Frissítés dátuma:

Mit jelent a szállítmányozás?

Biztosan Ön is hallott már a szállítmányozás tevékenységről, mivel eléggé elterjedt fogalom, azonban lehet, hogy nem ismeri pontosan a jelentését. Ez a cikk azért íródott, hogy tisztába tegye a pontos fogalmakat és kitárgyalj a szállítmányozás fogalmait, illetve mutatunk is Önnek egy céget, mely lelkiismeretesen végzi el a rájuk kiszabott szállítmányozási feladatokat.

A szállítmányozás pontos fogalma.

A szállítmányozás nem más, mint egy folyamat, mely az áru eljuttatását jelenti A pontból B-be a lehető legköltséghatékonyabb és legbiztonságosabb módon. Egy szállítmányozással foglalkozó cég nem az áru szállítását végzi, csupán csak a továbbítást bonyolítja le. Ha egy cég szállít is, akkor már fuvarozásról beszélünk. Sokan összekeverik a két fogalmat, éppen ezért segítünk Önnek tisztába rakni a kifejezéseket. Tehát még egyszer, a szállítmányozás az áru továbbításának megszervezését jelenti, míg a fuvarozás az áru tényleges szállítását. Sokszor szokták még speditőrnek is nevezni az ezzel a tevékenységgel foglakozó cégeket.

Milyen formái vannak a szállítmányozásnak és miért szokták használni?

Egy speditőr céget, vagyis szállítmányozót, akkor szokták bevonni az ügyletekbe, ha meg kell oldani az áru szállítását. Minden ezzel foglalkozó cég célja, hogy a megbízója szempontjából a lehető legolcsóbb, legbiztonságosabb és leggyorsabb megoldást találja meg a kívánt áru elszállítására. Sokan nem tudják maguknak elintézni a szállításhoz szükséges papírmunkát és csak rendkívül drágán tudnák megoldani a szállítás megszervezését. Egy speditőr cég azonban tapasztalattal is rendelkezik és olyan kapcsolatokat építettek már ki a különböző fuvarozókkal, hogy sokkal kedvezőbb árat tudnak ajánlani az ügyfeleknek. A papírmunkában is otthon vannak, így erre sem kell majd gondolnia a megbízónak. Egy szállítmányozó cég ötféle vonalon tudja megszervezni az áru szállítását, ezek pedig a közúti, vasúti, légi, tengeri és folyami útvonalak.

Számos speditőr cég van jelen Magyarországon, akik teljes szolgáltatásokat tudnak biztosítani a megrendelőknek. Az egyik legmegbízhatóbb ilyen cég a Sky-Log Kft. mely már több, mint 10 éve foglalkozik szállítmányozással, és ez idő alatt olyan kapcsolatokat építettek ki, melyek hozzájárulnak a költséghatékony áruszállításhoz. A szállítmányozás nem egyszerű folyamat és jó, ha már egy tapasztalattal rendelkező céggel végeztetjük el a „piszkos” munkát. A Sky-Log képes erre, így jó ötlet lehet ajánlatot kérni tőlük, ha biztonságban, időben és olcsón szeretné eljuttatni áruját A pontból B-be.

Ha Önnek azonban a költöztetés és bútorszállítás fontos, akkor kattintson a linkre!