Vajon mindegy költöztetés Budapestről esetén, hogy vidékre költözünk vagy vidékről Budapestre ? A tapasztalatok azt mutatják, hogy nem egészen ugyanaz. Tény, hogy ha vidékről, főleg ha kertes házból történik a költöztetés, sokkal több holmival kell számolni. Általában Budapestre kisebb alapterületű lakásba költöznek az emberek, ami nem meglepő, hiszen a Fővárosban sokkal több ember él kevesebb négyzetméteren.

Ha a költöztetés vidékről Pestre történik, akkor még inkább igaz az, hogy időben el kell kezdeni az összecsomagolást. Nagyon hasznos előtte átnézni a holmikat, hogy mitől lehet megválni, mert nem fog úgysem beférni az új lakásba. Illetve jól át kell gondolni, hogy mi az, amire tényleg szükségünk van a mindennapokban. Felesleges felhalmozni olyan dolgokat, amit nem is használunk, csak eltettük „jó lesz az még valamire” címszóval. Na, az ilyen holmik nem kellenek az új lakásba. Amennyiben kéri mi elszállítjuk a felesleges tárgyakat lomtalanítás keretein belül .

Költöztetés vidékre .

Talán egyszerűbb a költöztetés vidékre, mint fordítva. Logikusan a városból kisebb lakásból költözünk ki vidékre, ideális esetben nagyobb, esetleg kertes házba, vagy nyaralóba. Ott több helyünk lesz, jobban el tudunk pakolni.

Ha a költöztetés Budapestről vidékre történik, akkor az időpontot jól válasszuk meg. Budapesten vannak parkolási időzónák. Nem akármikor lehet bizonyos helyekre behajtani a nagyobb járművekkel. Nem jó az sem, ha dugóban ülünk kifelé Budapestről a megpakolt gépkocsival.

Költöztetés vidékre ára 3,5 tonna össztömegű 17 m3 es tehergépkocsiival sofőr + 1 fő rakodóval 180 ft / km + 6000 ft / óra rakodási díj amivel kalkulálni lehet . Ez a méret és létszám 1 – 1,5 szobás lakás esetében érdemes megrendelni . Amennyiben szükséges plusz rakodót is tudunk adni ennek díja iránt kérem érdeklődjön . Például egy kisebb költöztetés Pécsről ,esetleg Zalaegerszegről Budapestre vagy Debrecenből 90 – 100 000 ft körüli díjra jön ki .

Hogyan oldható meg az olcsó költöztetés vidékre ? Hogyan spórolhatunk?

Csomagoljunk be mindent mi magunk. Szereljük mi szét a bútorokat, kérjünk baráti segítséget a rakodáshoz is. Foglaljuk le a parkoló helyet a bejárat előtt, így ezzel nem csak a rakodási távolságot csökkentjük, hanem a rakodási időt is lerövidítjük. Árak tekintetében ilyen esetben az utazási időre csak a fuvardíjat kell fizetni, így meg lehet spórolni a rakodó díját az utazási időre, és az állásidő is kisebb díjjal kerül elszámolásra . 

költöztetés vidékről

Milyen járműre lehet szükség a költöztetés során?

Ha pontosan meg tudjuk adni a költöztető cégnek, hogy milyen mennyiségű és terjedelmű bútorokat és egyéb összekészített csomagokat akarunk elszállíttatni, akkor ők is jobb árajánlatot tudnak adni, hiszen a legmegfelelőbb járművet fogják nekünk kiválasztani, mindegy hogy a költöztetés vidékre, vagy vidékről Budapestre történik. De a költöztető cég is vállal helyszíni szemlét, ahol felméri az igényeket is, és ez alapján a költségeket optimalizálja.

Megfelelő méretű és rakterű jármű nemcsak a költségeket optimalizálja, hanem az időbeosztást is, valamint ezzel elkerülhető a lemaradt csomagok száma, vagy a túlpakolt kocsi is. Ha kicsi a bérelt jármű, többször kell vele fordulni, ez több időt is jelent és a kilométer elszámolás sem fog annyira tetszeni. Nagyobb kocsihoz két három rakodó is szükséges, így gyorsabb a fel és lepakolás.