Csomagolóanyagok és költöztető doboz bérlés

A költöztető doboz és a csomagolóanyag a költöztető cég elengedhetetlen segédanyagja, akár bérlés is megoldható amennyiben nem szeretné megvenni ezeket az anyagokat.

A legkisebb szállítás alkalmával is figyelmet kell fordítanunk a csomagolásra, értékeink védőcsomagolására. A következő sorokban, bekezdésekben be szeretnénk mutatni a csomagolási szolgáltatásunkat, egyben szeretnénk segítséget nyújtani azoknak, akik maguk végzik az előkészületeket.

Első lépésként fel kell mérnünk, mi az, amit be szeretnénk csomagolni és mi az, amit kötelező. A kötelezően becsomagolandóak közé tartozik pl.:

  • Képek – Festmények
  • Tükrök – Üvegtárgyak
  • Könyvek
  • Edények
  • Ruhák

Járjuk körbe a lakásunkat költöztető dobozzal

Fontos hogy a költöztető dobozok minden esetben tele kell hogy legyenek és a törékeny tárgyak csomagolása esetén minden darabot külön csomagoljunk, majd töltsük ki a légüres teret, hogy a tárgyak ne ütődhessenek egymáshoz. Erre megfelelő az újságpapír, de használhatunk kalap papírt, selyempapírt, vagy térkitöltő habot.

Csomagoláskor minden esetben feliratozzuk a dobozt, hogy mi található benne és a törékeny dobozokat minél nagyobb betűvel, lehetőleg több oldalán feliratozzuk. Kötelezően csomagolandók közé tartozik még a kényes kárpitos, illetve bőrgarnitúrák, ágybetétek. Ezeket stretch fóliába, illetve légbuborékos fóliába célszerű csomagolni.

Ugyanezek a szabályok a politúros, intarziás magas fényű bútorok esetén is. Tehát a csomagolás első lépésként járjuk körbe lakásunkat, házunkat és mérjük fel milyen csomagolóanyagokra lesz szükségünk és eközben írjuk fel, hogy megközelítőleg mennyire becsüljük ezt. Inkább becsüljük túl, mert amennyiben megmarad például 10 műanyagzsák az kisebb gond, mintha hiányozna.

Költözzön olcsóN, költözzön velünk!

Költöztetés és csomagolás – a csomagolóanyagok igénye

Költöztetés csomagolással, a csomagolóanyag igénye minden esetben kérdésként merül fel. Tehát második lépésként a csomagolóanyagok beszerzése a célunk. Ennek érdekében megkereshet minket is, vagy kisebb nagyobb utánajárással be lehet szerezni a szükséges dobozokat, zsákokat, fóliákat, ragasztószalagokat a megfelelő üzletekben. A csomagolás alkalmával használt zsákokat célszerű a helyi festékboltba beszerezni, itt a sittes zsákot érdemes keresni, ez az a minőség ami kibírja, amit belecsomagolunk, törékeny tárgyat soha ne csomagoljunk zsákba, ugyanitt beszerezhető ragasztószalag illetve hullámpapír.

költöztető doboz költözéshez

jAmennyiben csak kis darabszámú kartondobozra van szükségünk akár a helyi közértből is kérhetünk, amennyiben több darab az igényünk a barkácsáruházak kínálatában is megtalálhatóak. Amennyiben a mi kínálatuk is érdekli nézze meg csomagolóanyag ajánlatunkat.

Az utolsó lépés

Harmadik lépésben kezdődhet a költöztetés csomagolás folyamata. Mint mindent érdemes, ezt is időben elkezdenünk, hogy a határidőre elkészüljünk, egy átlagos lakás becsomagolását kb. 4-5 óra alatt le tudjuk rendezni, de minden eset más, minden lakás más és más. Saját lakásunk becsomagolását érdemes 3-4 nappal a költözés előtt elkezdeni, ez minden esetben több időt vesz igénybe. Ennek az oka, hogy ilyen esetben legtöbbször selejtezünk, lomtalanítunk is egyben és adott esetben a könyveket, tárgyakat portalanítjuk is. A csomagolás alkalmával fordítsunk minden egyes tárgyra egy kis időt és ne felejtsük el az üvegpolcok, üvegajtók megfelelő csomagolását se, erre akár a lakásban lévő plédeket is használhatjuk. Ne feledjük, ha túlbiztosítjuk a csomagolást, az csak a nyugodt és sérülésmentes költözést segíti elő.

 

 

Kérdése van?

További praktikus tippek költözéshez

Segítünk, hogy a lehető legegyszerűbben menjen a költözés. Cikkünkben rengeteg hasznos tanácsot megosztunk Önnel, melyek figyelembevételével rendegetg bosszúságtól kímélheti meg magát. Tartson velünk!

Praktikus tippek költözéshez