Frissítés dátuma:

Bútorszállító Budapesten cég választása előtt áll, de a szolgáltatók széles választékából nem sikerült még döntenie? Fontos tisztában lennie azzal, hogy nagyon sok múlik a szakembereken és az általuk nyújtott szolgáltatás minőségén. Nem csak az ár tekintetében van ez így, hanem az elvégzett munka gyorsaságát, hatékonyságát illetően is. A megfelelő felszerelésekkel és szakértelemmel rendelkező profik a kellő munkamorállal társítva biztonságban juttatják el féltett bútorait a célállomásra, s ráadásul teszik ezt megfizethető, de nem feltűnően alacsony áron. Nézzük, mire érdemes figyelni akkor, ha cél a legjobb bútorszállító cég kiválasztása!

Megfizethető árak

Ha bútorszállításról van szó, akkor az árak a legtöbbek számára fontos szempontnak bizonyulnak. De meddig érdemes kompromisszumot kötni a minőség hátrányára? A már elsőre is meglepően alacsony árak sokat elárulnak a kapható szolgáltatás minőségéről. Az „olcsó húsnak híg a leve” e területre is garantáltan érvényes. A nem megfelelő létszámmal dolgozó cégek esetében elhúzódhat a munkálat, és a bútorok sérülésmentessége sem garantált. A reális áron dolgozó szakemberektől joggal várhatjuk el, hogy szolgáltatásukat illetően is a kívánt színvonalat tudják nyújtani.

Konkrét árajánlat

Az első kapcsolatfelvétel alkalmával mindenképpen érdeklődjünk az árakról. Amennyiben a cég homályosan fogalmaz, és nem tud konkrét információt adni a várható költségekkel kapcsolatban, akkor célszerű továbbállni. Érdemes tájékozódni arról, hogy fix árban, vagy óradíjban dolgoznak a profik. Ez utóbbit sokan nem kedvelik, hiszen így attól tartanak, nem tudásuk legjavát nyújtják a megbízott szakemberek. Persze nem kizárt, hogy az óradíjas megbízás esetén is az elvárt szolgáltatást kaphatjuk a pénzünkért, ugyanis ha részt veszünk a költöztetés folyamatában, akkor pontosan láthatjuk, mennyire hatékony a munkavégzés. Fix díj esetében számítani kell előzetes felmérésre, hiszen csak így láthatja a cég embere, milyen feladat áll előttük.

Tájékozódjunk az interneten!

Hasznos lehet átnézni a témával foglalkozó internetes fórumokat. Ha ugyanis valakinek rossz tapasztalata van valamelyik céggel, akkor előbb vagy utóbb biztosan találunk erre utaló bejegyzést. A fuvarozási engedély meglétéről is információkhoz juthatunk a világhálón, csakúgy, mint magáról a cégről. A net mellett természetesen érdemes az ismerősök, barátok tapasztalataira, ajánlásaira is hagyatkozni. Amennyiben valaki kifejezetten elégedett volt egy csapattal, úgy megéri elgondolkodni azon, hogy talán számunkra is beválhatna az.

Plusz szolgáltatások

Egy igazán színvonalas költöztető cég nem pusztán magát a fuvarozást végzi a legmagasabb színvonalon, de egyéb szolgáltatásokkal is igyekszik a költözés előtt állók rendelkezésére állni. A témában érintettek pontosan tudják, hogy dobozokból, csomagolóanyagokból sosem lehet elég. Egyes cégek speciális költöztető doboz bérlésének lehetőségével is állnak rendelkezésre, sőt, a csomagoláshoz is segítséget nyújtanak igény szerint. A bútorok, növények külön odafigyelést igényelnek a szállítás során, esetükben a profi fóliázás jelenthet megoldást.

Felkészültség minden esetre

Költöztetés során gyakran előfordulnak olyan helyzetek, amelyeket senki sem láthat előre. Ilyenkor a profi hozzáállás és a gyors problémamegoldó-képesség kiemelt jelentőséggel bírnak. Fontos, hogy bútorszállító cég választás során minden információt osszunk meg a kiszemelt csapattal. A lift hiánya, vagy a túlsúlyos, méretes, antik bútorok külön odafigyelést és persze időráfordítást igényelnek, ami a munkadíjon is megmutatkozhat. Hogy ne okozzon meglepetést a bútorszállító cég által adott számla, ügyfélként is legyünk körültekintőek már a kezdetektől!

Milyen a minőségi bútorok szállításával foglalkozó cég?