vagy fix áron dolgoznak a szakemberek. Ez utóbbi alkalmával előzetes helyszíni felmérés is szükségessé válhat, így biztosan pontos kalkulációt tudnak majd adni.

Költözzünk Újpestről könnyen és biztonságosan!

Biztonságos szállítás háztól-házig

A költöztetés Újpesten gyorsan és hatékonyan zajlik le, ha profikat választ a feladatra. A bútorok, értékes tárgyak, műszaki cikkek és törékeny termékek is teljes biztonságban megérkeznek a célállomásra. Ezért nem csak a kiválóan felszerelt, rögzítési lehetőséget is biztosító járművek felelnek, hanem a tapasztalattal rendelkező csapat is, akik számára a költöztetés Újpesten rutin feladatnak minősül.

Csomagolóanyagok értékesítése, bérbeadása

Sokan szembesülnek azzal a problémával költözés során, hogy bizony nincs az a dobozmennyiség, ami elegendő lenne. Ha nem kéregetne az üzletekben dobozokat, és a szemeteszsákoknál masszívabb, strapabíróbb megoldásra lenne szüksége, akkor akár erős dobozokat, speciális kialakítással bíró tárolóeszközöket, fóliákat és ragasztószalagokat is beszerezhet a költöztető cégtől. Igény szerint a csomagolásban is segítséget nyújtanak.

Parkolóhely foglalás

A terület frekventált pontjain bizony előfordulhat, hogy nem lesz szabad parkolóhely. Ez rengeteg kellemetlenséget okozhat, hiszen így akár jelentős távolságra kell majd elcipelni a bútorokat, dobozokat, ami a várható költségekre is rányomja bélyegét. Fontos tehát, hogy olyan profikra essen a választás, akik ezt az aprónak tűnő, de annál lényegesebb problémát is megoldják Ön helyett, méghozzá a parkolóhely előre történő lefoglalásával.

Problémamegoldás felsőfokon

Ha a költöztetés Újpesten megfelelően elő is lett készítve, akkor is előfordulhatnak váratlan helyzetek. A méretes bútorok nem férnek ki az ajtón, vagy a lépcsőfordulóban nehéz boldogulni velük. Az akvárium biztonságos elszállítását kellene valahogy megoldani. Az antik, súlyos bútorok mozgatása problémás. Csak néhány olyan helyzetet említettünk, amellyel bizony meggyűlhet a baj. A területükön profinak számító csapat fontos ismérve, hogy nem rettenek meg az első akadálytól, hanem kreatívan, gyorsan oldják meg azt, méghozzá a bútorok sérülése nélkül. Ha esetleg Csepelen kellene a segítségünk, akkor arról is tudunk gondoskodni!

Az újpesti költözés leginkább hatékonyan és gyorsan, szakemberekkel oldható meg, hiszen ők tapasztalatuknál fogva pontosan tudják, mely területekre érdemes fokozottan figyelni, és hogyan végezhető el mihamarabb a feladat.

]]>
Csepeli költözés – Mindenhol segítünk! – Sehol sem hagyjuk cserben! https://www.diokoltoztetes.hu/blog/csepelen-is-segitunk-koltozni/ Mon, 12 Nov 2018 20:30:40 +0000 http://www.diokoltoztetes.hu/?p=678 Frissítés dátuma:

Amennyiben a költöztetés Csepelen válik aktuálissá, akkor érdemes profikat felkérni a feladatra. Az új otthonba költözés mindig örömteli esemény, amelyet rengeteg várakozás és készülődés előz meg. Sokan vannak, akik önerőből szeretnék megoldani a költözést, ami azonban gyakran fullad kudarcba, vagy vesz el a normálisnál több időt. Míg a személyes tárgyakat, a különösen fontos holmikat, vagy az apróságokat minden további nélkül elszállíthatjuk autóval, addig a méretes bútorok és a végeláthatatlan mennyiségű doboz szakszerű és gyors költöztetéséhez mindenképp megéri szakembereket választani. Cikkünkben arra igyekszünk felhívni a figyelmet, hogy milyen előnyökkel jár az, ha a költöztetés Csepelen profi csapat segítségével zajlik.

Hatékony munkavégzés Csepelen!

A barátok, ismerősök valószínűleg szívesen segítenének a költözésnél, de arra számíthat, hogy a beszélgetéssel, a sztorizgatással sok idő el fog menni. Még ha ez nem is így történne, akkor is problémákkal szembesülhet, hiszen profizmus hiányában a bútorok mozgatása akadályokba ütközhet. Ha nem szeretné, hogy féltett bútorai megsérüljenek, vagy akár több napon keresztül elnyúljon a költöztetés Csepelen, akkor megéri szakembereket hívnia a feladatra. Nem csak megfelelő számú segítségre számíthat így, amivel lerövidítheti a költözés idejét, de a profi felszerelésnek köszönhetően a hatékonyság is garantált.

Csepeli költözés

Kiválóan felszereltek a gépjárműveink!

Mindegy, hogy a költözés Budapesten, vagy más területen zajlik, a közutak minősége kétségkívül hagy némi kívánnivalót maga után. Ez azért is jelent problémát, mert a nem megfelelően rögzített bútorok, holmik akár meg is sérülhetnek egy-egy fékezés alkalmával. A minőségi szolgáltatást nyújtó szakemberek nagy előnye, hogy olyan gépjárművel állnak rendelkezésre, amely a megfelelő, rögzítésre alkalmas felszereléssel szolgálja a holmik biztonságát.

Extra igények, profi hozzáállás

Költözés során számos olyan helyzet adódhat, melyekkel laikusként bizony nem, vagy csak nagyon nehezen lehet megbirkózni. Nincs lift a lépcsőházban? Szűkek a lépcsőfordulók? Előre kellett volna parkolóhelyet foglalni a közelben? Nincs, aki vigyázzon az autóra, míg a cipekedés zajlik? Nem fér ki a szekrény az ajtón? Gondot okoz az akvárium elköltöztetése? Sorolhatnánk még azokat a problémákat, melyekkel gyakran tényleg csak a szakemberek tudnak mit kezdeni. Nem pusztán a profi felszerelés indokolja ezt, de az évek során szerzett tapasztalatok és a komoly csapatmunka is.

Megéri a profi segítség!

Ha nem a cipekedéssel kell törődni, és ezt elvégzi más helyettünk, akkor valóban azokra a dolgokra tudunk fókuszálni, amelyek az új otthon birtokba vételével kapcsolatosak. Irányíthatjuk, hogy melyik bútor hova kerüljön, és a dobozok, zsákok szelektálása is minden gond nélkül megtörténhet helyiségenként. Nem kell ide-oda ingázni a két ingatlan között, vagy ha nincs segítség, akkor sem a fizikálisan megterhelő tevékenység köt le, hanem a szervezés és ezzel együtt a helyiségek belakásának örömteli gondolata. Ha már próbálta saját maga megoldani a költözés teendőit, akkor pontosan tudja, hogy nélkülözhetetlen a profi csapat munkája. Tájékozódjon előre arról, hogy a választani kívánt szolgáltató órabérben, vagy fix árasan végzi munkáját, s így nem érhetik meglepetések a munka végeztével. Ön tudja, hogyan érdemes egy egy szobás lakásból költözni? Cikkünkből kiderül!

A Dióköltöztetés Csepelen is megoldja a költöztetést!

]]>
Hogyan költözzünk 1 szobás lakásból? – Adunk Önnek pár tanácsot! https://www.diokoltoztetes.hu/blog/hogyan-koltozzunk-1-szobas-lakasbol/ Fri, 09 Nov 2018 20:30:34 +0000 http://www.diokoltoztetes.hu/?p=658 Frissítés dátuma:

Az egyébként sok szempontból kicsinek bizonyuló 1 – 1,5 szobás lakás költöztetés alkalmával bebizonyítja, hogy bizony igen sok bútor és holmi elfér benne. A költözés előtt állók számára a legjobb tanács az lehet, hogy kezdjenek neki időben a csomagolásnak, hiszen így elkerülhető a kapkodás és az ebből fakadó stressz. Ha mindent az utolsó napra hagyunk, úgy sajnos előfordulhat, hogy nem figyelünk eléggé a dobozok leragasztására, és a bútorok szállításra történő előkészítése is elmarad. 1-1.5 szobás lakás, vagy akár ennél nagyobb esetében is lehetőségünk van szakemberek segítségét kérni már a csomagoláshoz is. Ha nem szívesen engednénk be idegeneket otthonunkba, akkor bérelhetünk is csomagolóanyagokat, vagy beszerezhetjük a profiktól azokat a fóliákat, ragasztószalagokat, dobozokat és zsákokat, melyekkel praktikusan óvhatjuk meg értékeinket a sérülésektől.

Hogyan költözzünk 1 szobás lakásból?

Erős zsák a ruhaneműknek!

A ruhaneműk csomagolására a legjobb választásnak a bármelyik üzletben beszerezhető szemeteszsákok bizonyulnak. Természetesen, ha rendelkezésünkre áll elegendő doboz, akkor az még inkább praktikus, de a tapasztalatok szerint dobozból sosem elég, így kiválthatjuk azokat bizonyos esetekben zsákokkal. Korántsem mindegy azonban, hogy milyen típusra esik a választás. Ez esetben ne spóroljunk, ugyanis a silány minőségű, vékony zsákok hamar kiszakadnak és a terhelést sem bírják. Kevés bosszantóbb dolgot képzelhetünk el, mint azt, ha az utca vagy a lépcsőház közepén szakad ki a zoknikat, fehérneműket rejtő zsák. Ügyeljünk a lekötésre is, ezzel megkönnyítve a költöztetők feladatát.Legmegfelelőbb a festék és háztartási boltokban beszerezhető sittes zsák , ez szinte mindent elbír ami belefér.

Hogyan költözzünk 1 szobás lakásból?

Dobozok minden mennyiségben, költöztetésnél elengedhetetlen

A közeli üzletekből, kereskedelmi egységekből nyugodtan kérhetünk üres dobozokat, még örülni is fognak, hogy megszabadulhatnak a hegyszámra álló szeméttől. Bár az 1 – 1,5 szobás lakás költöztetés elsőre talán nem tűnik túl nagy falatnak, de amikor előkerülnek a könyvek, a család cipőgyűjteménye, vagy a gyerekszoba játékhalmaza, akkor kénytelenek vagyunk belátni, hogy dobozokból nem lehet eleget beszerezni. Vannak olyan eszközök, holmik, melyeket kifejezetten ezekben lehet csak megfelelően szállítani. Tipikusan ilyenek a konyhai felszerelések, a könyvek, vagy a törékeny tárgyak.

Hogyan költözzünk 1 szobás lakásból?

Matricázás többféle szempont alapján, az átlátható költöztetés érdekében

Nem csak a csomagolás kapcsán várnak ránk feladatok, de az új otthonba érkezve az is nagyon fontos, hogy minden mihamarabb a helyére kerüljön. Ha nem vagyunk abban a szerencsés helyzetben, hogy napokat rá tudunk szánni az azonnali kicsomagolásra, akkor nem árt, ha tisztában vagyunk azzal, melyik doboz mit rejt. Ennek legegyszerűbb módja az, ha az egyes helyiségekbe tartozó holmikat más-más színű matricával jelöljük. Hasznos lehet az is, ha a kicsomagolás szükségességének sorrendjére utaló számokat is elhelyezünk a dobozokon, zsákokon, így nem kell hosszasan keresgélni, vajon melyik doboz rejti a legfontosabb ruhadarabokat, eszközöket.

Mindegy, hogy 1 – 1,5 szobás lakás költöztetés a cél, vagy ennél nagyobb alapterületen levő bútorokat és személyes tárgyakat szeretnénk biztonságban eljuttatni az új lakásba, a szervezés rendkívül fontos. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy sokszor tényleg jobban megéri szakemberekre bízni a költöztetés feladatát, hiszen ezzel időt spórolhatunk, és a barátokat sem kell arra kérni, hogy súlyos bútorokat emelgessenek. 1 – 1,5 szobás lakás költöztetés alkalmával is forduljon tapasztalt, megbízható profikhoz, akik számára rutin feladat még a legnehezebb bútorok mozgatása is! Régebbi bejegyzésünkben már kitárgyaltuk, hogy költözzünk kislakásból. Olvassa el, megéri!

Költöztetés, bútorszállítás és lomtalanítást Budapesten és vidéken!

]]>
A kislakásos költözést sem szabad félvállról venni! https://www.diokoltoztetes.hu/blog/hogyan-koltozzunk-kislakasbol/ Tue, 06 Nov 2018 20:30:45 +0000 http://www.diokoltoztetes.hu/?p=650 Frissítés dátuma:

A kislakás költöztetés kapcsán sokan úgy gondolják, hogy zökkenőmentesen és gyorsan megoldható a feladat barátok segítségével is. Ilyen módon kétségtelen, hogy lehetséges takarékoskodni, a kérdés csupán az, hogy valóban megéri-e. Cikkünkben azokat a lehetőségeket vesszük sorra, melyek közül választhatunk akkor, ha kislakás költöztetés a cél. Döntsön azonban bármelyik mellett is, a tervezésnek és a szervezésnek fontos szerep jut, hiszen ez alapozza meg, hogy a költözés napján már kizárólag az élettér minden egyes elemének átköltöztetésével tudjon foglalkozni.

A kislakásos költözést sem szabad félvállról venni!

Kislakás költöztetés: készüljön fel rá!

Amikor 1-1,5 szobáról, vagy belvárosi garzonokról van szó, akkor hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy egy nap alatt minden gond nélkül fel lehet készülni a költözésre. Sokan beleesnek ebbe a hibába, s aztán szomorúan tapasztalják, hogy a feladat bizony sokkal nagyobb körültekintést igényelt volna. Főleg rutintalan költözőknél szokott előfordulni, hogy nem tudják, mennyi dobozra, zsákra van szükség, és a bútorokat sem tudják megfelelően előkészíteni a szállításra. Megoldás azonban létezik! Ne hagyja az utolsó napra a csomagolást, tűnjön bármilyen kicsinek is a lakás!

Megéri szakemberre bízni!

Elegendőnek bizonyulnak vajon a barátok és a bérelt autó nyújtotta alapterület ahhoz, hogy mindent egy fordulóval sikerüljön elszállítani az új otthonba? Ha a gyorsaság, a gördülékenység legalább olyan fontos, mint a megfizethetőség, akkor kislakás költöztetés alkalmával is célszerű szakembereket hívni a feladatra. Könnyen lehet, hogy a bérelt kisteherautó nem bizonyul majd elegendőnek a bútorokhoz, és akár többszöri fordulóra, és ezzel együtt üzemanyagra is szükség lenne a költözéshez. Amennyiben profik mellett döntünk, úgy biztosak lehetünk abban, hogy a bútorok, értékes berendezések, törékeny eszközök mind biztonságban megérkeznek majd az célállomásra.

Csomagolóanyagok bérlése és szakszerű segítség

Nincs elegendő ideje, energiája ahhoz, hogy mindent saját maga dobozoljon be? Nem terhelné ezzel barátait, mégis időben el kíván készülni? A megfelelő szakemberek választásával mind a csomagolóanyagok bérlése, mind a bútorok szétszerelése, előkészítése gond nélkül kivitelezhető. Amennyiben speciális bánásmódot igénylő berendezések, például antik tárgyak, akvárium, vagy értékes képek is helyet kapnak az otthon falain belül, úgy kislakás költöztetés során ezekre szintén ügyelnek a mozgatás és a szállítás kapcsán is a profik. A hasonló berendezések saját kezűleg, barátokkal szállítva könnyen megsérülhetnek, ami sokkal többe kerül végső soron, mintha egy korrekt áron dolgozó, megbízható, tapasztalattal és megfelelő felszereléssel rendelkező cégre esne a választás.

Ne maradjon el a túlélőcsomag!

Legyen bármekkora is a lakás, amikor az új otthonban doboz doboz hátán hever majd, szinte biztosan nem fogja megtalálni a vágyott tányért, bögrét vagy telefontöltőt. A legjobb tehát az, ha még a kislakás költöztetés előtt összeállít egy „túlélőcsomagot”, melyben a család minden tagja számára megtalálhatóak a nélkülözhetetlen ruhadarabok, tisztálkodó szerek, kiegészítők. Bár a vacsora megoldható pizza rendeléssel, de ha másnap munkába, iskolába kell reggel rohanni, akkor bizony nem árt a váltás ruha előkészítése sem.

A költözés nem kell, hogy valamiféle stresszes, bosszúsággal járó, végeláthatatlan munkafolyamat legyen. A legfontosabb a szervezettség, mely minden részletre kiterjed. Ha előkészíti a teendőket, akkor a kislakás költöztetés valami új kezdetét jelentheti, és átélhető az új otthon belakásának, birtokba vételének minden öröme is. Bízzon a profi szakemberekben és kérje segítségünket, bármekkora is legyen lakása, ahonnan költözni szeretne.

Ön szerint, hogyan érdemes elszállítani megfelelően a lomot? Kattintson és cikkünkből kiderül!

Ne bízza amatőrökre lakása költöztetését! Válassza a szakértelmet és megbízhatóságot! Válasszon minket!

]]>
Mi elvisszük a felesleges holmikat! – Hogyan működik a lomtalanítás? https://www.diokoltoztetes.hu/blog/hogyan-szallitjuk-el-a-lomot/ Sat, 03 Nov 2018 20:29:03 +0000 http://www.diokoltoztetes.hu/?p=638 Frissítés dátuma:

Költöztetés lomtalanítással egybekötve? Az ötlet remek, hiszen az évek során rengeteg olyan holmi fel szokott halmozódni az otthonokban, amelyekre tulajdonképpen semmi szükség nincs, és csak a helyet foglalják. Jó hír, hogy az elszállítással sem kell megvárni a városi lomtalanítás idejét, ugyanis a költöztető cégek javarészt már vállalnak hasonló tevékenységet. Nem csak a lakótérben felhalmozódott feleslegtől ajánlott megszabadulni, hanem a padláson, spájzban, mellékhelyiségekben rendszerint szép számmal megtalálható kacatoktól is. Annak érdekében, hogy a költöztetés lomtalanítással minden gond nélkül megtörténhessen, célszerű már hetekkel az új otthon birtokbavétele előtt elkezdeni a válogatást és a felesleges holmik összegyűjtését. Cikkünkben most ehhez igyekszünk néhány hasznos tanáccsal szolgálni. A Dióköltöztetés országos lomtalanítást is tud vállalni Budapesti telephelyről.

Válogasson hatékonyan!

A lomtalanítás nem csak arról szól, hogy megszabadulunk a haszontalan, sérült, felesleges tárgyaktól. A tevékenység során egyfajta időutazást teszünk, és eszünkbe jutnak olyan emlékek, melyeket a hétköznapi rohanásban már szinte el is felejtettünk. A nosztalgiázás szép dolog, és meg van a maga ideje, helye, de költözés előtt legyünk magunkkal szigorúak, és az ábrándozás helyett fókuszáljunk a hatékonyságra. Ez nem azt jelenti, hogy gondolkodás nélkül dobjunk ki mindent, de meglepően sok hely szabadulhat fel akkor, ha szét tudjuk választani az emlékeket a ténylegesen hasztalan dolgoktól.

A „még jó lesz valamire” mondattal fémjelzett tárgyak csak ritkán kerülnek újra használatba, raktározásuk pedig nem túl praktikus- pláne nem költözés során. A törött játékok, a hiányos kártyapaklik, a sérült konyhai eszközök, az üres italos üvegek, vagy az évek óta nem használt ruhadarabok bizony csak rontják a lakás energetikáját és felesleges zsúfoltságot okoznak. Lépjen túl régi beidegződésein, és merjen döntést hozni akkor is, ha a múlthoz tartozó holmikról van szó!

A Dióköltöztetés lomtalanítást is vállal

Szelektáljon okosan!

Bár a költöztetés lomtalanítással egy kalap alatt oldja meg a felesleges holmik elszállítását, de célszerű a még használható dolgokat külön választani, és arra rászorulóknak ajándékozni. Vannak különféle gyűjtési akciók, de alapítványoknál is érdemes tájékozódni, hiszen a használt ruházatot mindig jó szívvel fogadják. Akár a családban, barátok között is új gazdára lelhetnek a kinőtt ruhák, vagy a rossz emlékeket idéző dísztárgyak, kiegészítők. Fontos, hogy a gyógyszereket a patikába vigyük vissza, a veszélyes hulladékot pedig annak megfelelő módon helyezzük el. Az elromlott háztartási gépek is csak feleslegesen foglalják a helyet a lakásban, hiszen ha hónapokon át nem javíttattuk meg, akkor valószínűleg nem is fogjuk már.

Jelölje a kidobandókat!

Fontos, hogy a kidobásra ítélt tárgyakat, holmikat ne keverjük össze a költöztetésre váró dobozokkal. Legjobb, ha kijelölünk ezeknek egy külön helyiséget, vagy a kerti épületben gyűjtjük azokat össze. Hasznos, ha meg is jelöljük a dobozokat, így biztosan nem fogjuk összekeverni a többivel. A megfelelő szakembereket választva külön napra érdemes a lomtalanítást és a költözést időzíteni, így biztos, hogy mindkét teendő zökkenőmentesen és gyorsan lezajlik majd. A költöztetés lomtalanítással egybekötve remek választásnak bizonyul ahhoz, hogy az új otthonba már ténylegesen is csak azok a tárgyak jöjjenek velünk, melyek használhatóak, örömet okoznak és így teremtik meg egy új élet lehetőségét a saját otthon falain belül.

Sokszor felmerül a dilemma, hogy megérik-e az olcsó költöztető cégek a bizalmat. Olvasson tovább és tudjon meg többet!

A Dióköltöztetés a lomtalanítást is megoldja! Tekintse meg ajánlatainkat!

]]>
Megéri az olcsó cég? – Sokszor az olcsó húsnak híg a leve! https://www.diokoltoztetes.hu/blog/olcso-cegek/ Thu, 01 Nov 2018 20:29:59 +0000 http://www.diokoltoztetes.hu/?p=630 Frissítés dátuma:

Költöztetés olcsón, mégis az elvárt színvonalon? Sokan érdeklődnek e lehetőség iránt, hiszen a cél legtöbbek számára a takarékoskodás. Ugyanakkor nem árt tisztában lenni azzal, hogy a kapott szolgáltatás színvonalán igencsak sok múlik. Nem biztos tehát, hogy a legolcsóbb megoldás megfelelőnek és főleg megbízhatónak is bizonyul.

Hogyan lehetséges a költözés olcsón?

Természetes, hogy lakásvásárlással, építkezéssel járó kiadások után a lehető legkevesebbet szeretnénk költeni a költözési feladatokra. A tapasztalatok azt mutatják, hogy sokan saját maguk igyekeznek megoldani az élettér teljes átköltöztetését, és a barátok, ismerősök segítségét kérik ehhez. A szakértelem és a megfelelő felszerelés hiánya azonban gyakran vezet a bútorok sérüléséhez, a költözés elhúzódásához, és mindezzel együtt sok-sok bosszúsághoz. Pedig nem törvényszerű, hogy az új otthon birtokbavétele stresszes élmény legyen, mindössze a tervezésre, a szervezésre és a profi segítségre érdemes odafigyelni. A költöztetés olcsón is megoldható, viszont a csapat kiválasztásakor a tapasztalatra mindenképpen ajánlott ügyelni.

Nem sokszor éri meg az olcsó költöztetés

Szükség van-e cégre?

Bár ma már sokféle autóbérlési lehetőség közül választhatunk, de mindez még nem elegendő ahhoz, hogy a bútorok, törékeny tárgyak, és extra figyelmet érdemlő elektronikai cikkek sérülésmentesen eljussanak az új otthonba. A költöztető cégek nem csak megfelelő méretű gépjárművekkel állnak rendelkezésre, de azok belső kialakítása tökéletesen megfelel a bútorok és értéktárgyak rögzítéséhez. Erre különösen nagy szükség van akkor, ha nagy távolságra kell szállítani azokat, hiszen a magyar közutak állapota közismerten rossz. Persze a fővárosban is gyakran kihívás elé állítja az autósokat a közlekedés, így a gyakori fékezések igencsak megviselhetik a nem rögzített bútorokat, dobozokat és azok tartalmát. Természetes, hogy a költözés olcsón lenne az ideális, de végső soron drágábbra jöhet ki, ha szakértelem hiányában összetörik a televízió, megsérül a családi örökségként féltve őrzött szekrény, vagy a kisméretű autóval többszörös fordulóra, üzemanyagra és időráfordításra lesz szükség.

Minden a szervezésen múlik!

Nem elegendő azonban csak az, hogy a költöztetés olcsón történjen, de a gyorsaságon, a hatékonyságon és a gördülékenységen is sok múlik. Ne tartozzon azok közé, akik még az utolsó reggelen is a szekrények kiürítésével vannak elfoglalva, hiszen ezzel a költöztető cég szakembereinek munkáját nehezítheti meg, s akár a tervezettnél többe is kerülhet majd a munkadíj. Különösen így van ez akkor, ha órabérben dolgozó szolgáltató mellett teszi le a voksot.

Hasznos, ha már hetekkel a nagy nap előtt elkezdi a csomagolást az aktuálisan nem használt ruhákkal, könyvekkel, csecsebecsékkel. A költöztetés olcsón akár úgy is lehetséges, ha a szükséges dobozokat, csomagolóanyagokat a választott cégtől veszi igénybe, vagy akár a pakoláshoz is szakembereket kér fel. A mindennapi rohanás, az ügyintézés és az új otthonnal kapcsolatos egyéb teendők mellett gyakran nincs elegendő idő és energia a pakolásra. Ha nem szívesen engedne be profikat lakásába, akkor kérje meg barátait, tartsanak Önnel néhány délutáni közös program erejéig, amikor egy jó beszélgetés mellett a kellemeset a hasznossal köthetik össze, és bedobozolhatják gyakorlatilag az egész lakást.

Sokan vannak, akik számára a költöztetés olcsón történő megoldása az elsődleges szempont. Ne feledkezzen azonban meg arról sem, hogy ez az opció mit sem ér, ha közben elégedetlen a szolgáltatás minőségével, és ez tönkreteszi az új otthon birtokbavételének egyébként örömteli eseményét.

Az olcsó szolgáltatások helyett válassza a profizmust és a megbízhatóságot! Nem fogja megbánni!

Milyen a fapados költözés? Régebbi cikkünkből megtudhatja!

]]>
Költözzünk fapadosan – Ha csak teherautót szeretnénk bérelni https://www.diokoltoztetes.hu/blog/fapados-koltozes/ Mon, 29 Oct 2018 20:30:18 +0000 http://www.diokoltoztetes.hu/?p=548 Frissítés dátuma:

Fapados költöztetésnek azt a módot nevezzük, amikor csak teherautót és maximum még pár csomagolóanyagot bérlünk.

Minden ilyen esetben első sorban gondoljuk át rendelkezünk-e megfelelő számú vállalkozó baráttal családtaggal akik vállalják a rakodást és fizikailag is alkalmasak rá. Ha ezt sikerült megszerveznünk már fél siker. Második lépésben mérjük fel mekkora tehergépkocsira lesz szükségünk, mekkora távolságra költözünk, közelre történő költöztetés esetén szóba kerülhet akár a több fordulóban történő költöztetés , nagyobb távolságra történő költöztetés esetén törekedjünk az egy fordulóra , ez nagyobb távolságnál kifizetődőbb . Az előkészületeket tekintve a fapados költöztetés nem különbözik a klasszikus költöztetéssel, abban az esetben amikor saját magunk csomagoljuk be használati tárgyainkat , szereljük szét bútorainkat . Költöztető teherautó megrendelésekor amennyiben szeretnénk mert szükségünk van a rakodásnál molnár kocsira kérjük jelezzék, ezzel a kézi kocsival a dobozok zsákok kis bútorok szállítsa sokszor nagyban megkönnyíti és meggyorsítja a rakodást. Igényelhet dobozokat csomagolófóliát is arra az esetre ha nem lett elég az előkészületek során a csomagolóanyag, ne feledjük a csomagolást nem leget túlzásba vinni, csak a mellőzését vagy gyenge csomagolást , előzzük meg minden esetben a sérülés lehetőségét.

Az emelőhátfalas teherautó hatalmas segítséget nyújthat a költözés során. Tekintse meg, hogy miért!

Válasszon minőségi költöztető céget, akik tudják mi a teendő!

]]>
Emelőhátfalas teherautó fuvarozás – Ha nehéz dolgunk lenne https://www.diokoltoztetes.hu/blog/koltozes-emelohatfalas-teherautoval/ Fri, 26 Oct 2018 20:30:35 +0000 http://www.diokoltoztetes.hu/?p=306 Frissítés dátuma:

Amikor jól jön a segítség költöztetés emelőhátfalas teherautóval . Költöztetés bútorszállítás vagy akár páncélszekrény hangszer pianínó költöztetés szállítás alkalmával is sokszor elengedhetetlen az emelőhátfal használata . Ilyen alkalmakkor az emelési erő amiben segítséget tud nyújtani a szállítás során . Ezek a nehéz tárgyak biztonságos rakfelületre történő felrakása sok esetben nem kivitelezhető emelőhátfal nélkül. Emelőhátfalas teherautó abban az esetben is nagy segítség azon esete amikor egy rámpaként mintegy a rakfelületet megnyújtva segít a bútorok felrakodásában , illetve a csomagokat kézikocsival történő közvetlen a rakfelületre való felhúzásában . Megoldás lehet arra az esetre is amikor az ablakon át vagy a teraszon át gyorsabb könnyebb a rakodás , az emelőhátfalat a kívánt magasságra beállítva gyors rakodást eredményez ilyen esetekre.

Milyen esetben nehéz a dolgunk az emelőhátfalas teherautóval?.

Munkánk során már sok olyan esettel találtuk magunkat szembe, ami nem kis fejtörést okozott. Ilyenkor nem feltétlenül a mozgatni kívánt tárgyak súlya okozta a problémát, hanem azok értéke, vagy sérülékenysége. Ha ilyen problémával találkozunk, akkor extra figyelmet kell fordítanunk arra, hogy nem sértjük meg a tárgyat. Az egyik legemlékezetesebb eset egy kitömött medve elszállítása volt a Magyar Természetvédelmi Múzeumból. Ez egy ritka felbecsülhetetlen tárgy, mely guruló talpazaton van. A megfelelő felvonó megléte fontos információ, ha költözésről van szó. Tudja meg régebbi bejegyzésünkből, hogy melyik a megfelelő!

Ha biztonságban szeretné tudni értékeit, akkor válasszon a szolgáltatásainkból!

]]>
Milyen a jó felvonó? – Költözzünk kényelmesebben https://www.diokoltoztetes.hu/blog/milyen-a-jo-felvono-koltozeskor/ Tue, 23 Oct 2018 20:30:08 +0000 http://www.diokoltoztetes.hu/?p=212 Frissítés dátuma:

Emeletes házak esetében rendkívül fontos, hogy költözés alkalmával használható legyen a felvonó, hiszen ezzel nemcsak időt, de rengeteg pénzt is megspórolhat. Sok költöztető cég plusz felárat számol fel abban az esetben, ha nincs lift, vagy az nem megfelelő a bútorok szállítására. Ez utóbbinak lehet egyszerűen terhelhetőségi oka, de az is előfordulhat, hogy méretéből adódóan nem férnek el benne a bútorok.

Mielőtt súlyos darabokkal terhelné meg azt, mindenképpen tájékozódjon a maximális teherbírásról!

Kisebb bútorok, éjjeliszekrények, asztalok, vagy például lapra szerelhető termékek minden további nélkül szállíthatóak liftben, ez utóbbiak súly szempontjából sem megterhelőek, de az antik darabok, a nagy szekrénysorok esetében bizony akadályokba ütközhetünk, ha az emeletről való leszállításról van szó. Ami további problémát okoz, azok a lépcsőfordulók.

A szakemberek tapasztalatai azt mutatják, hogy franciaágyakkal, vagy méretes szekrényekkel sokszor lehetetlenség megfordulni. S hogy ilyenkor mi a teendő? Nem árt, ha kéznél vannak szerszámok, ugyanis sok esetben még akkor is szét kell szerelni a bútorokat, ha azok nem feltétlenül lapra szerelt változatok.
A lakóingatlanok esetében bár célszerű volna szabványosítani, hogy csak olyan felvonók kerüljenek beszerelésre, melyek alkalmasak a bútorszállításra is, ez mégsem mindenhol valósul meg. Még új építésű társasházak esetében is tapasztalható, hogy olyan egészen szűk felvonók vannak, melyekbe személyek alig férnek el, nemhogy bútorok. Ilyen esetekben még belegondolni sem merünk abba, hogy mennyi vesződséggel jár, míg minden bútor a lakásba kerül. Azért is kellemetlen, ha nem tudjuk a felvonót használni, mert a lépcsőfordulókban akár sérülhetnek is a bútorok.

Célszerű ennek megelőzése érdekében az értékes fajtákat mindenképpen becsomagolni, élvédőkkel ellátni, valamint gondoskodni arról is, hogy az ajtók ne nyílhassanak ki.

Ha úgy döntött, hogy megkímélné magát, és barátait, rokonait a cipekedéstől, és inkább bízza a költöztetést profi cégre, feltétlenül közölje velük, hogy használható-e a felvonó bútorszállításra, vagy készüljenek inkább speciális eszközökkel és emberszámmal arra, hogy lépcsőzés és kemény munka vár rájuk.
Könnyen előfordulhat, hogy nem talál a liften terhelhetőségi információt, ekkor kérje bátran a közös képviselő segítségét, aki már minden bizonnyal találkozott a problémával, és mindenben a segítségére lesz. Amennyiben szerencséje van, és megoldható a felvonóval a bútorszállítás, ne feledkezzen meg arról, hogy a lakók is használják azt, tehát kompromisszum készen kezelve a helyzetet nem történik majd meg, hogy már a beköltözéskor ellenségeket szerez, esetleg rossz szájízzel búcsúzik egykori szomszédjaitól. A bútorok becsomagolása nem kis feladat, ezért írtunk már róla egy bejegyzést. Olvassa el, mert nagyban megkönnyíti a munkát!

Költöztetés és bútorszállítás Budapesten és vidéken!

]]>
Bútor csomagolás – Hogy minden épségben kerüljön az új helyére https://www.diokoltoztetes.hu/blog/butor-csomagolasi-tanacsok/ Sat, 20 Oct 2018 20:30:02 +0000 http://www.diokoltoztetes.hu/?p=210 Frissítés dátuma:

A költözés számos problémás kérdést felvet, nem hiába, hogy sokan tartanak tőle, bútor csomagolás tanácsok amiket fontosnak tarunk , ebben a pár sorban megosszuk Önökkel. Valóban nem egyszerű az egész életterünket, minden holminkat elcsomagolni, emellett figyelni az egyéb teendőkre is, s mindezt úgy, hogy közben helyt kell állnunk munkahelyünkön is. Időben nekikezdve azonban a csomagolásnak sok bosszúságtól kímélhetjük meg magunkat.

A dobozolás, azok felcímkézése, a ruhák bezsákolása talán rutinfeladatnak is vélhető, de a bútorok előkészítése már sokkal nagyobb figyelmet igényel. Számtalanszor tapasztalni, hogy a szekrények, ágyak nem férnek be a liftbe, képtelenség a lépcsőfordulón túljutni velük, vagy egészen egyszerűen túl nehezek ahhoz, hogy mozgathatóak legyenek. Ilyenkor nagyon fontos, hogy ezzel tisztában véve már előre szétszereljük azokat.

Hogyan csomagoljuk be bútorainkat?

Természetesen a profi költöztető cégek fel vannak készülve a bútor csomagolás megfelelő szerszámokkal a hasonló esetekre, de ha magunk intézzük a szállítást, akkor bizony kétségtelen, hogy ránk vár a feladat. Nem csak a lapra szerelt termékeket érdemes szétszedni, hanem azokat is, melyekről jól tudjuk, hogy méretüknél fogva gondot okoz a mozgatás, szállítás.

Az magától értetődik, hogy a polcokat, fiókokat a súlycsökkentés érdekében minden szekrényből ki kell szedni, de arra már kevesebben gondolnak, hogy az ajtókat célszerű rögzíteni, nehogy kinyíljanak, ezzel sérülést okozva a szállítás során. Az ágyneműtartós ágyakat kösse át erős zsinórral, szintén a már előzőekben említett ok miatt!

Antik bútor csomagolás.

Elsősorban antik, régi bútor csomagolása, kiálló részekkel rendelkező, vagy különösen értékes bútorok esetében szoktak odafigyelni különösen a bútor csomagolás mint a szállítás fontos részére, a bútorok megfelelő fóliával történő csomagolására. Nem csak a mozgatás során érdemes erre időt szentelni, hanem a teherautón való elhelyezéskor is, hiszen a közlekedés során előfordulhat, hogy megborulnak a holmik, fontos tehát, hogy megelőzze bútorai sérülését. Sajnos a napjainkban beszerezhető lapra szerelt termékek nem mindig a legjobb minőségű alapanyagból készülnek, így akár egy ajtófélfa is benyomódást, maradandó sérülést képes okozni, ez pedig nem mutat túl jól a beköltözés után.

Ha költöztető céget bíz meg, és speciális igényei vannak a bútor csomagolás esetére, azt célszerű már az előzetes egyeztetés, vagy a helyszíni felmérés alkalmával közölni a szakemberrel, hogy a megfelelő csomagolóanyagok, szerszámok birtokában, szükséges számú munkással érkezzenek majd a költözés napján. A zongoraszállítás kifejezetten érzékeny terület, de egy márványasztal is gondot okozhat súlyánál fogva. Vannak esetek, amikor akár arra is szükség lehet, hogy az ablakon át pakoljanak ki egy-egy bútort, fontos tehát, hogy az ilyen helyzetekre felhívja a megbízni kívánt profik figyelmét.

A költözés megtervezve, és a bútor csomagolás munkára is odafigyelve jóval kevesebb bosszúságot okoz, mint azt a legtöbben képzelik, s így nem kell lemondania az új otthonba költözés izgalmas perceinek örömteli átéléséről sem! Bútorcsomagolás nem csak Budapest területén elérhető. Előző bejegyzésünkben adtunk Önnek 10 tippet az egyszerűbb költözéshez. Azt se hagyja ki!

Nem szeretne aggódni a költözés folyamán? Válaszon minket és sérülésmentesen elvégezzük a költöztetést!

]]>
10 hasznos tipp költözéshez https://www.diokoltoztetes.hu/blog/10-hasznos-tipp-koltozeshez/ Wed, 17 Oct 2018 20:30:51 +0000 http://www.diokoltoztetes.hu/?p=208 Frissítés dátuma:

Sokan már a költözés szó hallatán elkezdenek idegeskedni, és a számtalan teendőre, a felfordulásra gondolva gyakorlatilag elfeledkeznek arról, hogy egy új otthon birtokbavétele tulajdonképpen örömteli esemény. Költözési tippjeinkkel nekik igyekszünk segíteni, s bebizonyítani, hogy a tennivalókat átgondolva, rendszerezve minden bosszúság és stressz nélkül kivitelezhető ez, az életben igen fontos esemény.

1. Listaírás

Sokat jelent, ha maga előtt látja, hogy milyen teendők várnak Önre, így be tudja majd osztani idejét, és biztos lehet abban, hogy semmi nem marad el.

2. Csomagolóanyagok beszerzése

A költöztető cégek szolgáltatásai között általában szerepel a szükséges csomagolóanyagok biztosítása, de ha olcsóbban szeretné megúszni, vagy saját maga intézi a költözést, akkor mielőtt bármihez is hozzáfogna, gondoskodjon arról, hogy minden szükséges zsinór, doboz, szemeteszsák, vastag filc, vagy öntapadós cimkék rendelkezésre álljanak.

3. Lomtalanítás.

Az évek során számos olyan holmi halmozódik fel otthonunkban, melyekre ma már egyáltalán nincs szükség. Célszerű rászánni az időt a lomtalanításra, így az új lakásba már valóban csak azok a bútorok, lakástextíliák, ruhák, emléktárgyak, vagy konyhai eszközök kerülnek, melyek valóban mindennapjaink részét képezik.

4. Csomagolás

Arra talán kár is felhívni a figyelmet, hogy azokat a holmikat csomagolja be először, amelyek nincsenek használatban. A dobozok igen praktikus megoldásnak bizonyulnak, de helytakarékossági szempontokból a ruhaneműket célszerű inkább műanyag zsákokba pakolni. A szemeteszsákok közül a nagy teherbírású, erősek mellett javasolt dönteni, így nem fordulhat majd elő, hogy kiszakad az a cipekedés során.

5. Dobozcímkézés

A dobozok felcímkézésekor egyszerűen ráírhatja, mi található benne, de ha még egyszerűbb megoldásra vágyik, akkor használhat betűkódokat is. Az 1-es lehet például a szezonon kívüli, nem használt tárgyak, ruhák. A legmagasabb kód pedig utalhat arra, hogy a mindennapokban szükséges darabokról van szó, így kezdheti ezekkel a kicsomagolást.

6. Túlélőcsomag

Mielőtt megkezdődne a költözködés, gyűjtsön össze egy kisebb túlélőcsomagot, hiszen akadnak olyan eszközök, ruhák, textíliák, melyekre az új otthonba érkezve azonnal szükség lehet. Különösen így van ez, ha egészen kicsi gyermek is a családba tartozik, de saját részre sem hiányozhat a fogkefe, egy bögre, némi harapnivaló, személyes iratok, tisztálkodó-, és tisztítószerek.

7. Romlandó ételek

Költözés előtt javasolt már napokkal leüríteni a hűtőt, vagy ha mód van rá, barátoknál, rokonoknál elhelyezni a romlandó élelmiszereket. Ha erre nincs lehetőség, akkor a bevásárlóközpontokban kapható fagyasztó zacskó, vagy például a hűtőláda is remek megoldásnak számít.

8. Lapra szerelt bútorok

Saját, vagy a költöztetők munkáját segíti elő azzal, ha a szétszerelhető bútorokat elemeire bontja.

9. Kipakolás

A már említett kódos módszer megkönnyíti a dobozok halmában való eligazodást, de amire rögtön figyeljen oda, az az, hogy megérkezett-e az új otthonba minden bútor, doboz, zsák. Számolja össze őket, hogy nem kallódott-e el bármi.

10. Hivatalos ügyintézés

Végül ne feledkezzen meg a lakcím bejelentésről, hivatalos leveleinek új címre irányításáról a posta segítségével, illetve érdemes a postásnak jelezni az elköltözésünket!

Ezek lettek volna a tippjeink az egyszerűbb költözés lebonyolításához. A téli költözés veszélyeiről már írtunk, érdemes azt a cikkünket is elolvasnia!

Válassza a profizmust, válassza a Dióköltöztetést!

]]>
Mire figyeljünk, ha télen szeretnénk költözni? https://www.diokoltoztetes.hu/blog/mire-figyeljunk-ha-telen-szeretnenk-koltozni/ Sun, 14 Oct 2018 20:30:19 +0000 http://www.diokoltoztetes.hu/?p=205 Frissítés dátuma:

Költözésre általában a tavasztól őszig terjedő időszakot szoktuk választani, hiszen ekkor nem kell megküzdeni sem a hideggel, sem a csúszós járdákkal, lépcsőfordulókkal ellenben mire figyeljünk, ha télen szeretnénk költözni, ebben próbálunk segítséget nyújtani . Mivel azonban a lakásvásárlás, vagy a megfelelő albérlet megtalálása így is éppen elég problémába ütközik, sokszor közbeszól az élet, és kénytelenek vagyunk a kevésbé komfortos megoldás, a téli költözködés mellett dönteni.

Sok különbség nem tapasztalható az év más időszakaihoz képest, hiszen be-, és kicsomagolni, rendszerezni, cipekedni így is –úgy is kell majd, viszont tény, hogy télen nem csak a hideggel kell számolni, hanem a korai sötétedéssel is.

Ha kint jó idő van, sokkal több programlehetőség is akad, s nem biztos, hogy éppen a lakásban való pakolgatáshoz lenne kedvünk. Télen viszont időben nekikezdve a becsomagolásnak, akár lomtalaníthatjuk is a lakást, és a fűtés duruzsolása mellett válogathatjuk át holmijainkat aszerint, melyikre lesz szükségünk a jövőben, új otthonunkban.

Arra mindenképpen figyeljen oda, hogy öltözzön fel alaposan, hiszen béreljen akár szakembereket, vagy legyenek aktív részese a költözésnek Ön és barátai, rokonai, a hideggel számolnia kell. Célszerű meleg ruhákat, takarót egy külön dobozba csomagolni, hiszen időbe telik majd, mire beüzemeli a fűtést az új lakásban, házban. Jól jöhet egy vízforraló, teafilterek, bögrék, így a bútorok bepakolása alatt gyorsan készíthet egy jó forró teát, melynek a munkások, vagy segítőtársai biztosan örülni fognak.

Még ha nem is szakad a hó, a nedvesség és a nyirkos időjárás miatt csúszós utakra feltétlenül számíthat. A lassabb közlekedés miatt az órabérben dolgozó cégek mellett döntve költségei is növekedhetnek. Ha saját maga oldja meg a költözés munkálatait – amit autókölcsönző cégek szolgáltatásainak igénybevételével minden további nélkül megtehet – , akkor ügyeljen arra, hogy a kapkodás és cipekedés nehogy csonttöréssel végződjön egy óvatlan lépés alkalmával! A teherautók rakodási felülete is nagyon csúszik télen, arról nem is beszélve, hogy a méretes szekrényekkel harcolva valljuk be, hajlamosak vagyunk nem a lábunk elé nézni. Ha lépcsőzés, cipekedés várnak Önre, ügyeljen a réteges öltözködésre, hiszen valószínűleg kimelegszik majd a munkában.

Célszerű előre tájékozódni a várható időjárásról, és ha valószínű, hogy csapadék várható, akkor erre feltétlenül készüljön fel. A szabadban hagyott dobozok átnedvesednek, és könnyen szétszakadhatnak, ami lássuk be, igen kellemetlen lehet. Bár a nagy költöztető cégek felkészülnek az ilyen esetekre is, de ha saját maga tervezi és kivitelezi a költözést, akkor szerezzen be takarófóliákat, és nem árt, ha a műszaki cikkeket is speciális csomagolóanyaggal burkolja, mely megvédi őket a hidegtől és a nedvességtől.

A téli költözés nem egyszerű, de főleg nem akkor, amikor elkerülhető hibákat vétünk. Olvassa el cikkünket, hogy mire érdemes odafigyelni!

A téli költözködés kétségtelenül több kérdést, és megoldandó problémát vet fel, viszont ha pozitív oldalánál fogja meg a dolgot, és valami újnak, az örömteli kezdetét látja a latyak és a mínuszok helyett, jó szájízzel gondol majd vissza a sokak által rettegett napra is! Ha szeretne segítséget kérni a téli költözéssel kapcsolatban, akkor a linkre kattintva megteheti.

]]>
Mosdópult típusok! https://www.diokoltoztetes.hu/blog/legelterjedtebb-mosdopult-tipusok-es-szallitasuk/ Tue, 02 Jan 2018 08:21:17 +0000 https://www.diokoltoztetes.hu/?p=1720 A fürdőszoba hangulatát nagymértékben befolyásolja, hogy milyen típusú a mosdópult. Az összhang akkor lesz igazán tökéletes, ha stílusban is megfelel a fürdőszoba, közösségi mosdó kialakításához. Napjainkban a gyártók szebbnél szebb kialakítású mosdópultot dobnak piacra, így garantált, hogy hamar megtaláljuk a stílusunknak legmegfelelőbbet. Egyáltalán nem mindegy milyet veszünk, sokan nem szentelnek elegendő figyelmet ennek a kiválasztására, megelégszenek a legegyszerűbb formációval, pedig az egyik legfontosabb helyiségről beszélünk. Cikkünkben bemutatjuk a legelterjedtebb változatokat, valamint, hogy a különböző stílusú közösségi helyiségekbe mely változatok a legideálisabbak, ezzel is megkönnyítve a végső döntést.

Dekor munkalapos

Ezek a fajta mosdópultok rendkívül jó minőséget képviselnek és pénztárcakímélőek. A legjobb megoldás azoknak, akik nem akarnak sokat költeni rá, de egy mutatós és tartós darabot keresnek. Higiénikusak, tisztításuk egyszerű. A dekor munkalapokból készített mosdópultok közepes ellenállást gyakorolnak a mechanikai hatásokra nézve. Több színmintát is szemrevételezhetünk, ráadásul pultba süllyesztett és pultra ültetett változatban is beszerezhetőek. Előnyei még, hogy az eredeti színvilágot hosszú ideig megőrzik, tehát felettébb időtállóak.

Akril

Esztétikailag csodás látványt nyújtanak az akril mosdópultok. Színes és matt verzióban is találkozhatunk velük a szaküzletekben. Szintén van belőlük pultba süllyesztett, illetve pultra ültetett kivitelezés. Azoknak a legideálisabb, akiknek a láthatatlan illesztési pontok és a kopásállóság is az elvárások között szerepel.

Ásványi őrlemény

Ezek a mosdópultok a prémium kategóriát képviselik, ezért jóval magasabb az árfekvésük, viszont elképesztően elegánsak. Speciális eljárással készülnek, így garantált, hogy eredeti színűket hosszú ideig megőrzik, valamint élvezhetjük a márvány adta előnyös tulajdonságokat is. Gyártói színminta alapján több színben is megtekinthetjük, de matt változatban is kaphatóak. Fürdőszobánk kialakításától függően választhatunk pultra szerelt vagy pultba ültetett kialakítást, mindezt mosdómedencével vagy anélkül. Mindenesetre, akik emellett döntenek nem fognak csalódni, hiszen látványos és strapabíró mosdópulttal lesznek gazdagabbak.

Kompaktlapos

A kompaktlapos pultok bármilyen kialakítású fürdőszobában megállják a helyüket. Kizárólag pultra ültetett kivitelben kaphatóak, akár mosdómedencével is. A letisztult vonalvezetésű pultok csoportjába tartoznak, amelyek könnyen tisztíthatóak, higiénikusak. 12 milliméteres vastag, vízálló műgyanta kompaktlapokból tevődnek össze, színben fehér és szürke között válogathatunk. Leginkább az egyszerűséget, letisztultságot tükrözik, ugyanakkor megjelenésben stílusosak.

A Wcfulke.hu weboldalon megtalálja a fentebb felsorolt mosdópult típusokat. Tekintse meg a kínálatukat! Ha pedig nem tudják megoldani a mosdópult típusok elszállítását, akkor a Dióköltöztetés szívesen áll rendelkezésére! Megoldjuk a szállítást, legyen szó bútorszállításról, irodaköltöztetésről, vagy akár az újonnan vásárolt mosdópultjáról!

Előző bejegyzésünkben az állatunk biztonságos szállításáról írtunk. Azt is érdemes elolvasnia!

]]>
Milyen a perc alapú díjazású költözés? – Megéri ilyenben gondolkozni? https://www.diokoltoztetes.hu/blog/perc-dijazasu-koltozes/ Tue, 23 May 2017 07:06:00 +0000 https://www.diokoltoztetes.hu/?p=1148 A költöztetés perc alapú díjazással is történhet, amely sok esetben sokkal kifizetődőbb, mintha fix árért cserébe költöznénk. Magyarországon ma két típusú költöztető cég munkája a legismertebb, ha a költöztetés árát tekintjük. Az egyik a fix árú, a másik a perc alapú díjazású. Cikkünkben részletezzük mindkettőt, és arra is kitérünk, hogy miért előnyösebb sok esetben a perc alapú díjazás.

Költözés perc alapú díjazással

Költözés fix áron

A fix ár talán mindenki számára egyértelmű: egy bizonyos, előre meghatározott összegért teljesíti a cég a szerződésben foglaltakat. Ezek általában a teherszállító jármű és a munkások bérét jelenti, de nyilván a fix ár itt is változhat, amely függ attól, hogy hány kilométerre van a két helyszín egymástól, hogy hány munkásra van szükség, illetve hogy a csomagolást és a pakolást is a cég vállalja, vagy az már nem az ő feladatuk. A fix árú költözés is a legtöbb esetben egyénre szabott, úgy, mint a perc alapú díjazással. A perc alapú díjazással kapcsolatban azonban van egy kis különbség, erre majd a későbbiekben térünk ki.

Költözés perc alapú díjazással!

A költöztetés perc alapú díjazással azt jelenti, hogy a költöztetés ára attól függ, hogy mennyi időt vesz igénybe a folyamat. Ezt is ugyanolyan könnyű megérteni, mint a fix alapú költségeket, hiszen itt csak az időt kell számolni, sem a kilométerek, sem az üzemanyag nem számít.

Ez néha sokkal jobban meg is éri, mint a fix alapú, hiszen ha nekünk van időnk a pakolásra, akkor tulajdonképpen tényleg csak annyira kellenek a szakemberek, hogy egyik helyről a másikra elszállítsák a dolgokat, ez pedig akár 1-2 órába is beleférhet, ami igazán kevés percnek számít, tehát a díjazás is olcsóbb.

Másrészt a költöztetés perc alapú díjazással azért is előnyös, mert ha épp az a problémánk, hogy nincs időnk semmire és nem tudunk magunk bepakolni, akkor a költöztetők ezt is meg tudják oldani helyettünk, és ők nyilván sokkal gyorsabban és ügyesebben is pakolnak, mint mi. Így akár egy hétvége alatt végezhetünk is a költözéssel, sőt, mondhatnánk, hogy inkább a költöztetők, mert nekünk egy ilyen helyzetben szinte semmit nem kell csinálnunk.

A költözés előtt

A költöztetés előtt néhány fontos dolgot érdemes letisztázni a választott cég diszpécserével, a félreértések elkerülése végett. Elsősorban rá kell kérdezni arra, hogy ők hogyan dolgoznak, mit takar a szolgáltatás. A jobb cégek ebben rugalmasak, és az ügyfél igényei alapján alakítják a szolgáltatást, akár terepfelmérést is végeznek a nagy munka előtt, amely után meg tudják mondani, hogy mekkora teherjárműre van szükségük, hogy hány pakolóemberre, és hogy körülbelül mennyi idő lesz a pakolás, de ezt sokszor nagyjából az ügyfelek is fel tudják mérni. A másik nagyon fontos dolog, hogy megkérdezzék a szállító eszközök típusait és méreteit, hiszen jó tudni, előre látni, hogy mire lehet számítani, sőt, általában ebből derül ki, hogy mennyire komoly cégről van szó. Ez után még érdemes arra is rákérdezni, hogy hogy alakulnak az árak, ha valamilyen nem várt szituáció, probléma adódik.

Budapesten költözni nem egyszerű, érdemes több céget is felkeresni, megnézni az ajánlatokat, a kínálatot összehasonlítani, és csak az után dönteni. Általában a diszpécserek segítőkészsége sokat elárul, abból már tudni lehet, hogy mennyire komoly cégről van szó. A segítőkész, minden kérdésre választ adó, választ kereső diszpécser egy megbízható céget sejtet maga mögött. Ön szerint lehet azonnal, előkészületek nélkül költözi? Olvassa el a cikkünket és tudja meg!

]]>
Miért a fix áras költözés a legjobb megoldás? – Egyszerű és megbízható! https://www.diokoltoztetes.hu/blog/fix-aras-koltozes/ Wed, 22 Feb 2017 17:29:17 +0000 http://www.diokoltoztetes.hu/?p=807 A költöztetés fix áron mindig is egy követhetőbb megoldást jelentett az embereknek, mint a perc alapú díjazású költöztetés, vagy az egyéni árak meghatározása. Valójában a költöztetés fix áron is azt jelenti, hogy egy egyénre szabott összeggel fogjuk végezni a költöztetést, de az embereket általában megnyugtatja, hogy van egy fix összeg, amely alapján ők maguk, még egy telefonhívás nélkül, megkeresés nélkül is el tudják dönteni, hogy megfelelő-e számukra az ajánlat. A budapesti, fix árú költöztetést taglaljuk most részletesebben.

A költözés ára Budapesten.

Általában másképp szokták mérni azokat a költöztetéseket, amelyek Budapest területén belül történnek, és másképp azokat, amelyek már vidéken történnek, vagy amikor városok között van szükség szállításra. Sőt, sok költöztető cég már külföldre is költöztet, nyilván ez egy teljesen más kategóriás és más árakat jelent – ezt mindig személyesen kell megkérdezni és leérdeklődni.

A budapesti költöztető cégek között is rengeteg különbség van, a lényeg mindig az egyébként, hogy pontosan tudjuk, hogy a szolgáltatásba mi tartozik bele, hogy valójában mit is kapunk a pénzünkért. Ezt meg kell kérdezni akkor is, ha perc alapú díjazásról van szó, de akkor is, ha a költöztetés fix áron történik. A jobb költöztető cégek egyébként mindig sokkal többet ajánlanak a szolgáltatásba, amik közül mi tudjuk kiválasztani, hogy mire van szükségünk, így tényleg teljes mértékben egyedi lehet a költöztetés, vagyis teljes mértékben azt kapjuk, amire szükségünk van. Olyanokra gondolunk például, mint a csomagolás, vagy a csomagoló anyagok beszerzése. Sokszor a cégek azt is felkínálják, hogy ők adják a csomagoló eszközöket, és/vagy a csomagoló embereket is. De nézzük pontosabban, hogy mit is jelent a fix árú költöztetés.

Ne szórja pénzét.

Költözés fix áron Budapesten

Ahogyan már említettük, elsősorban ki kell választani a szolgáltatást. A legtöbb esetben választhatunk olyat, amiben csak a költöztetés szerepel, olyat, amiben van csomagolás is, és esetleg még a csomagoló anyagok is, de arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy nem mindegy, hogy lakást, vagy irodát költöztetnek, hogy mekkora a távolság, hogy kérnek-e bútorszállítást, hogy szükség van-e raktárra stb. Elég aprólékosan át kell és lehet is gondolni a költöztetést, hogy kényelmes legyen és mindenki jól járjon vele.

A költöztető cégeknél olyan általános, alap díjakkal kell számolni, mint például a teherautó ára egy sofőrrel, amelyhez választhatunk 1 fő rakodó munkást, vagy 2 segítőt. Az árak általában órára vannak meghatározva, és nyilván van egy minimum is, amelyet kérni kell. Ez tapasztalat, hiszen 1 óra alatt lehetetlen lenne a költözés. Az árak aztán aszerint változnak, hogy milyen szolgáltatást igénylünk még az alap mellé. A lomtalanítás rakodás, a nagyobb teherautó igénylése, az emelőhátfalas jármű igénylése, és a plusz rakodómunkások mind növelik az árat, de ezek az árak nem zsákbamacskák senki számára. Azok a jó és megbízható költöztető cégek, amelyeknek a honlapján már látni lehet a költöztetés fix árait, hiszen akkor mi sem érezzük azt, hogy valamit titkolnának előlünk.

A jó költöztető cég honlapján még akár egy példát is találhatunk, amelyben le van írva egy példán keresztül, hogy hogyan alakulhatnak az árak. Ez nagyon fontos, hiszen így sokkal barátságosabb és érthetőbb a költöztetés fix ára is, hiszen sajnos olyat, hogy ennyibe és ennyibe kerül a költöztetés soha sehol nem fogunk találni, hiszen azt lehetetlen így meghatározni. A költöztetés fix áron is egyénfüggő és mindent a körülmények határoznak meg, de a kiinduló pontok elérhetőek – talán így lehetne legegyszerűbben ezt a definiálni.

Régebbi cikkünkben már írtunk, hogy hogyan érdemes költözni az ünnepi időszakban, megéri elolvasni!

]]>
Érdekes bejegyzések a Honlapcikkek.hu oldalon! https://www.diokoltoztetes.hu/blog/honlapcikkek-hu-erdekes-bejegyzesek/ Sun, 18 Jan 2015 14:29:27 +0000 https://www.diokoltoztetes.hu/?p=4540 Magyarország sajnos nem bővelkedik a minőségi blogokban, holott külföldön egyre több és több a kiváló felület, ahol a felhasználók érdekes és izgalmas cikkeket olvashatnak a nagyvilágból. Szerencsére azért a hazai „piac” sem teljesen kihalt, itt-ott találni azért olyan blogokat, melyek kielégíthetik az adott felhasználó információéhségét. Ebben a cikkben egy ilyen blogot mutatunk be, mégpedig a Honlapcikkek.hu-t.

honlapcikkek.hu

A Honlapcikkek.hu egy vegyes blog, vagyis megtalál utazással, lakással, informatikával, elektronikával, játékkal, sporttal és divattal kapcsolatos bejegyzéseket is, így biztosan talál magának olyan témát, mely közelebb áll a szívéhez. A blogon általában hetente egy új cikk jelenik meg, de van hogy kettő is felkerül, ez természetesen attól függ, hogy az írók mennyire elfoglaltak. A blog célja, hogy minél több emberrel ismertessék meg azokat a témákat, melyek nem a leghétköznapibbak, illetve nem sok információ van róluk az interneten. Itt olyan írásokat is megtalál, melyeket máshol biztosan nem, például olvashat a mobilházakról, hidegtálakról, a szállítmányozásról, a török fürdőkről és még sok minden másról. Sokszor még az írok sem tudják, hogy milyen típusú, illetve témájú bejegyzés fog legközelebb felkerülni a blogba és ez a szép az egészben, mivel ha visszajár az olvasó, akkor mindig olyan cikket kap, mely egyáltalán nem hétköznapi.

Mi csak ajánlani tudjuk a Honlapcikkek.hu oldalt, mivel mindig találni olyan posztot, mely elolvasása után érdekes és izgalmas információkat szerezhetünk. Kattintson a linkre és olvasson kedvére, mivel több száz cikk került már feltöltésre. Ha kérdése lenne, vegye fel nyugodtan az oldal üzemeltetőivel a kapcsolatot, mivel készségesen állnak mindenki szolgálatára.

]]>